• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Koźlęcina
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Koźlęcina
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
  • Strona główna
  • Firmowe pieczone specjały
  • Pasztet cielęco-wieprzowy od Babci Jasi

Pasztet cielęco-wieprzowy od Babci Jasi

Cena: 49,90 zł / kg

kg
kup teraz
Z jakiego mięsa szukasz wędliny? z mięs mieszanych
Pasztet cielęco-wieprzowy od Babci Jasi
Firmowy ręcznie robiony pasztet cielęco-wieprzowy, pieczony w piecu parowym. Pasztet z mięsa cielęcego i wieprzowego w proporcji 50/50, z dodatkiem wyłącznie świeżych warzyw i naturalnych przypraw. Bez bułki tartej, z dodatkiem chleba z piekarni Aromat. Mięso i warzywa na ten pasztet gotowane są w bulionie cielęcym do Babci Jasi, przygotowanym z naszej selekcjonowanej cielęciny.
Tradycyjny pasztet, który dzięki gotowaniu na bulionie cielęcym ma jeszcze wiecej smaku i aromatu. My lubimy go z ćwikłą od Marcinowskich, albo z sosem przygotowanym ze świeżego chrzanu od Marcinowskich, zmieszanym ze śmietaną i odrobioną cukru. Świetnie smakuje także z sosem żurawinowym z pomarańczą i czerwonym porto STOKESa. Możecie go serwować z sosem śliwkowym, blendując suszone śliwki przyprawione solą, pieprzem i zalane wywarem wołowym od Babci Jasi. Powinniście otrzymać konsystencję gęstego sosu. Pasztet cielęco-wieprzowy podawajcie w temperaturze pokojowej.

Skład: mięso cielęce, mięso wieprzowe, wątróbka wieprzowa, bulion cielęcy od Babci Jasi, marchew, pietruszka, SELER, por, cebula, JAJA, chleb PSZENNY z piekarni Aromat, czosnek, gałka muszkatołowa, sól, pieprz.
Pracownia Babci Jasi, to garmaż robiony ręcznie, zgodnie z zasadą Slow Food.

Uwielbiamy pierogi i stworzyliśmy Pracownię Babci Jasi, ponieważ nigdzie nie mogliśmy znaleźć takich wyrobów, jakie robimy w domu. Sekret polega na miękkim i cieniutkim cieście, które jest tylko lekko wyczuwalne na podniebieniu i wybija na pierwszy plan bogactwo farszu. Farsze robimy doskonałe, ponieważ są po prostu uczciwe. Kiedy mówimy, że pierogi są z piersią kaczki, to w środku jest faktycznie rozdrobniona i pysznie doprawiona pierś kaczki, a nie dowolny element kaczy pół na pół z bułką tartą. Nasze wyroby to po prostu garmaż klasy premium dla bardzo wymagających. Z łatwością znajdą Państwo na rynku tańsze pierogi i uszka. Jednak lepszych prawdopodobnie już nie.
Wszystko robimy od początku do końca ręcznie. Nawet pierogi i uszka zalepiamy palcami - to jedyny pewny sposób na tak delikatne ciasto jak nasze. Ono nie wytrzyma masowej produkcji przy użyciu maszyn. Używamy 100% naturalnych składników, prosty skład to priorytet. Charakterystyczne dla naszych pierogów, uszek i kołdunów jest to, że są drobne - akurat na jeden czy dwa kęsy.
Dużą grupę odbiorców stanowią mamy, które serwują nasze pierogi dzieciakom. Wiedzą, że kupują dobre jedzenie z pewnego źródła. A przy okazji oszczędzają czas na przygotowanie obiadu, ponieważ pierożki wystarczy podgrzać w wodzie lub na patelni. Nasza pracownia działa każdego dnia od poniedziałku do piątku, zatem kupujecie Państwo codziennie świeże.

UWAGA: W związku z cyklem dostaw i dla zachowania najwyższej świeżości, garmaż Babci Jasi najlepiej zamawiać min. 2 dni przed wysyłką zamówienia.
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Kotlety z piersi indyka

Kotlety z piersi indyka

Ubite kotlety z piersi indyka gotowe do obtoczenia w panierce lub przyprawienia i wrzucenia na...
46,90 zł / kg
kg
Mozzarella di Bufala D.O.P.

Mozzarella di Bufala D.O.P.

Ser Mozzarella wytwarzany ze świeżego mleka bawolic z regionu Kampania. Przepyszny, bardzo delikatny. Dobrze znany...
12,90 zł / szt
szt
Szalony Piekarz Chleb Żytni

Szalony Piekarz Chleb Żytni

Skład: woda, mąka żytnia typ 700, zakwas żytni, mąka żytnia typ 2000, sól
14,90 zł / szt
szt
Nowości
Kaszanka od Dreszlera

Kaszanka od Dreszlera

Kaszanka wieprzowa od Dreszlera, wyjątkowo smaczna kaszanka o smaku i wyglądzie tych, które robili nasi...
34,90 zł / kg
kg
Udka kurczaka

Udka kurczaka

Udka kurczaka do pieczenia, z rożna lub na zupę.

Jak piec mięsa: BEFSZTYK Blog...
16,90 zł / kg
kg
Kurze łapki kurze nogi

Kurze łapki kurze nogi

Kurze łapki maja zastosowanie w daniach, w których chcemy uzyskać więcej kolagenu, na przykład wywarach...
Zdjęcie z galerii
16,90 zł / kg
kg
Łata bez kości (Flank)

Łata bez kości (Flank)

Wołowina doskonała na rosół. Używa się jej również do potraw duszonych i mielonych....
45,90 zł / kg
kg
Hummus z pomidorem z Hummus House

Hummus z pomidorem z Hummus House

Najlepszy hummus, jaki znamy. Kremowy dip z ciecierzycy, pasty sezamowej Tahini, cytryny i czosnku. ...
13,90 zł / szt
szt
Sznycle cielęce, eskalopki ze zrazówki cielęcej

Sznycle cielęce, eskalopki ze zrazówki cielęcej

Pokrojona w cienkie plastry cielęcina zrazowa. Kotlety są ubite i gotowe do przygotowania eskalopków czy...
Zdjęcie z galerii
94,90 zł / kg
kg
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
154,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka pieczona Taste Store

Pierś kurczaka pieczona Taste Store

Pieczona pierś kurczaka. Pieczona w piecu parowym pierś drobiowa. Mięciutka, soczysta, pyszna. Przyprawiona świetną mieszanka...
51,90 zł / kg
kg
Boczek wędzony w naturalnym dymie od Dreszlera

Boczek wędzony w naturalnym dymie od Dreszlera

Boczek wędzony w naturalnym dymie, najprostszy skład, mięso przyprawione i uwędzone bez zbędnych sztucznych dodatków...
64,90 zł / kg
kg
Kopytka ziemniaczane od Swiety

Kopytka ziemniaczane od Swiety

Tradycyjne kluski z gotowanych ziemniaków, mąki i jaj. Ręcznie robione w małej pracowni u Swiety....
30,90 zł / kg
kg
Kopytka ze szpinakiem od Swiety

Kopytka ze szpinakiem od Swiety

Kopytka ziemniaczane z gotowanych ziemniaków, mąki i jaj ze szpinakiem. Bardzo smaczna alternatywa dla tradycyjnych...
32,90 zł / kg
kg
Zrazy / bitki wołowe z pięknej zrazówki (Top Side)

Zrazy / bitki wołowe z pięknej zrazówki (Top Side)

Cienkie plastry chudziutkiej i obrobionej wołowiny zrazowej najwyższej jakości. Ubite i gotowe do obsmażenia, a...
67,90 zł / kg
kg
Nogi uda kaczki pieczone Taste Store

Nogi uda kaczki pieczone Taste Store

Pieczone w naszym piecu parowym nogi kaczki z kością. Duszą się i pieką w wywarze...
109,90 zł / kg
kg

Klienci, którzy kupili: Pasztet cielęco-wieprzowy od Babci Jasi, kupili również:

Kiełbasa biała surowa kresowa Taste Store

Kiełbasa biała surowa kresowa Taste Store

Biała kiełbasa kresowa z czosnkiem i majerankiem. Kiełbasa w naturalnym jelicie wieprzowym. Kiełbasa o wyrazistym...
46,90 zł / kg
kg
Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi Babci Jasi

Pierogi z kapustą i grzybami leśnymi Babci Jasi

Ręcznie robione domowe pierogi, faszerowane kiszoną kapustą i grzybami leśnymi certyfikowanymi, z dodatkiem smażonej cebulki,...
61,90 zł / kg
kg
Ćwikła buraczana Radziwiłłowska od Marcinowskich

Ćwikła buraczana Radziwiłłowska od Marcinowskich

Ręcznie robiona, przepyszna ćwikła z Radziwiłłowa, z gospodarstwa Państwa Marcinowkich. Ta pyszna ćwikła to kulinarny...
18,90 zł / szt
szt
Kaszanka od Dreszlera

Kaszanka od Dreszlera

Kaszanka wieprzowa od Dreszlera, wyjątkowo smaczna kaszanka o smaku i wyglądzie tych, które robili nasi...
34,90 zł / kg
kg
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
51,90 zł / kg
kg
Szynka wiejska od Dreszlera

Szynka wiejska od Dreszlera

Jednak z naszych najulubieńszych szynek. Wędzona na ciepło w dymie olchowym szynka wieprzowa od Dreszlera,...
67,90 zł / kg
kg
Kiełbasa Swojska Jodłowska J.Słota

Kiełbasa Swojska Jodłowska J.Słota

Ta kiełbasa to coś naprawdę szczególnego. Każdy amator polskich wędlin powinien jej spróbować choć raz,...
65,90 zł / kg
kg
Chrzan tarty VITAPOL

Chrzan tarty VITAPOL

Chrzan delikatesowy.
Skład: chrzan tarty 80%, cukier, sól, regulator kwasowości - kwas cytrynowy.
Waga: 160 g....
11,90 zł / szt.
szt.
Pierogi z mięsem cielęco-indyczym Babci Jasi

Pierogi z mięsem cielęco-indyczym Babci Jasi

Ręcznie robione pierożki Babci Jasi z czystym mięsem cielęco-indyczym. Z dodatkiem podsmażonej cebulki, łagodnie przyprawione....
66,90 zł / kg
kg
Pierogi ruskie Babci Jasi

Pierogi ruskie Babci Jasi

Ręcznie robione domowe pierożki Babci Jasi z cienkiego ciasta, faszerowane gotowanymi ziemniakami i białym serem...
49,90 zł / kg
kg
Pasztet z dziczyzny od Babci Jasi

Pasztet z dziczyzny od Babci Jasi

Domowy, ręcznie robiony pasztet z dziczyzny. 100% naturalny z mieszanego mięsa z dzika,...
79,90 zł / kg
kg
Schab pieczony Taste Store

Schab pieczony Taste Store

Schab wieprzowy środkowy, marynowany w ziołach, pieczony w piecu parowym. Soczysta i krucha pieczeń wieprzowa....
62,90 zł / kg
kg
Kiełbaski wieprzowe surowe z rozmarynem i czosnkiem Taste Store

Kiełbaski wieprzowe surowe z rozmarynem i czosnkiem Taste Store

Wyśmienite kiełbaski surowe w naturalnym flaku ręcznie robione. Nasza firmowa unikalna receptura, w skład której...
44,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Szynka dla synka bez 'E' - Wędliny z Dębiny

Szynka dla synka bez 'E' - Wędliny z Dębiny

Bardzo delikatna szynka wieprzowa wytwarzana domowymi metodami z całego mięśnia, peklowana bez użycia soli peklującej...
71,90 zł / kg
kg
Ser żółty Tuchel

Ser żółty Tuchel

Tuchel to 36-miesięczny ser dojrzewający z Korycina o słodko-orzechowym posmaku. Pełnotłusty, naturalny, podpuszczkowy, wyrabiany ręcznie...
74,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Kontakt Puławska
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2023
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Kotlety z piersi indyka

Kotlety z piersi indyka

Ubite kotlety z piersi indyka gotowe do obtoczenia w panierce lub przyprawienia i wrzucenia na...
46,90 zł / kg
kg
Mozzarella di Bufala D.O.P.

Mozzarella di Bufala D.O.P.

Ser Mozzarella wytwarzany ze świeżego mleka bawolic z regionu Kampania. Przepyszny, bardzo delikatny. Dobrze znany...
12,90 zł / szt
szt
Szalony Piekarz Chleb Żytni

Szalony Piekarz Chleb Żytni

Skład: woda, mąka żytnia typ 700, zakwas żytni, mąka żytnia typ 2000, sól
14,90 zł / szt
szt
Nowości
Kaszanka od Dreszlera

Kaszanka od Dreszlera

Kaszanka wieprzowa od Dreszlera, wyjątkowo smaczna kaszanka o smaku i wyglądzie tych, które robili nasi...
34,90 zł / kg
kg