• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Karnawał
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony prezentowe
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Karnawał
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony prezentowe
  • Strona główna
  • Mięso
  • Wołowina świeża i sezonowana
  • Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Cena: 129,90 zł / kg

kg
kup teraz
Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)
Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)
Antrykot z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną mięsa wołowego ze szlachetnej rasy Angus z małej hodowli z okolic Częstochowy lub z Wielkopolski.
3 tygodnie sezonowania dzielą się na 10 dniowy okres sezonowania w większych elementach na sucho, a następie kolejne min. 10-14 dni sezonowania na mokro. Dzięki temu mięso uzyskuje doskonałą dlikatność i bardzo przyzwoitą kondensację smaku.
Smakuje najlepiej posmarowany cienko oliwą, oprószony pieprzem i w takiej postaci wrzucony na rozgrzaną patelnię lub grill. Po zdjęciu z ognia należy odczekać kila minut i tuż przed podaniem posolić.
1 szt. waży 0,2 - 0,4 kg.
Aberdeen Angus jest Szkocką rasą bydła mięsnego. Pochodzi z na północno-wschodnich krańcach Wielkiej Brytanii. Obecnie największe stada można spotkać w USA. Angus pojawił się w Polsce w latach 70. ubiegłego wieku. Posiada kilka charakterystycznych cech, dzięki którym jest łatwo rozpoznawalną rasą. Jest bydłem mięsnym, o lśniącej, gładkiej sierści, czarnej barwy, nie posiadają rogów. Mimo niewielkich rozmiarów ciała ma charakterystyczną budowę dla bydła mięsnego, wpisaną w prostokąt. Głowa jest mała, szyja dość krótka, umięśniona. Tułów jest silnie zbudowany, szczególnie w partii zadu, grzbietu i ud. Dorosłe krowy osiągają 500 kg, a buhaje 800 kg. Jest to bydło o cechach wybitnie mięsnych, dające wysokiej jakość elementy, z których pozyskuje się mięso idealnie nadające się do sezonowania.

Czesław
08-12-2019 18:17
Wspaniale, marmurkowe mięso, przepyszne w postaci steków
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Te burgery wołowe robimy z czystego rostbefu i antrykotu sezonowanych. Jest to antrykot i rostbef...
89,90 zł / kg
kg
Karkówka jagnięca bez kości, rasa Merynos

Karkówka jagnięca bez kości, rasa Merynos

Na kotleciki z grilla lub do upieczenia w całości.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na miejscu...
104,90 zł / kg
kg
Boczek wędzony w naturalnym dymie od Dreszlera

Boczek wędzony w naturalnym dymie od Dreszlera

Boczek wędzony w naturalnym dymie, najprostszy skład, mięso przyprawione i uwędzone bez zbędnych sztucznych dodatków...
59,90 zł / kg
kg
Kaczka pieczona Taste Store

Kaczka pieczona Taste Store

Mięsna kaczka rasy barbarie pieczona w całości bez podrobów. Marynowana w mieszance naturalnych ziół. Duszona...
49,90 zł / kg
kg
Cote de Boeuf sezonowany na sucho 30 dni

Cote de Boeuf sezonowany na sucho 30 dni

Najwyższej jakości stek z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli i doboru...
Zdjęcie z galerii
149,90 zł / kg
kg
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
51,90 zł / kg
kg
Ser Parmigiano Reggiano tarty DOP Virgilio

Ser Parmigiano Reggiano tarty DOP Virgilio

Twardy, tarty, dojrzewający ser podpuszczkowy parmezan, oryginalny włoski. Ze znakiem DOP: Denominazione di Origine Protetta,...
15,90 zł / szt
szt
Masło domowe od Marcinowskich

Masło domowe od Marcinowskich

Masło domowe Radziwiłłowskie z gospodarstwa Państwa Marcinowskich. Ręcznie robione, przepyszne, kremowe masło - przewyższające smakowo...
23,90 zł / szt
szt
Szynka dla synka bez 'E' - Wędliny z Dębiny

Szynka dla synka bez 'E' - Wędliny z Dębiny

Bardzo delikatna szynka wieprzowa wytwarzana domowymi metodami z całego mięśnia, peklowana bez użycia soli peklującej...
69,90 zł / kg
kg
Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
74,90 zł / kg
kg
Żeberka jagnięce, rasa Merynos

Żeberka jagnięce, rasa Merynos

Żeberka jagnięce doskonałe do pieczenia po zamarynowaniu.

Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na miejscu dwa lub...
Zdjęcie z galerii
65,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Kości szpikowe wołowe cięte wzdłuż (Marrow)

Kości szpikowe wołowe cięte wzdłuż (Marrow)

Kości wołowe ze szpikiem, pocięte na kilkucentymetrowe plastry do pieczenia, do sosów i bulionów bądź...
21,90 zł / kg
kg
Nowości
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Słonina

Słonina

Na skwareczki i smalec.
18,90 zł / kg
kg
Stek Bavette polski Angus

Stek Bavette polski Angus

Dość tani, ale zaskakująco dobry stek wycinany z najlepszej części łaty wołowej. Stek budżetowy z...
Zdjęcie z galerii
79,90 zł / kg
kg
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek sezonowany New York wykrojony jest z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie rostbefu wołowego ze...
Zdjęcie z galerii
119,90 zł / kg
kg

Klienci, którzy kupili: Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote), kupili również:

Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
51,90 zł / kg
kg
Rostbef z byka, sezonowany polski Angus (Striploin)

Rostbef z byka, sezonowany polski Angus (Striploin)

Dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną rostbef wołowy ze szlachetnej rasy Angus z małej...
119,90 zł / kg
kg
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
154,90 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
74,90 zł / kg
kg
Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)

Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)

Kości wołowe ze szpikiem, pocięte na kilkucentymetrowe plastry do pieczenia, do sosów i bulionów bądź...
Zdjęcie z galerii
16,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Te burgery wołowe robimy z czystego rostbefu i antrykotu sezonowanych. Jest to antrykot i rostbef...
89,90 zł / kg
kg
Pierś indyka

Pierś indyka

Pierś indyka, którego mięso jest cenione nawet bardziej od kurczaka. Wynika to z jeszcze mniejszego...
Zdjęcie z galerii
45,90 zł / kg
kg
Karkówka wieprzowa bez kości

Karkówka wieprzowa bez kości

Polska wieprzowina rasy Polska Zwisłoucha. Karkówka jest doskonała na grilla lub smażone kotlety....
35,90 zł / kg
kg
Polędwica sezonowana polski Angus

Polędwica sezonowana polski Angus

Polędwica wołowa ze szlachetnej rasy Angus, sezonowana minimum 2 tygodnie. Polędwice Angusa charakteryzują się dużą...
Zdjęcie z galerii
229,90 zł / kg
kg
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek sezonowany New York wykrojony jest z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie rostbefu wołowego ze...
Zdjęcie z galerii
119,90 zł / kg
kg
Cote de Boeuf sezonowany na sucho 30 dni

Cote de Boeuf sezonowany na sucho 30 dni

Najwyższej jakości stek z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli i doboru...
Zdjęcie z galerii
149,90 zł / kg
kg
Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Maślana, delikatna bułka z warszawskiej piekarni Aromat przeznaczona do przyrządzenia wyśmienitych burgerów. Fantastycznie smakuje z...
4,20 zł / szt
szt
Żeberka wieprzowe z kością

Żeberka wieprzowe z kością

Żeberka wieprzowe to mięso do upieczenia lub uduszenia.
Zdjęcie z galerii
37,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Kontakt Puławska
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2023
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Te burgery wołowe robimy z czystego rostbefu i antrykotu sezonowanych. Jest to antrykot i rostbef...
89,90 zł / kg
kg
Karkówka jagnięca bez kości, rasa Merynos

Karkówka jagnięca bez kości, rasa Merynos

Na kotleciki z grilla lub do upieczenia w całości.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na miejscu...
104,90 zł / kg
kg
Boczek wędzony w naturalnym dymie od Dreszlera

Boczek wędzony w naturalnym dymie od Dreszlera

Boczek wędzony w naturalnym dymie, najprostszy skład, mięso przyprawione i uwędzone bez zbędnych sztucznych dodatków...
59,90 zł / kg
kg
Kaczka pieczona Taste Store

Kaczka pieczona Taste Store

Mięsna kaczka rasy barbarie pieczona w całości bez podrobów. Marynowana w mieszance naturalnych ziół. Duszona...
49,90 zł / kg
kg