• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Święta
  • Mięso
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Koźlęcina
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Grill
  • Zestawy
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Makarony
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Święta
  • Mięso
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Koźlęcina
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Grill
  • Zestawy
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Makarony
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
  • Strona główna
  • Mięso
  • Wołowina świeża i sezonowana
  • Antrykot Rib Eye Wagyu Certyfikowany Australia 9+ (Entrecote)

Antrykot Rib Eye Wagyu Certyfikowany Australia 9+ (Entrecote)

Cena: 769,00 zł / kg

kg
kup teraz
Antrykot Rib Eye Wagyu Certyfikowany Australia 9+ (Entrecote)
Zaraz po japońskim Wagyu natywnym, absolutny 'top' naszego asortymentu - wzorzec z Sevres dla każdego pasjonata rasowej wołowiny stekowej. Jej miękkość i smakowitość jest legendarna, a my pilnujemy aby była sprzedawana w optymalnym momencie, po min. 30 dniowym sezonowaniu na sucho w naszej sezonowalni. Klasa marmurkowości wg australijskiego wzorca to 9+, co odpowiada japońskiemu A3.
Prezentowana wołowina pochodzi z certyfikowanego gospodarstwa. Certyfikat Wagyu oznacza czystość rasy min. 75% i posiada ją zaledwie kilkanaście gospodarstw na całym świecie.
Rasa bydła WAGYU pochodzi oryginalnie z Japonii z okolic Kobe. Jest to rasa wolno dojrzewająca wymagająca długiego opasania, bo od 30 do 40 miesięcy. Charakteryzuje się niskimi przyrostami dziennymi i przerostami mięsa tkanką tłuszczową (marmurkiem). Bydło z którego wyprowadzono tę rasę używane było dawniej jako siła pociągowa, dlatego wykształciło ono wybitną cechę magazynowania energii w mięśniach w postaci przerostów tłuszczowych - im jest bardziej przerośnięte, tym cenniejsze kulinarnie. Daje to charakterystyczną dla tego bydła marmurkowość, a tłuszcz posiada zarówno wybitne walory smakowe jak i prozdrowotne, gdyż zawiera we właściwych proporcjach kwasy tłuszczowe omega3 i omega6. Wraz z dobrze ułożoną dietą pokarmową nadaje to mięsu wyśmienity smak.

UWAGA: PRODUKT SPROWADZAMY PRZEDE WSZYSTKIM NA ZAMÓWIENIE. CZAS OCZEKIWANIA TO MAX. 1-2 TYGODNIE, LUB SZYBCIEJ JEŚLI MAMY AKURAT NA STANIE. Dostępna online lub w sklepie stacjonarnym na Żoliborzu (ul. Dygata 3)

Przemysław
20-04-2023 09:23
Smaczne, kruche że widelcem można kroić. Dość tłuste. Tłuszcz faktycznie rozpływający się bardziej jak masełko.
Warto spróbować ale nie liczcie ze będzie kilkakrotnie lepsze niż dobrej jakości mięso w przyzwoitej cenie.

Jerzy
18-07-2020 17:14
Dostałem stek nieco ponad 300 g. obrabiałem go na żeliwnej patelni grilowej po ok 2 minut z każdej strony w trakcie lekko soląc. Nic więcej i "niebo w gębie" tylko raz w życiu jadłem równie dobry stek W USA.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Gulasz ze strusia mrożony

Gulasz ze strusia mrożony

Małe kawałki mięsa bez błon, ścięgien i tłuszczu idealne na gulasz, do potraw sous vide...
109,99 zł / kg
kg
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
144,90 zł / kg
kg
Stek picanha (sirloin cap) sezonowany Angus

Stek picanha (sirloin cap) sezonowany Angus

Sirloin cap, w Polsce znany również jako rumsztyk, to stek wycinany z czubka wołowiny pierwszej...
96,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Zestaw 10 burgerów firmowych TASTE STORE

Zestaw 10 burgerów firmowych TASTE STORE

Zestaw firmowych ręcznie robionych burgerów z mięs z naszego rozbioru. Burgery robimy z selekcjonowanej wołowiny...
119,90 zł / szt
szt
Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)

Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)

Kości wołowe ze szpikiem, pocięte na kilkucentymetrowe plastry do pieczenia, do sosów i bulionów bądź...
Zdjęcie z galerii
16,90 zł / kg
kg
Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Te burgery wołowe robimy z czystego rostbefu i antrykotu sezonowanych. Jest to antrykot i rostbef...
89,90 zł / kg
kg
Polędwica sezonowana polski Angus

Polędwica sezonowana polski Angus

Polędwica wołowa ze szlachetnej rasy Angus, sezonowana minimum 2 tygodnie. Polędwice Angusa charakteryzują się dużą...
Zdjęcie z galerii
229,90 zł / kg
kg
Ligawa (Round Eye)

Ligawa (Round Eye)

Luksusowe, zwarte mięso z udźca wołowego. Wyśmienite na zrazy, rumsztyki, tatara.
69,90 zł / kg
kg
Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Najwyższej jakości mięso stekowe z amerykańskiej wołowiny bydła Black Angus klasy 'Prime' sezonowanej min. 28...
519,90 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye (Entrecote)

Stek Rib Eye (Entrecote)

Stek Rib Eye cięty jest z najlepszej części antrykotu z tłustym oczkiem w środku (stąd...
59,90 zł / kg
kg
Fresh Chilli Jam Tracklements

Fresh Chilli Jam Tracklements

Połączenie pikantnych czerwonych papryczek chili z imbirem, kolendrą, soku z limonki. Wyśmienite do mięs z...
30,90 zł / szt
szt
Golonka wieprzowa pieczona w piwie i miodzie Taste Store

Golonka wieprzowa pieczona w piwie i miodzie Taste Store

Golonka wieprzowa pieczona w naszym piecu parowym w naturalnych przyprawach i ziołach, przed pieczeniem długo...
39,90 zł / kg
kg
Łopatka wieprzowa bez kości

Łopatka wieprzowa bez kości

Mięso dobre na gulasz lub na pulpety albo kotlety mielone.
31,90 zł / kg
kg
Antrykot Rib Eye Wagyu Crossbreed Japonia A3 (Entrecote)

Antrykot Rib Eye Wagyu Crossbreed Japonia A3 (Entrecote)


Wołowina Wagyu crossbreed to mięso z krzyżówki czarnego bydła hodowanego w Japonii z krowami...
Zdjęcie z galerii
849,90 zł / kg
kg
Nowości

Klienci, którzy kupili: Antrykot Rib Eye Wagyu Certyfikowany Australia 9+ (Entrecote), kupili również:

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
154,90 zł / kg
kg
Cote de Boeuf sezonowany na sucho 30 dni

Cote de Boeuf sezonowany na sucho 30 dni

Najwyższej jakości stek z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli i doboru...
Zdjęcie z galerii
149,90 zł / kg
kg
Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Najwyższej jakości mięso stekowe z amerykańskiej wołowiny bydła Black Angus klasy 'Prime' sezonowanej min. 28...
519,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy...
249,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
214,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Entrecote)

Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Entrecote)

Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest...
1 199,00 zł / kg
kg
Tomahawk stek Angus

Tomahawk stek Angus

Jest to specjalna odmiana cięcia steka cote de boeuf (czyli sezonowanego antrykotu) z zachowanym dłuższym...
Zdjęcie z galerii
159,90 zł / kg
kg
Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Te burgery wołowe robimy z czystego rostbefu i antrykotu sezonowanych. Jest to antrykot i rostbef...
89,90 zł / kg
kg
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
144,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością i tłuszczykiem steki jagnięce

Kotleciki jagnięce z kością i tłuszczykiem steki jagnięce

Kotleciki jagnięce z kością i z okrywą tłuszczową, dzięki której świetnie się sprawdzają przy smażeniu....
Zdjęcie z galerii
194,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Kebaby wołowo-jagnięce

Kebaby wołowo-jagnięce

Doskonale doprawione kebaby z mieszanego mięsa wołowo-jagnięcego z dodatkiem świeżej mięty i kolendry. Świetnie wyglądają...
89,90 zł / kg
kg
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek sezonowany New York wykrojony jest z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie rostbefu wołowego ze...
Zdjęcie z galerii
119,90 zł / kg
kg
Antrykot argentyński Black Angus (Entrecote)

Antrykot argentyński Black Angus (Entrecote)

Najwyższej jakości długo sezonowany antrykot z bydła Black Angus, hodowanego w Argentynie. Ze względu na...
244,90 zł / kg
kg
Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną mięsa wołowego ze szlachetnej rasy Angus...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
74,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Company sp. z o.o., z siedzibą w Piasecznie ul. Jana Kazimierza 30, 05-500 Piaseczno, NIP: 1231533085, REGON: 525243733, KRS: 0001034294, Sąd Rejonowy dla M.ST. Warszawy w Warszawie, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Company sp. z o.o., który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Kontakt Puławska
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2023
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Gulasz ze strusia mrożony

Gulasz ze strusia mrożony

Małe kawałki mięsa bez błon, ścięgien i tłuszczu idealne na gulasz, do potraw sous vide...
109,99 zł / kg
kg
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
144,90 zł / kg
kg
Stek picanha (sirloin cap) sezonowany Angus

Stek picanha (sirloin cap) sezonowany Angus

Sirloin cap, w Polsce znany również jako rumsztyk, to stek wycinany z czubka wołowiny pierwszej...
96,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg