• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Wielkanoc
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Wielkanoc
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
  • Strona główna
  • Mięso
  • Wieprzowina świeża
  • Polędwica wieprzowa świeża

Polędwica wieprzowa świeża

Cena: 45,90 zł / kg

kg
kup teraz
Polędwica wieprzowa świeża
Polędwica wieprzowa świeża
Polędwica wieprzowa to najdelikatniejszy element mięsa wieprzowego, uważany za jego najlepszą część. Polędwica, a właściwie polędwiczka jest częścią tuszy wieprzowej, przylegająca do schabu. Polędwica wieprzowa jest soczysta i krucha. Możecie z niej przygotować pieczenie, kotlety, wędliny. Można ją smażyć po zamarynowaniu, dusić w sosach i piec z ziołami oraz wędzić po zapeklowaniu. Najczęstszym zastosowaniem polędwicy wieprzowej w kuchni to przygotowanie z niej kotletów i bitek wieprzowych oraz pieczeni.

Jedna polędwiczka wieprzowa waży 500-700 g.

My z polędwicy wieprzowej robimy pieczeń faszerowaną. Polędwicę nacinamy długim cienkim nożem do ryb, tak, żeby powstał w niej otwór do faszerowania, ale tylko w środku wzdłuż, żeby nie przebić ścianek pieczeni. Taki otwór poszerzamy ostrożnie trzonkiem tłuczka. Mięso marynujemy na noc w ziołach, które lubimy plus czosnku i oliwie, czasem miodzie. Następnego dnia faszerujemy mięso podsmażonymi z cebulą pieczarkami albo pleśniowym serem. Można owocami suszonymi, wcześniej namoczonymi lub czym Wam wyobraźnia podpowiada. Końcówki polędwicy wiążemy sznurkiem, żeby nadzienie nie wypadło podczas pieczenia. Przed pieczeniem podsmażamy nafaszerowaną polędwicę ze wszystkich stron na maśle klarowanym. Polędwiczkę pieczemy około 40 minut w 180 stopniach w zamkniętym naczyniu. Na koniec otwieramy naczynie, zwiększamy temperaturę i przypiekamy wierzch pieczeni.

Latem polędwiczki wieprzowe grillujemy w formie szaszłyków owiniętych w przepyszną słoninę z Mangalicy - węgierskiej wieprzowiny o fantastycznych właściwościach kulinarnych. TUTAJ możecie zamówić gotowe szaszłyki z polędwiczek a Mangalicy do wrzucenia na grilla.

Wieprzowina, którą sprzedajemy pochodzi z rasy Polska Zwisłoucha ze świeżego rozbioru. O tej rasie przeczytacie więcej poniżej. Nasz rzeźnik na miejscu w naszym sklepie przygotowuje dla Państwa zamówione porcje, wycinając je na bieżąco z elementów tuszy wieprzowej według życzenia.
Mięso pochodzi z niewielkiej hodowli z okolic Siedlec. Hodowana rasa to Polska Zwisłoucha o wysokich właściwościach mięsnych przy zachowaniu naturalnych metod chowu. Rozród i cały okres hodowli przebiega w jednym miejscu, co wyróżnia tego hodowcę i zapewnia przyjazne i zdrowe warunki do życia dla zwierząt. W przypadku większości hodowli świń w Polsce, prosiaki są przywożone z zachodniej Europy i tu szybko tuczone na sprzedaż. Podróż jest stresująca, co powoduje wydzielanie dużej ilości hormonów stresu i kwasu mlekowego. Żeby przetrwały tę podróż i przeżyły w obcym środowisku faszerowane są antybiotykami i hormonami. Takie traktowanie powoduje, że jakość mięsa jest bardzo słaba. Polska rodzima rasa zwisłoucha jest doskonale przystosowana do warunków życia w Polsce. Zwierzęta całe życie spędzają w jednym gospodarstwie, nie będąc narażonymi na stres.
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Skrzydła indyka

Skrzydła indyka

Skrzydła indyka, dobre na rosół lub wywar.
19,90 zł / kg
kg
Kiełbasa biała surowa kresowa Taste Store

Kiełbasa biała surowa kresowa Taste Store

Biała kiełbasa kresowa z czosnkiem i majerankiem. Kiełbasa w naturalnym jelicie wieprzowym. Kiełbasa o wyrazistym...
46,90 zł / kg
kg
Kiełbasa jagnięca Gliniana Wędzarnia

Kiełbasa jagnięca Gliniana Wędzarnia

Skład: 70% mięso jagnięce, 30% mięso wieprzowe, sól peklująca, pieprz, ziele angielskie, czosnek.
100 g wędliny...
159,90 zł / kg
kg
Nowości
Szynka wieprzowa bez kości

Szynka wieprzowa bez kości

Szynkę wieprzową można upiec w całości, ugotować lub przygotować kotlety.
Wieprzowina z polskiej wieprzowiny rasy Polska...
27,90 zł / kg
kg
Parówki z jelenia z Kuznocina

Parówki z jelenia z Kuznocina

Wyjątkowe i jedyne takie na rynku parówki wytwarzane z mięsa jelenia z dodatkiem tłuszczu wieprzowego....
48,90 zł / kg
kg
Oscypek mały wędzony od Bachledy

Oscypek mały wędzony od Bachledy

Najwyższej jakości dwa małe oscypki z surowego mleka owczego w sezonie od wiosny do jesieni...
8,90 zł / szt.
szt.
Stek minutowy

Stek minutowy

Stek minutowy ma około 1 cm grubości. Powinien być przygotowywany na mocno rozgrzanym podłożu w...
od: 119,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła...
Zdjęcie z galerii
249,90 zł / kg
kg
Salami włoskie Spianata Piccante pikantna

Salami włoskie Spianata Piccante pikantna

Spianata Calabra to oryginalne cienkie włoskie salami dojrzewające z Modeny. Pikantne. Wykwintna pikantna wędlina na...
101,90 zł / kg
kg
Kotlety z piersi kurczaka zagrodowego

Kotlety z piersi kurczaka zagrodowego

Kotlety z piersi kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie...
64,90 zł / kg
kg
Pierś kaczki świeża

Pierś kaczki świeża

Świeża pierś kaczki z polskich hodowli.
Jest pyszna upieczona w jabłkach lub pomarańczach....
Zdjęcie z galerii
85,90 zł / kg
kg
Ogórki kwaszone domowe ORZEŁ

Ogórki kwaszone domowe ORZEŁ

Waga: 750 g.
15,90 zł / szt.
szt.
OLD FRIENDS KIMCHI VEGAN MARCHEW

OLD FRIENDS KIMCHI VEGAN MARCHEW

Koreańska sałatka z kiszonej marchewki z imbirem i ostrą papryczką. Słodka, ostra i chrupiąca.Swojska i...
18,90 zł / szt
szt
Pierś indyka

Pierś indyka

Pierś indyka, którego mięso jest cenione nawet bardziej od kurczaka. Wynika to z jeszcze mniejszego...
Zdjęcie z galerii
43,90 zł / kg
kg
Mięso mielone z indyka Taste Store

Mięso mielone z indyka Taste Store

To mięso mielone z indyka jest przygotowane wyłącznie z selekcjonowanych piersi i udźców z indyka....
35,90 zł / kg
kg
Skrzydełka kurczaka

Skrzydełka kurczaka

Skrzydełka kurczaka dobre do pieczenia, grillowania lub na zupę.
13,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:

Klienci, którzy kupili: Polędwica wieprzowa świeża, kupili również:

Schab wieprzowy bez kości świeży

Schab wieprzowy bez kości świeży

Schab wieprzowy to element wieprzowiny doskonały do pieczenia w całości lub na tradycyjne dla polskiej...
Zdjęcie z galerii
37,90 zł / kg
kg
Pierś indyka

Pierś indyka

Pierś indyka, którego mięso jest cenione nawet bardziej od kurczaka. Wynika to z jeszcze mniejszego...
Zdjęcie z galerii
43,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
51,90 zł / kg
kg
Wieprzowina mielona Taste Store

Wieprzowina mielona Taste Store

Wieprzowina mielona to mięso mielone z wieprzowiny rasy Polska Zwisłoucha, o której szczegółowe informacje przeczytacie...
Zdjęcie z galerii
27,90 zł / kg
kg
Mięso mielone z indyka Taste Store

Mięso mielone z indyka Taste Store

To mięso mielone z indyka jest przygotowane wyłącznie z selekcjonowanych piersi i udźców z indyka....
35,90 zł / kg
kg
Karkówka wieprzowa bez kości

Karkówka wieprzowa bez kości

Polska wieprzowina rasy Polska Zwisłoucha. Karkówka jest doskonała na grilla lub smażone kotlety....
36,90 zł / kg
kg
Żeberka wieprzowe z kością

Żeberka wieprzowe z kością

Żeberka wieprzowe to mięso do upieczenia lub uduszenia.
Zdjęcie z galerii
38,90 zł / kg
kg
Nogi kurczaka zagrodowego

Nogi kurczaka zagrodowego

Nogi kurczaka ekologicznego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
29,90 zł / kg
kg
Cielęcina zadnia udziec cielęcy bez kości

Cielęcina zadnia udziec cielęcy bez kości

Doskonałe mięso na sznycle i do pieczenia w całości.
Nasz rzeźnik rozbiór cielęciny robi na miejscu...
89,90 zł / kg
kg
Łopatka wieprzowa bez kości

Łopatka wieprzowa bez kości

Mięso dobre na gulasz lub na pulpety albo kotlety mielone.
25,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka

Pierś kurczaka

Pierś kurczaka - doskonała na wiele sposobów i do wielu potraw - m.in. do faszerowania...
31,90 zł / kg
kg
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Najlepsza na gulasz oczyszczona znakomita wołowina, pocięta na kilkucentymetrowe kawałki gotowe do przyrządzania....
Zdjęcie z galerii
56,90 zł / kg
kg
Udka kurczaka

Udka kurczaka

Udka kurczaka do pieczenia, z rożna lub na zupę.

Jak piec mięsa: BEFSZTYK Blog...
16,90 zł / kg
kg
Udziec indyka bez kości

Udziec indyka bez kości

Udziec z indyka dobry do zmielenia na kotlety drobiowe lub do upieczenia w całości....
36,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Rostbef (Striploin)

Rostbef (Striploin)

Doskonała wołowina na steki, bitki, rumsztyki, boeuf Strogonowa. Pochodzi z polskiej rasy bydła. Rostbef to...
71,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Kontakt Puławska
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2023
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Skrzydła indyka

Skrzydła indyka

Skrzydła indyka, dobre na rosół lub wywar.
19,90 zł / kg
kg
Kiełbasa biała surowa kresowa Taste Store

Kiełbasa biała surowa kresowa Taste Store

Biała kiełbasa kresowa z czosnkiem i majerankiem. Kiełbasa w naturalnym jelicie wieprzowym. Kiełbasa o wyrazistym...
46,90 zł / kg
kg
Kiełbasa jagnięca Gliniana Wędzarnia

Kiełbasa jagnięca Gliniana Wędzarnia

Skład: 70% mięso jagnięce, 30% mięso wieprzowe, sól peklująca, pieprz, ziele angielskie, czosnek.
100 g wędliny...
159,90 zł / kg
kg
Nowości
Szynka wieprzowa bez kości

Szynka wieprzowa bez kości

Szynkę wieprzową można upiec w całości, ugotować lub przygotować kotlety.
Wieprzowina z polskiej wieprzowiny rasy Polska...
27,90 zł / kg
kg