• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Koźlęcina
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Koźlęcina
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
  • Strona główna
  • Mięso
  • Wołowina świeża i sezonowana
  • Kości szpikowe wołowe cięte wzdłuż (Marrow)

Kości szpikowe wołowe cięte wzdłuż (Marrow)

Cena: 21,90 zł / kg

kg
kup teraz
Kości szpikowe wołowe cięte wzdłuż (Marrow)
Nowości
Kości wołowe ze szpikiem, pocięte na kilkucentymetrowe plastry do pieczenia, do sosów i bulionów bądź rosołów. Szpik wołowy to bomba energetyczna i witaminowa. Jest bardzo bogaty w łatwo przyswajalne żelazo, w aminokwasy, fosfor, witaminy, mikroelementy i kwasy omega-3. Szpik może zastąpić tłuszcz w dowolnym daniu. Żeby przyrządzić kości szpikowe, najpierw należy je umyć. Można je piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do momentu, aż pojawią się na nim charakterystyczne bąbelki. W naszym piekarniku trwa to około 20 minut. Wcześniej można szpik posypać solą i pieprzem, albo natrzeć czosnkiem. Przed podaniem posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki i podajemy z cytryną do pokropienia i z grzankami, można czosnkowymi.
Jedna porcja kości szpikowych waży około 0,25-0,3 gramów, w zależności od szerokości przekroju kości. Jeżeli zależy Wam na konkretnej liczbie sztuk, wybierzcie w zamówieniu orientacyjną wagę, a w uwagach do produktu lub zamówienia wpiszcie liczbę sztuk, którą sobie życzycie.
Szpik kostny jedliśmy już i podawaliśmy na wiele sposobów. My klasycznie przygotowujemy go w wersji jak w opisie powyżej. Stanowi tu tłuszcz do podawania na grzankach. Na przykład na przystawkę zamiast pieczywa z oliwą, czy masłem czosnkowym. Świetnie smakuje i z bułką i z chlebem. Zwłaszcza jako starter przed stekiem. Albo przed mięsami grillowymi, podawany na ciemnym chlebie z korniszonami.
Z kości szpikowych można też przyrządzić sos wszystkich sosów: demi-glace. Wykonanie tego sosu-matki - bazy innych sosów przyrządzonej z kości szpikowych wymaga sporo pracy, która się opłaca! Demi-glace jest niezwykle wydajny. Dodajemy dosłownie łyżeczkę tego gęstego, aromatycznego sosu do innego sosu na bazie dowolnego mięsa. W sieci znajdziecie masę przepisów na demi-glace. Są one podobne, bo ostatecznie najważniejsza jest cierpliwość i czas, czyli 2 dni na jego przygotowanie :)
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Wątroba cielęca

Wątroba cielęca

Wątroba cielęca świeża. Wątróbka cielęca to wartościowy element piątej ćwiartki zawierająca między innymi takie składniki...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Burgery wołowe MINI TASTE STORE

Burgery wołowe MINI TASTE STORE

Te burgery wołowe MINi robimy z antrykotu. Ze swieżego antrykotu selekcjonowanego i w 60% stekowej...
74,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością i tłuszczykiem steki jagnięce

Kotleciki jagnięce z kością i tłuszczykiem steki jagnięce

Kotleciki jagnięce z kością i z okrywą tłuszczową, dzięki której świetnie się sprawdzają przy smażeniu....
Zdjęcie z galerii
194,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Wątróbka jagnięca

Wątróbka jagnięca

Wątróbka jagnięca jest elementem piątej ćwiartki. Wątróbka jagnięca to najdelikatniejsza wątróbka o bogatym, przyjemnym smaku....
41,90 zł / kg
kg
Polędwiczki cielęce polędwica cielęca

Polędwiczki cielęce polędwica cielęca

Najdelikatniejsze mięso cielęce doskonałe na eskalopki i biteczki.

Nasz rzeźnik rozbiór cielęciny robi na miejscu dwa...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Kotleciki cielęce T-Bone

Kotleciki cielęce T-Bone

Kotleciki cielęce cięte w stylu T-bone stek - część polędwiczki i część rostbefu przedzielone kostką....
119,90 zł / kg
kg
Antrykot argentyński Black Angus (Entrecote)

Antrykot argentyński Black Angus (Entrecote)

Najwyższej jakości długo sezonowany antrykot z bydła Black Angus, hodowanego w Argentynie. Ze względu na...
244,90 zł / kg
kg
Filet z królika świeży

Filet z królika świeży

Świeże filety wykrawane ze schabiku królika. Towar przyjeżdża do nas z rodzinnej hodowli spod Krakowa.
Mięso...
74,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Nowości
Polędwiczka jagnięca rasy merynos mrożone

Polędwiczka jagnięca rasy merynos mrożone

Polędwiczki jagnięce mrożone to delikatne mięso na sznycelki i szaszłyki.
159,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Maślana, delikatna bułka z warszawskiej piekarni Aromat przeznaczona do przyrządzenia wyśmienitych burgerów. Fantastycznie smakuje z...
4,20 zł / szt
szt
Kotleciki cielęce z kostką

Kotleciki cielęce z kostką

Wysokogatunkowe mięso na wykwintne kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór cielęciny robi na miejscu dwa razy...
Zdjęcie z galerii
119,90 zł / kg
kg
Ogon wołowy (Oxtail)

Ogon wołowy (Oxtail)

Ogon wołowy sprzedawany jest tylko w całości. 1 sztuka waży ok. 1 kg.
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Żeberka wieprzowe z kością

Żeberka wieprzowe z kością

Żeberka wieprzowe to mięso do upieczenia lub uduszenia.
Zdjęcie z galerii
39,90 zł / kg
kg
Szponder wołowy z kością (Short Rib)

Szponder wołowy z kością (Short Rib)

Żebra wołowe z kością pokrojone na odcinki do wykorzystania podczas gotowania rosołu. Zawierają dość dużo...
44,90 zł / kg
kg
Golonka wieprzowa przednia z kością

Golonka wieprzowa przednia z kością

Golonka wieprzowa świeża do pieczenia lub gotowania na zimne nóżki. Golonka pieczona i zimne nóżki...
16,90 zł / kg
kg
Szyjki indycze świeże

Szyjki indycze świeże

Świeże szyjki indycze. Szyjki z indyka doskonałe na rosół. Polecamy rosół na szyjkach indyka,
15,90 zł / kg
kg

Klienci, którzy kupili: Kości szpikowe wołowe cięte wzdłuż (Marrow), kupili również:

Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)

Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)

Kości wołowe ze szpikiem, pocięte na kilkucentymetrowe plastry do pieczenia, do sosów i bulionów bądź...
Zdjęcie z galerii
16,90 zł / kg
kg
Kurze łapki kurze nogi

Kurze łapki kurze nogi

Kurze łapki maja zastosowanie w daniach, w których chcemy uzyskać więcej kolagenu, na przykład wywarach...
Zdjęcie z galerii
16,90 zł / kg
kg
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
51,90 zł / kg
kg
Pręga z kością Ossobuco Limousine

Pręga z kością Ossobuco Limousine

Mięso z nogi wołowej. Kleiste i chude, dobre na rosół i do duszenia. Mięso ze...
Zdjęcie z galerii
49,90 zł / kg
kg
Szponder wołowy z kością (Short Rib)

Szponder wołowy z kością (Short Rib)

Żebra wołowe z kością pokrojone na odcinki do wykorzystania podczas gotowania rosołu. Zawierają dość dużo...
44,90 zł / kg
kg
Short Ribs Polski Angus

Short Ribs Polski Angus

Żebra wołowe. Jeden ze smakowitszych elementów sezonowanej wołowiny polski Angus. Element z kością, idealny do...
Zdjęcie z galerii
69,90 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
Antrykot z kością (Entrecote)

Antrykot z kością (Entrecote)

Wysokiej jakości wołowina do pieczenia, dobra również na rosół.
Najbardziej podstawowa wołowina, którą mamy w ofercie...
45,90 zł / kg
kg
Zestaw 4 selekcjonowanych steków sezonowanych bez kości

Zestaw 4 selekcjonowanych steków sezonowanych bez kości

Zestaw dwóch steków sezonowanych z mięsnej rasy Black Angus z byka na mokro oraz dwóch...
169,90 zł / szt
szt
Jagnięcina mielona

Jagnięcina mielona

Delikatne mielone mięso jagnięce. Dobre do kołdunów litewskich, doskonałe jako składnik diety dla maluchów.
Nasz rzeźnik...
Zdjęcie z galerii
69,90 zł / kg
kg
Wątroba cielęca

Wątroba cielęca

Wątroba cielęca świeża. Wątróbka cielęca to wartościowy element piątej ćwiartki zawierająca między innymi takie składniki...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Żeberka wieprzowe z kością

Żeberka wieprzowe z kością

Żeberka wieprzowe to mięso do upieczenia lub uduszenia.
Zdjęcie z galerii
39,90 zł / kg
kg
Ossobuco cielęce

Ossobuco cielęce

Udziec cielęcy cięty na Ossobuco. Nadaje się doskonale do potraw duszonych.
Nasz rzeźnik rozbiór cielęciny robi...
Zdjęcie z galerii
69,90 zł / kg
kg
Boczek do pieczenia bez żeber

Boczek do pieczenia bez żeber

Boczek bez żeber wytrybowany - po upieczeniu doskonały na zimno, jako domowa wędlina. Krojony w...
35,90 zł / kg
kg
Pierwsza krzyżowa polski Angus (Sirloin)

Pierwsza krzyżowa polski Angus (Sirloin)

Wołowina z mięsa rasy Polski Angus, sezonowana 3 tygodnie. Wysokiej klasy wołowina z bogatymi przerostami...
71,90 zł / kg
kg
Poliki wołowe (Cheek)

Poliki wołowe (Cheek)

Poliki wołowe to jeden z najpyszniejszych elementów z tak zwanej piątej ćwiartki, czyli podrobów wołowych....
Zdjęcie z galerii
56,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Kontakt Puławska
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2023
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Wątroba cielęca

Wątroba cielęca

Wątroba cielęca świeża. Wątróbka cielęca to wartościowy element piątej ćwiartki zawierająca między innymi takie składniki...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Burgery wołowe MINI TASTE STORE

Burgery wołowe MINI TASTE STORE

Te burgery wołowe MINi robimy z antrykotu. Ze swieżego antrykotu selekcjonowanego i w 60% stekowej...
74,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością i tłuszczykiem steki jagnięce

Kotleciki jagnięce z kością i tłuszczykiem steki jagnięce

Kotleciki jagnięce z kością i z okrywą tłuszczową, dzięki której świetnie się sprawdzają przy smażeniu....
Zdjęcie z galerii
194,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Wątróbka jagnięca

Wątróbka jagnięca

Wątróbka jagnięca jest elementem piątej ćwiartki. Wątróbka jagnięca to najdelikatniejsza wątróbka o bogatym, przyjemnym smaku....
41,90 zł / kg
kg