• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Wielkanoc
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Wielkanoc
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
  • Strona główna
  • Mięso
  • Wołowina Wagyu certyfikowana
  • Rostbef New York Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Striploin)

Rostbef New York Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Striploin)

Cena: 1 199,00 zł / kg

kg
kup teraz
Rostbef New York Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Striploin)
Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest to najlepsza wołowina Wagyu w Japonii. Kagoshima Black Beef jest produktem wielu lat ciągłych ulepszeń, przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Główną cechą tego Wagyu jest jego kruchość i pełny smak, a także dobrze zbalansowany marmurek - tłuszcz we włóknach mięśniowych, wysoko podbijający smakowitość i kruchość. Wołowina rozpływa się w ustach. Taka delikatna, pięknie marmurkowa (najwyższa klasa marmurka A5) wołowina dostarcza naprawdę niezwykłych kulinarnych doświadczeń.
Japońskie bydło czarne stanowi około 90% ras bydła rasy Wagyu. Jest najliczniejsze w Japonii i jest sprzedawane pod marką Kagoshima Black Beef.

Aby cieszyć się wysokiej jakości marmurkową czarną wołowiną Kagoshima, najlepiej przygotować stek na żelaznej płycie. To mięso doskonale nadaje się również do wyśmienitych potraw z grilla i steków z bardzo mocno rozgrzanej patelni. Poniżej znajdziesz opis jednej z naszych propozycji przygotowania steku z Waguy.

UWAGA: PRODUKT SPROWADZAMY PRZEDE WSZYSTKIM NA ZAMÓWIENIE. CZAS OCZEKIWANIA TO MAX. 1-2 TYGODNIE, LUB SZYBCIEJ JEŚLI MAMY AKURAT NA STANIE.

Inne elementy stekowe Wagyu są pod tymi linkami:
Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima
Polędwica Wagyu Kogoshima
Poniżej jedna z propozycji przygotowania steku z Wagyu.
STEK WAGYU z BOK CHOYem

PRZYGOTOWANIE STEKA WAGYU
Doprowadzić stek do temperatury pokojowej. Obficie doprawić solą z obu stron. Płytę grzejną/patelnię/grilla posmarować kawałkiem odkrojonego ze steku łoju lub olejem. Płyta musi być bardzo gorąca. Smaż wołowinę przez około 3-4 minuty z każdej strony w przypadku grubego steku, albo 5-7 sekund w przypadku cienkich plastrów, aż będzie skarmelizowana. Obracaj tylko raz. Zdejmij z płyty/patelni/grilla tuż przed osiągnięciem pożądanego wysmażenia.
Przed podaniem odstaw mięso w ciepłe miejsce na 3-4 minuty.

Czosnkowy Bok Choy
Umyj bok choy, zamaczając go w wodzie. Kilkakrotnie zmień wodę. Przetnij go wzdłuż przez środek. W misce wymieszaj sos sojowy, sos ostrygowy, cukier i ocet i odstaw na bok.
Rozgrzej olej na patelni lub w woku ustawionym na dużym ogniu. Dodaj czosnek, bok choy i smaży 1-2 minuty. Dodaj 1-2 łyżki wody na patelnię, przykryj i gotuj jeszcze przez 2 minuty, aż kapusta zmięknie w najgrubszym miejscu liści.
Podawaj bok choy skropiony przygotowanym wcześniej sosem i posyp sezamem.

Podaj stek Wagyu z bok choyem plus z ryżem lub nuddlami. Przepis działa również dla szpinaku lub brokuła. Smacznego!
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Karkówka wieprzowa bez kości

Karkówka wieprzowa bez kości

Polska wieprzowina rasy Polska Zwisłoucha. Karkówka jest doskonała na grilla lub smażone kotlety....
36,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka ekologicznego Limeko

Pierś kurczaka ekologicznego Limeko

Pierś kurczaka ekologicznego pochodzącego z certyfikowanej hodowli ekologicznej zlokalizowanej w LIMEKO Limanowej pod Tatrami. Zwierzęta...
82,90 zł / kg
kg
Pierś kaczki świeża

Pierś kaczki świeża

Świeża pierś kaczki z polskich hodowli.
Jest pyszna upieczona w jabłkach lub pomarańczach....
Zdjęcie z galerii
85,90 zł / kg
kg
Pierś indyka EKO Limeko

Pierś indyka EKO Limeko

Świeża pierś indyka z certyfikowanej hodowli ekologicznej LIMEKO w Limanowej. Zwierzęta hodowane na otwartym, dużym...
127,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Pierś gęsi owsianej z kością mrożona

Pierś gęsi owsianej z kością mrożona

Pierś gęsi owsianej z proekologicznego chowu, doskonała do upieczenia w całości obłożona plastrami słoniny z...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Polędwica sezonowana polski Angus

Polędwica sezonowana polski Angus

Polędwica wołowa ze szlachetnej rasy Angus, sezonowana minimum 2 tygodnie. Polędwice Angusa charakteryzują się dużą...
Zdjęcie z galerii
229,90 zł / kg
kg
Polędwica Wagyu Crossbreed Japonia A3 (Tenderloin)

Polędwica Wagyu Crossbreed Japonia A3 (Tenderloin)

Wołowina Wagyu crossbreed to mięso z krzyżówki czarnego bydła hodowanego w Japonii z krowami mlecznymi....
949,90 zł / kg
kg
Nowości
Pasztet Foie Gras z burbonem

Pasztet Foie Gras z burbonem

Znakomity, delikatny pasztet z wątróbek gęsich Foie Gras z dodatkiem burbona, udekorowany solą morską gruboziarnistą....
249,90 zł / kg
kg
Pastrami łagodne od Don Pastro

Pastrami łagodne od Don Pastro

Wyśmienite pastrami od Don Pastro wyrabiane w długotrwałym 2-tygodniowym procesie marynowania i dojrzewania. Delikatne i...
Zdjęcie z galerii
199,90 zł / kg
kg
Nowości
Salami Spianata z truflą

Salami Spianata z truflą

Wyśmienita włoska delikatesowa wędlina. Salami z prawdziwą truflą. Spinata al tartufo. Fantastyczne na przystawkę, na...
253,90 zł / kg
kg
Kurczak ekologiczny Limeko

Kurczak ekologiczny Limeko

Kurczak ekologiczny pochodzący z certyfikowanej hodowli ekologicznej zlokalizowanej w Limanowej pod Tatrami. Zwierzęta hodowane na...
34,90 zł / kg
kg
Młody kogut wiejski

Młody kogut wiejski

Kogut wiejski ma wydłużony czas chowu, jest karmiony naturalnym ziarnem pszenicy, przez co ich mięso...
29,90 zł / kg
kg
Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną mięsa wołowego ze szlachetnej rasy Angus...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy...
249,90 zł / kg
kg
Antrykot Rib Eye Wagyu Crossbreed Japonia A3 (Entrecote)

Antrykot Rib Eye Wagyu Crossbreed Japonia A3 (Entrecote)


Wołowina Wagyu crossbreed to mięso z krzyżówki czarnego bydła hodowanego w Japonii z krowami...
Zdjęcie z galerii
849,90 zł / kg
kg
Nowości
Półgęsek od Dreszlera

Półgęsek od Dreszlera

Bardzo wykwintny półgęsek solony i wędzony na zimno w dymie olchowym, marynowany na sucho. Dojrzewa...
299,90 zł / kg
kg

Klienci, którzy kupili: Rostbef New York Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Striploin), kupili również:

Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Entrecote)

Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Entrecote)

Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest...
1 199,00 zł / kg
kg
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
154,90 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy...
249,90 zł / kg
kg
Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Najwyższej jakości mięso stekowe z amerykańskiej wołowiny bydła Black Angus klasy 'Prime' sezonowanej min. 28...
519,90 zł / kg
kg
Antrykot Rib Eye Wagyu Certyfikowany Australia 9+ (Entrecote)

Antrykot Rib Eye Wagyu Certyfikowany Australia 9+ (Entrecote)

Zaraz po japońskim Wagyu natywnym, absolutny 'top' naszego asortymentu - wzorzec z Sevres dla każdego...
769,00 zł / kg
kg
Tomahawk stek Angus

Tomahawk stek Angus

Jest to specjalna odmiana cięcia steka cote de boeuf (czyli sezonowanego antrykotu) z zachowanym dłuższym...
Zdjęcie z galerii
149,90 zł / kg
kg
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
144,90 zł / kg
kg
Cote de Boeuf sezonowany na sucho 30 dni

Cote de Boeuf sezonowany na sucho 30 dni

Najwyższej jakości stek z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli i doboru...
Zdjęcie z galerii
149,90 zł / kg
kg
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek sezonowany New York wykrojony jest z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie rostbefu wołowego ze...
Zdjęcie z galerii
119,90 zł / kg
kg
Polędwica Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Tenderloin)

Polędwica Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Tenderloin)

Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest...
1 299,00 zł / kg
kg
Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną mięsa wołowego ze szlachetnej rasy Angus...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła...
Zdjęcie z galerii
249,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
184,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Polędwiczki jagnięce rasy merynos mrożone

Polędwiczki jagnięce rasy merynos mrożone

Polędwiczki jagnięce mrożone to delikatne mięso na sznycelki i szaszłyki.
159,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Te burgery wołowe robimy z czystego rostbefu i antrykotu sezonowanych. Jest to antrykot i rostbef...
89,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Kontakt Puławska
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2023
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Karkówka wieprzowa bez kości

Karkówka wieprzowa bez kości

Polska wieprzowina rasy Polska Zwisłoucha. Karkówka jest doskonała na grilla lub smażone kotlety....
36,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka ekologicznego Limeko

Pierś kurczaka ekologicznego Limeko

Pierś kurczaka ekologicznego pochodzącego z certyfikowanej hodowli ekologicznej zlokalizowanej w LIMEKO Limanowej pod Tatrami. Zwierzęta...
82,90 zł / kg
kg
Pierś kaczki świeża

Pierś kaczki świeża

Świeża pierś kaczki z polskich hodowli.
Jest pyszna upieczona w jabłkach lub pomarańczach....
Zdjęcie z galerii
85,90 zł / kg
kg
Pierś indyka EKO Limeko

Pierś indyka EKO Limeko

Świeża pierś indyka z certyfikowanej hodowli ekologicznej LIMEKO w Limanowej. Zwierzęta hodowane na otwartym, dużym...
127,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność: