• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Mięsa Ekologicze Certyfikowane
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Indyk naturalnie
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Zobacz wszystkie
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Makarony
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Mięsa Ekologicze Certyfikowane
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Indyk naturalnie
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Zobacz wszystkie
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Makarony
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
  • Strona główna
  • Mięso
  • Wołowina Wagyu certyfikowana
  • Rostbef New York Wagyu Kogoshima Japonia A5 Trymowany

Rostbef New York Wagyu Kogoshima Japonia A5 Trymowany

Cena: 1 299,00 zł / kg

kg
kup teraz
Rostbef New York Wagyu Kogoshima Japonia A5 Trymowany
New York trymowany - oczyszczony z okrywy tłuszczowej,
Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest to najlepsza wołowina Wagyu w Japonii. Kagoshima Black Beef jest produktem wielu lat ciągłych ulepszeń, przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Główną cechą tego Wagyu jest jego kruchość i pełny smak, a także dobrze zbalansowany marmurek - tłuszcz we włóknach mięśniowych, wysoko podbijający smakowitość i kruchość. Wołowina rozpływa się w ustach. Taka delikatna, pięknie marmurkowa (najwyższa klasa marmurka A5) wołowina dostarcza naprawdę niezwykłych kulinarnych doświadczeń.
Japońskie bydło czarne stanowi około 90% ras bydła rasy Wagyu. Jest najliczniejsze w Japonii i jest sprzedawane pod marką Kagoshima Black Beef.

Aby cieszyć się wysokiej jakości marmurkową czarną wołowiną Kagoshima, najlepiej przygotować stek na żelaznej płycie. To mięso doskonale nadaje się również do wyśmienitych potraw z grilla i steków z bardzo mocno rozgrzanej patelni. Poniżej znajdziesz opis jednej z naszych propozycji przygotowania steku z Waguy.

UWAGA: PRODUKT SPROWADZAMY PRZEDE WSZYSTKIM NA ZAMÓWIENIE. CZAS OCZEKIWANIA TO MAX. 1-2 TYGODNIE, LUB SZYBCIEJ JEŚLI MAMY AKURAT NA STANIE.

Inne elementy stekowe Wagyu są pod tymi linkami:
Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima
Polędwica Wagyu Kogoshima
Poniżej jedna z propozycji przygotowania steku z Wagyu.
STEK WAGYU z BOK CHOYem

PRZYGOTOWANIE STEKA WAGYU
Doprowadzić stek do temperatury pokojowej. Obficie doprawić solą z obu stron. Płytę grzejną/patelnię/grilla posmarować kawałkiem odkrojonego ze steku łoju lub olejem. Płyta musi być bardzo gorąca. Smaż wołowinę przez około 3-4 minuty z każdej strony w przypadku grubego steku, albo 5-7 sekund w przypadku cienkich plastrów, aż będzie skarmelizowana. Obracaj tylko raz. Zdejmij z płyty/patelni/grilla tuż przed osiągnięciem pożądanego wysmażenia.
Przed podaniem odstaw mięso w ciepłe miejsce na 3-4 minuty.

Czosnkowy Bok Choy
Umyj bok choy, zamaczając go w wodzie. Kilkakrotnie zmień wodę. Przetnij go wzdłuż przez środek. W misce wymieszaj sos sojowy, sos ostrygowy, cukier i ocet i odstaw na bok.
Rozgrzej olej na patelni lub w woku ustawionym na dużym ogniu. Dodaj czosnek, bok choy i smaży 1-2 minuty. Dodaj 1-2 łyżki wody na patelnię, przykryj i gotuj jeszcze przez 2 minuty, aż kapusta zmięknie w najgrubszym miejscu liści.
Podawaj bok choy skropiony przygotowanym wcześniej sosem i posyp sezamem.

Podaj stek Wagyu z bok choyem plus z ryżem lub nuddlami. Przepis działa również dla szpinaku lub brokuła. Smacznego!
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Pierś kurczaka

Pierś kurczaka

Pierś kurczaka - doskonała na wiele sposobów i do wielu potraw - m.in. do faszerowania...
34,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
249,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Kotlety z piersi indyka tenderyzowane

Kotlety z piersi indyka tenderyzowane

Tenderyzowane kotlety z piersi indyka gotowe do obtoczenia w panierce lub przyprawienia i wrzucenia na...
49,90 zł / kg
kg
Hummus classic z Hummus House

Hummus classic z Hummus House

Najlepszy hummus, jaki znamy. Kremowy dip z ciecierzycy, pasty sezamowej Tahini, cytryny i czosnku. ...
13,90 zł / szt
szt
Oscypek mały wędzony od Bachledy

Oscypek mały wędzony od Bachledy

Najwyższej jakości dwa małe oscypki z surowego mleka owczego w sezonie od wiosny do jesieni...
8,90 zł / szt.
szt.
Oryginalna tradycyjna feta grecka Mount Athos Monasteries

Oryginalna tradycyjna feta grecka Mount Athos Monasteries

Oryginalna tradycyjna Feta grecka z mleka owczego i koziego, dojrzewająca w solance. Doskonała do sałatek...
17,90 zł / szt
szt
Jogurt naturalny Śmietankowy Wiejski ze Strzałkowa

Jogurt naturalny Śmietankowy Wiejski ze Strzałkowa

UWAGA: produkt płynny w delikatnym opakowaniu. Jego dostępność przy wysyłce kurierskiej poza Warszawę i okolice,...
4,90 zł / szt
szt
Jaja certyfikowane EKO różnych rozmiarów 10 szt

Jaja certyfikowane EKO różnych rozmiarów 10 szt

10 jaj certyfikowanych EKO. Kury karmione certyfikowanymi paszami ekologicznymi.
Jaja różnych rozmiarów: M i L.
Hodowla naszego...
Zdjęcie z galerii
15,90 zł / szt
szt
Chleb żytni na zakwasie z Aromatu - połówka

Chleb żytni na zakwasie z Aromatu - połówka

Chleb żytni na zakwasie z piekarni Aromat. Pieczywo naturalne, długo fermentujące, o bogatym smaku, zapachu...
10,90 zł / szt
szt
Żeberka pieczone w sosie BBQ Taste Store

Żeberka pieczone w sosie BBQ Taste Store

Wyśmienite żeberka długo pieczone w piecu parowym, w autorskim sosie BBQ, delikatnie pikantnym. Palce lizać!
Najlepiej...
69,90 zł / kg
kg
Kiełbasa hiszpańska Chorizo

Kiełbasa hiszpańska Chorizo

Tradycyjna kiełbasa hiszpańska wytwarzana z wieprzowiny, papryki i przypraw. W dwóch wersjach: ostra i łagodna....
Zdjęcie z galerii
20,90 zł / szt.
szt.
Szynka hiszpańska Serrano

Szynka hiszpańska Serrano

Niepaczkowana, świeża hiszpańska szynka suszona, dojrzewająca 10 miesięcy w naturalny sposób. Przechodzi całkowicie naturalny proces...
111,90 zł / kg
kg
Kluski śląskie od Swiety

Kluski śląskie od Swiety

Tradycyjne kluski śląskie z ziemniaków gotowanych, mąki pszennej i jaj. Te kluski najlepiej odgrzać w...
18,90 zł / szt
szt
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
64,90 zł / kg
kg
Ligawa (Round Eye)

Ligawa (Round Eye)

Luksusowe, zwarte mięso z udźca wołowego. Wyśmienite na zrazy, rumsztyki, tatara.
86,90 zł / kg
kg

Klienci, którzy kupili: Rostbef New York Wagyu Kogoshima Japonia A5 Trymowany, kupili również:

Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima Japonia A5 Trymowany

Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima Japonia A5 Trymowany

Rib Eye trymowany, oczyszczony z okrywy tłuszczowej.
Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na...
1 299,00 zł / kg
kg
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
194,90 zł / kg
kg
Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Najwyższej jakości mięso stekowe z amerykańskiej wołowiny bydła Black Angus klasy 'Prime' sezonowanej min. 28...
469,90 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
199,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy...
259,90 zł / kg
kg
Antrykot Rib Eye Wagyu Certyfikowany Australia 9+ (Entrecote)

Antrykot Rib Eye Wagyu Certyfikowany Australia 9+ (Entrecote)

Zaraz po japońskim Wagyu natywnym, absolutny 'top' naszego asortymentu - wzorzec z Sevres dla każdego...
839,00 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
249,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła...
Zdjęcie z galerii
259,90 zł / kg
kg
Polędwica sezonowana polski Angus

Polędwica sezonowana polski Angus

Polędwica wołowa ze szlachetnej rasy Angus, sezonowana minimum 2 tygodnie. Polędwice Angusa charakteryzują się dużą...
Zdjęcie z galerii
239,90 zł / kg
kg
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
149,90 zł / kg
kg
Cote de Boeuf sezonowany na sucho 30 dni

Cote de Boeuf sezonowany na sucho 30 dni

Najwyższej jakości stek z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli i doboru...
Zdjęcie z galerii
169,90 zł / kg
kg
2 Burgery wołowe Angus sezonowany Taste Store

2 Burgery wołowe Angus sezonowany Taste Store

Te burgery wołowe robimy z czystego rostbefu i antrykotu sezonowanych. Jest to antrykot i rostbef...
47,90 zł / szt
szt
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek sezonowany New York wykrojony jest z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie rostbefu wołowego ze...
Zdjęcie z galerii
149,90 zł / kg
kg
Antrykot Rib Eye Wagyu Crossbreed Japonia A3/A4 Trymowany

Antrykot Rib Eye Wagyu Crossbreed Japonia A3/A4 Trymowany

Rib Eye trymowany - oczyszczony z okrywy tłuszczowej.
Wołowina Wagyu crossbreed to mięso z krzyżówki czarnego...
Zdjęcie z galerii
999,00 zł / kg
kg
Zestaw 4 selekcjonowanych steków sezonowanych bez kości

Zestaw 4 selekcjonowanych steków sezonowanych bez kości

Zestaw dwóch steków sezonowanych z mięsnej rasy Black Angus z byka na mokro oraz dwóch...
219,90 zł / szt
szt
Tomahawk stek Angus

Tomahawk stek Angus

Jest to specjalna odmiana cięcia steka cote de boeuf (czyli sezonowanego antrykotu) z zachowanym dłuższym...
Zdjęcie z galerii
169,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Company sp. z o.o., z siedzibą w Piasecznie ul. Jana Kazimierza 30, 05-500 Piaseczno, NIP: 1231533085, REGON: 525243733, KRS: 0001034294, Sąd Rejonowy dla M.ST. Warszawy w Warszawie, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Company sp. z o.o., który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2025
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Pierś kurczaka

Pierś kurczaka

Pierś kurczaka - doskonała na wiele sposobów i do wielu potraw - m.in. do faszerowania...
34,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
249,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Kotlety z piersi indyka tenderyzowane

Kotlety z piersi indyka tenderyzowane

Tenderyzowane kotlety z piersi indyka gotowe do obtoczenia w panierce lub przyprawienia i wrzucenia na...
49,90 zł / kg
kg