• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Karnawał
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony prezentowe
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Karnawał
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony prezentowe
  • Strona główna
  • Mięso
  • Wołowina świeża i sezonowana
  • Kości szpikowe wołowe cięte wzdłuż (Marrow)

Kości szpikowe wołowe cięte wzdłuż (Marrow)

Cena: 21,90 zł / kg

kg
kup teraz
Kości szpikowe wołowe cięte wzdłuż (Marrow)
Nowości
Kości wołowe ze szpikiem, pocięte na kilkucentymetrowe plastry do pieczenia, do sosów i bulionów bądź rosołów. Szpik wołowy to bomba energetyczna i witaminowa. Jest bardzo bogaty w łatwo przyswajalne żelazo, w aminokwasy, fosfor, witaminy, mikroelementy i kwasy omega-3. Szpik może zastąpić tłuszcz w dowolnym daniu. Żeby przyrządzić kości szpikowe, najpierw należy je umyć. Można je piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do momentu, aż pojawią się na nim charakterystyczne bąbelki. W naszym piekarniku trwa to około 20 minut. Wcześniej można szpik posypać solą i pieprzem, albo natrzeć czosnkiem. Przed podaniem posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki i podajemy z cytryną do pokropienia i z grzankami, można czosnkowymi.
Jedna porcja kości szpikowych waży około 120-130 gr, w zależności od szerokości przekroju kości. Jeżeli zależy Wam na konkretnej liczbie sztuk, wybierzcie w zamówieniu orientacyjną wagę, a w uwagach do produktu lub zamówienia wpiszcie liczbę sztuk, którą sobie życzycie.
Szpik kostny jedliśmy już i podawaliśmy na wiele sposobów. My klasycznie przygotowujemy go w wersji jak w opisie powyżej. Stanowi tu tłuszcz do podawania na grzankach. Na przykład na przystawkę zamiast pieczywa z oliwą, czy masłem czosnkowym. Świetnie smakuje i z bułką i z chlebem. Zwłaszcza jako starter przed stekiem. Albo przed mięsami grillowymi, podawany na ciemnym chlebie z korniszonami.
Z kości szpikowych można też przyrządzić sos wszystkich sosów: demi-glace. Wykonanie tego sosu-matki - bazy innych sosów przyrządzonej z kości szpikowych wymaga sporo pracy, która się opłaca! Demi-glace jest niezwykle wydajny. Dodajemy dosłownie łyżeczkę tego gęstego, aromatycznego sosu do innego sosu na bazie dowolnego mięsa. W sieci znajdziecie masę przepisów na demi-glace. Są one podobne, bo ostatecznie najważniejsza jest cierpliwość i czas, czyli 2 dni na jego przygotowanie :)
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Łata bez kości (Flank)

Łata bez kości (Flank)

Wołowina doskonała na rosół. Używa się jej również do potraw duszonych i mielonych....
45,90 zł / kg
kg
Szynka wędzona parzona Gliniana Wędzarnia

Szynka wędzona parzona Gliniana Wędzarnia

Skład: 100% mięso wieprzowe, sól peklująca, liść laurowy, pieprz. 100 g szynki wyprodukowano ze 110...
62,90 zł / kg
kg
Nowości
Polędwica parzona Gliniana Wędzarnia

Polędwica parzona Gliniana Wędzarnia

Skład: 100% mięso wieprzowe, liść laurowy, pieprz, sól peklująca.
100 g wędliny wyprodukowano ze 110 g...
70,90 zł / kg
kg
Wątroba cielęca

Wątroba cielęca

Mięso bogate w wartości odżywcze, w tym witaminy i żelazo. Dobre do smażenia lub duszenia....
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Schab do pieczenia

Schab do pieczenia

Schab wieprzowy przygotowany do pieczenia w specjalnej siatce. Ten artykuł sprzedajemy tylko w całości. Waga...
34,90 zł / kg
kg
Polędwiczki cielęce polędwica cielęca

Polędwiczki cielęce polędwica cielęca

Najdelikatniejsze mięso cielęce doskonałe na eskalopki i biteczki.

Nasz rzeźnik rozbiór cielęciny robi na miejscu dwa...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Zrazy / bitki wołowe z pięknej zrazówki (Top Side)

Zrazy / bitki wołowe z pięknej zrazówki (Top Side)

Cienkie plastry chudziutkiej i obrobionej wołowiny zrazowej najwyższej jakości. Ubite i gotowe do obsmażenia, a...
67,90 zł / kg
kg
Salami fuet z truflą

Salami fuet z truflą

Oryginalna hiszpańska dojrzewająca kiełbasa. Włoskie wieprzowe salami fuet o lekko orzechowym, słodkawym smaku w naturalnej...
24,90 zł / szt.
szt.
Pierwsza krzyżowa polski Angus (Sirloin)

Pierwsza krzyżowa polski Angus (Sirloin)

Wołowina z mięsa rasy Polski Angus, sezonowana 3 tygodnie. Wysokiej klasy wołowina z bogatymi przerostami...
70,90 zł / kg
kg
Sos kaparowo-pietruszkowy Koko & Roy Deli

Sos kaparowo-pietruszkowy Koko & Roy Deli

Co możemy powiedzieć o tym sosie? Jest szalenie pyszny! Sos idealny do wszystkiego: ryb, owoców...
27,90 zł / szt
szt
Burgery wołowe MINI TASTE STORE

Burgery wołowe MINI TASTE STORE

Te burgery wołowe MINi robimy z antrykotu. Ze swieżego antrykotu selekcjonowanego i w 60% stekowej...
74,90 zł / kg
kg
Antrykot z kością (Entrecote)

Antrykot z kością (Entrecote)

Wysokiej jakości wołowina do pieczenia, dobra również na rosół.
Najbardziej podstawowa wołowina, którą mamy w ofercie...
45,90 zł / kg
kg
Poliki wołowe (Cheek)

Poliki wołowe (Cheek)

Poliki wołowe to jeden z najpyszniejszych elementów z tak zwanej piątej ćwiartki, czyli podrobów wołowych....
Zdjęcie z galerii
56,90 zł / kg
kg
Pastrami Deli Club - uparowane plastry

Pastrami Deli Club - uparowane plastry

Wyśmienite pastrami powstające w Krakowie wg inspiracji smakiem słynnego Pastrami w kultowym Katz Delicatessen w...
Zdjęcie z galerii
35,90 zł / szt
szt
Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną mięsa wołowego ze szlachetnej rasy Angus...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Szponder wołowy z kością (Short Rib)

Szponder wołowy z kością (Short Rib)

Żebra wołowe z kością pokrojone na odcinki do wykorzystania podczas gotowania rosołu. Zawierają dość dużo...
44,90 zł / kg
kg

Klienci, którzy kupili: Kości szpikowe wołowe cięte wzdłuż (Marrow), kupili również:

Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)

Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)

Kości wołowe ze szpikiem, pocięte na kilkucentymetrowe plastry do pieczenia, do sosów i bulionów bądź...
Zdjęcie z galerii
16,90 zł / kg
kg
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
51,90 zł / kg
kg
Kurze łapki kurze nogi

Kurze łapki kurze nogi

Kurze łapki maja zastosowanie w daniach, w których chcemy uzyskać więcej kolagenu, na przykład wywarach...
Zdjęcie z galerii
16,90 zł / kg
kg
Zestaw 4 selekcjonowanych steków sezonowanych bez kości

Zestaw 4 selekcjonowanych steków sezonowanych bez kości

Zestaw dwóch steków sezonowanych z mięsnej rasy Black Angus z byka na mokro oraz dwóch...
169,90 zł / szt
szt
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
New York Polska Jałówka Super Marmur

New York Polska Jałówka Super Marmur

Polska jałówka specjalnie selekcjonowana pod względem klasy marmurkowości, której obfitość można porównać do japońskiej klasy...
199,90 zł / kg
kg
Szponder wołowy z kością (Short Rib)

Szponder wołowy z kością (Short Rib)

Żebra wołowe z kością pokrojone na odcinki do wykorzystania podczas gotowania rosołu. Zawierają dość dużo...
44,90 zł / kg
kg
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
154,90 zł / kg
kg
Poliki wołowe (Cheek)

Poliki wołowe (Cheek)

Poliki wołowe to jeden z najpyszniejszych elementów z tak zwanej piątej ćwiartki, czyli podrobów wołowych....
Zdjęcie z galerii
56,90 zł / kg
kg
Wątroba cielęca

Wątroba cielęca

Mięso bogate w wartości odżywcze, w tym witaminy i żelazo. Dobre do smażenia lub duszenia....
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek sezonowany New York wykrojony jest z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie rostbefu wołowego ze...
Zdjęcie z galerii
119,90 zł / kg
kg
Boczek do pieczenia bez żeber

Boczek do pieczenia bez żeber

Boczek bez żeber wytrybowany - po upieczeniu doskonały na zimno, jako domowa wędlina. Krojony w...
35,90 zł / kg
kg
Pręga z kością Ossobuco Limousine

Pręga z kością Ossobuco Limousine

Mięso z nogi wołowej. Kleiste i chude, dobre na rosół i do duszenia. Mięso ze...
Zdjęcie z galerii
49,90 zł / kg
kg
Antrykot z kością (Entrecote)

Antrykot z kością (Entrecote)

Wysokiej jakości wołowina do pieczenia, dobra również na rosół.
Najbardziej podstawowa wołowina, którą mamy w ofercie...
45,90 zł / kg
kg
Stek picanha (sirloin cap) sezonowany Angus

Stek picanha (sirloin cap) sezonowany Angus

Sirloin cap, w Polsce znany również jako rumsztyk, to stek wycinany z czubka wołowiny pierwszej...
96,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością i tłuszczykiem steki jagnięce

Kotleciki jagnięce z kością i tłuszczykiem steki jagnięce

Kotleciki jagnięce z kością i z okrywą tłuszczową, dzięki której świetnie się sprawdzają przy smażeniu....
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Kontakt Puławska
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2023
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Łata bez kości (Flank)

Łata bez kości (Flank)

Wołowina doskonała na rosół. Używa się jej również do potraw duszonych i mielonych....
45,90 zł / kg
kg
Szynka wędzona parzona Gliniana Wędzarnia

Szynka wędzona parzona Gliniana Wędzarnia

Skład: 100% mięso wieprzowe, sól peklująca, liść laurowy, pieprz. 100 g szynki wyprodukowano ze 110...
62,90 zł / kg
kg
Nowości
Polędwica parzona Gliniana Wędzarnia

Polędwica parzona Gliniana Wędzarnia

Skład: 100% mięso wieprzowe, liść laurowy, pieprz, sól peklująca.
100 g wędliny wyprodukowano ze 110 g...
70,90 zł / kg
kg
Wątroba cielęca

Wątroba cielęca

Mięso bogate w wartości odżywcze, w tym witaminy i żelazo. Dobre do smażenia lub duszenia....
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg