• PRZECZYTAJ
  • Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Na grilla
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczone mięsa
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Wędliny ze wsi
    • Zobacz wszystkie
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Kawior
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Na grilla
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczone mięsa
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Wędliny ze wsi
    • Zobacz wszystkie
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Kawior
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Strona główna
  • Mięso
  • Wołowina Wagyu certyfikowana
  • Rostbef New York Wagyu Kogoshima Japonia A5

Rostbef New York Wagyu Kogoshima Japonia A5

Cena: 1 249,00 zł / kg

kg
kup teraz
Rostbef New York Wagyu Kogoshima Japonia A5
Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest to najlepsza wołowina Wagyu w Japonii. Kagoshima Black Beef jest produktem wielu lat ciągłych ulepszeń, przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Główną cechą tego Wagyu jest jego kruchość i pełny smak, a także dobrze zbalansowany marmurek - tłuszcz we włóknach mięśniowych, wysoko podbijający smakowitość i kruchość. Wołowina rozpływa się w ustach. Taka delikatna, pięknie marmurkowa (najwyższa klasa marmurka A5) wołowina dostarcza naprawdę niezwykłych kulinarnych doświadczeń.
Japońskie bydło czarne stanowi około 90% ras bydła rasy Wagyu. Jest najliczniejsze w Japonii i jest sprzedawane pod marką Kagoshima Black Beef.

Aby cieszyć się wysokiej jakości marmurkową czarną wołowiną Kagoshima, najlepiej przygotować stek na żelaznej płycie. To mięso doskonale nadaje się również do wyśmienitych potraw z grilla i steków z bardzo mocno rozgrzanej patelni. Poniżej znajdziesz opis jednej z naszych propozycji przygotowania steku z Waguy.

UWAGA: PRODUKT SPROWADZAMY PRZEDE WSZYSTKIM NA ZAMÓWIENIE. CZAS OCZEKIWANIA TO MAX. 1-2 TYGODNIE, LUB SZYBCIEJ JEŚLI MAMY AKURAT NA STANIE.

Inne elementy stekowe Wagyu są pod tymi linkami:
Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima
Polędwica Wagyu Kogoshima
Poniżej jedna z propozycji przygotowania steku z Wagyu.
STEK WAGYU z BOK CHOYem

PRZYGOTOWANIE STEKA WAGYU
Doprowadzić stek do temperatury pokojowej. Obficie doprawić solą z obu stron. Płytę grzejną/patelnię/grilla posmarować kawałkiem odkrojonego ze steku łoju lub olejem. Płyta musi być bardzo gorąca. Smaż wołowinę przez około 3-4 minuty z każdej strony w przypadku grubego steku, albo 5-7 sekund w przypadku cienkich plastrów, aż będzie skarmelizowana. Obracaj tylko raz. Zdejmij z płyty/patelni/grilla tuż przed osiągnięciem pożądanego wysmażenia.
Przed podaniem odstaw mięso w ciepłe miejsce na 3-4 minuty.

Czosnkowy Bok Choy
Umyj bok choy, zamaczając go w wodzie. Kilkakrotnie zmień wodę. Przetnij go wzdłuż przez środek. W misce wymieszaj sos sojowy, sos ostrygowy, cukier i ocet i odstaw na bok.
Rozgrzej olej na patelni lub w woku ustawionym na dużym ogniu. Dodaj czosnek, bok choy i smaży 1-2 minuty. Dodaj 1-2 łyżki wody na patelnię, przykryj i gotuj jeszcze przez 2 minuty, aż kapusta zmięknie w najgrubszym miejscu liści.
Podawaj bok choy skropiony przygotowanym wcześniej sosem i posyp sezamem.

Podaj stek Wagyu z bok choyem plus z ryżem lub nuddlami. Przepis działa również dla szpinaku lub brokuła. Smacznego!
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Burrata ser włoski śmietankowy

Burrata ser włoski śmietankowy

Burrata to świeży włoski ser z mozzarelli i śmietany. Zewnętrzna powłoka jest mozzarellową skórką, natomiast...
13,90 zł / szt
szt
Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye

Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye

Najwyższej jakości mięso stekowe z amerykańskiej wołowiny bydła Black Angus klasy 'Prime' sezonowanej min. 28...
459,90 zł / kg
kg
Polędwica Wagyu Kogoshima Japonia A5

Polędwica Wagyu Kogoshima Japonia A5

Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest...
1 399,00 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła...
Zdjęcie z galerii
239,90 zł / kg
kg
Stek Bavette polski Angus

Stek Bavette polski Angus

Dość tani, ale zaskakująco dobry stek wycinany z najlepszej części łaty wołowej. Stek budżetowy z...
79,90 zł / kg
kg
Szynka dziadka

Szynka dziadka

Szynka dziadka - wieprzowa szynka peklowana, o dużym przekroju, z tłuszczykiem. Bardzo soczysta.
Skład: mięso z...
115,90 zł / kg
kg
Masło domowe od Marcinowskich

Masło domowe od Marcinowskich

Masło domowe Radziwiłłowskie z gospodarstwa Państwa Marcinowskich. Ręcznie robione, przepyszne, kremowe masło - przewyższające smakowo...
23,90 zł / szt
szt
Ogórki kwaszone domowe ORZEŁ

Ogórki kwaszone domowe ORZEŁ

Waga: 750 g.
14,90 zł / szt.
szt.
Zestaw 4 selekcjonowanych steków sezonowanych bez kości

Zestaw 4 selekcjonowanych steków sezonowanych bez kości

Zestaw dwóch steków sezonowanych z mięsnej rasy Black Angus z byka na mokro oraz dwóch...
169,90 zł / szt
szt
Nowości
Tomahawk stek Angus

Tomahawk stek Angus

Jest to specjalna odmiana cięcia steka cote de boeuf (czyli sezonowanego antrykotu) z zachowanym dłuższym...
Zdjęcie z galerii
159,90 zł / kg
kg
Oscypek duży wędzony od Bachledy

Oscypek duży wędzony od Bachledy

Najwyższej jakości duży oscypek z mleka owczego w sezonie od wiosny do jesieni i z...
17,90 zł / szt
szt
Mięso na tatara z ligawy wołowej

Mięso na tatara z ligawy wołowej

Wysokiej jakości mielone mięso z ligawy wołowej. Zmielone na tatara. Ligawa wołowa to element wołowiny,...
59,90 zł / kg
kg
Kiełbasa polska surowa wędzona od Dreszlera

Kiełbasa polska surowa wędzona od Dreszlera

Tradycyjna kiełbasa surowa, wędzona od Dreszlera. Pyszna np. w żurku lub leczo. Jeden kawałek waży...
45,90 zł / kg
kg
Szynka królewska

Szynka królewska

Szynka królewska Kresowa. O pięknym przekroju całego mięśnia. Delikatnie wędzona w naturalnym dymie.

Skład: mięso wieprzowe...
77,90 zł / kg
kg
Ciabatta z Aromatu

Ciabatta z Aromatu

Ciabatta z piekarni Aromat. Treściwa pożywna duża bułka. Świetna do nafaszerowania mięsnym sosem albo wędliną....
7,50 zł / szt
szt
Chleb żytni na zakwasie z Aromatu - ćwiartka

Chleb żytni na zakwasie z Aromatu - ćwiartka

Chleb żytni na zakwasie z piekarni Aromat. Pieczywo naturalne, długo fermentujące, o bogatym smaku, zapachu...
10,90 zł / szt
szt

Klienci, którzy kupili: Rostbef New York Wagyu Kogoshima Japonia A5, kupili również:

Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima Japonia A5

Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima Japonia A5

Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest...
1 249,00 zł / kg
kg
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
144,90 zł / kg
kg
Antrykot Rib Eye Wagyu Certyfikowany Australia 9+

Antrykot Rib Eye Wagyu Certyfikowany Australia 9+

Zaraz po japońskim Wagyu natywnym, absolutny 'top' naszego asortymentu - wzorzec z Sevres dla każdego...
749,00 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon Limousine

Stek Filet Mignon Limousine

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy...
239,90 zł / kg
kg
Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye

Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye

Najwyższej jakości mięso stekowe z amerykańskiej wołowiny bydła Black Angus klasy 'Prime' sezonowanej min. 28...
459,90 zł / kg
kg
Tomahawk stek Angus

Tomahawk stek Angus

Jest to specjalna odmiana cięcia steka cote de boeuf (czyli sezonowanego antrykotu) z zachowanym dłuższym...
Zdjęcie z galerii
159,90 zł / kg
kg
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
133,90 zł / kg
kg
Cote de Boeuf sezonowany na sucho 30 dni

Cote de Boeuf sezonowany na sucho 30 dni

Najwyższej jakości stek z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli i doboru...
144,90 zł / kg
kg
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus

Stek New York sezonowany z byka rasy Angus

Stek sezonowany New York wykrojony jest z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie rostbefu wołowego ze...
Zdjęcie z galerii
119,90 zł / kg
kg
Polędwica Wagyu Kogoshima Japonia A5

Polędwica Wagyu Kogoshima Japonia A5

Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest...
1 399,00 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła...
Zdjęcie z galerii
239,90 zł / kg
kg
Antrykot sezonowany z byka polski Angus

Antrykot sezonowany z byka polski Angus

Antrykot z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną mięsa wołowego ze szlachetnej rasy Angus...
129,90 zł / kg
kg
Stek New York

Stek New York

Stek New York z naszej regularnej selekcjonowanej przez rzeźnika wołowiny wycinany jest z rostbefu -...
67,90 zł / kg
kg
Polędwiczki jagnięce rasy merynos mrożone

Polędwiczki jagnięce rasy merynos mrożone

Polędwiczki jagnięce mrożone to delikatne mięso na sznycelki i szaszłyki.
149,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Pasztet z dziczyzny od Babci Jasi

Pasztet z dziczyzny od Babci Jasi

Domowy, ręcznie robiony pasztet z dziczyzny. 100% naturalny z mieszanego mięsa z dzika,...
79,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store Żoliborz & Sklep Internetowy
  • Kontakt Befsztyk Mokotów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2022
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Burrata ser włoski śmietankowy

Burrata ser włoski śmietankowy

Burrata to świeży włoski ser z mozzarelli i śmietany. Zewnętrzna powłoka jest mozzarellową skórką, natomiast...
13,90 zł / szt
szt
Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye

Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye

Najwyższej jakości mięso stekowe z amerykańskiej wołowiny bydła Black Angus klasy 'Prime' sezonowanej min. 28...
459,90 zł / kg
kg
Polędwica Wagyu Kogoshima Japonia A5

Polędwica Wagyu Kogoshima Japonia A5

Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest...
1 399,00 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła...
Zdjęcie z galerii
239,90 zł / kg
kg