• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Mięsa Ekologicze Certyfikowane
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Indyk naturalnie
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Zobacz wszystkie
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Makarony
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Mięsa Ekologicze Certyfikowane
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Indyk naturalnie
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Zobacz wszystkie
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Makarony
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
  • Strona główna
  • Mięso
  • Steki
  • Stek Bavette polski Angus

Stek Bavette polski Angus

Cena: 79,90 zł / kg

kg
kup teraz
Stek Bavette polski Angus
Stek Bavette polski Angus
Dość tani, ale zaskakująco dobry stek wycinany z najlepszej części łaty wołowej. Stek budżetowy z elementu ciętego z mięsnego bydła rasy Angus, hodowanego w Polsce. Z względu na grubość i strukturę włókien mięso należy kroić w poprzek włókien, żeby nadać mu kruchość. My ten stek przed smażeniem marynujemy. Poniżej znajdziecie przepis na marynatę. Naszym zdaniem Bavette nie nadaje się do przyrządzenia well done, ponieważ przygotowany w ten sposób będzie twardy. Tak, jak w przypadku innych steków, należy go ogrzać do temperatury pokojowej, wyjmując z lodówki na przynajmniej godzinę. My obsmażamy go na mocno rozgrzanej patelni przez 2-3 minuty na stronę, a potem pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez około 3 do 6 minut, w zależności os tego jaki stopień wysmażenia chcemy osiągnąć.
UWAGA: to duży stek sprzedawany tylko w całości - waży ok. 0,6 kg.
Charakteryzuje się wyraźną strukturą i przebogatym smakiem. W przypadku tego budżetowego steku ważne jest krótkie smażenie, aby zachować miękkość. Dlatego nam najlepiej sprawdza się marynowanie go przed przygotowaniem, żeby stał się miękki. Wtedy wystarczy wrzucić go na patelnię. Marynatę robimy z oliwy z oliwek, sosu sojowego i Burbonu. Jest intensywna i delikatnie słodka. Marynujemy od 4 do 12 godzin, w zależności od tego ile mamy czasu i jak bardzo zamarynowany ma być. Bavette polecamy tym, którzy lubią smak wołowiny i steki wysmażone mniej niż medium rare.
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Łopatka jagnięca bez kości, rasa Merynos

Łopatka jagnięca bez kości, rasa Merynos

Łopatka jagnięca - doskonała do pieczenia lub na gulasz.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na miejscu...
121,90 zł / kg
kg
Zestaw na pyszny rosół

Zestaw na pyszny rosół

Najlepszy zestaw na rosół musi zawierać co najmniej 3 różne rodzaje mięsa.
Proponujemy rosół wg naszego...
42,90 zł / szt
szt
Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Najwyższej jakości mięso stekowe z amerykańskiej wołowiny bydła Black Angus klasy 'Prime' sezonowanej min. 28...
469,90 zł / kg
kg
Boczek wędzony w naturalnym dymie od Dreszlera

Boczek wędzony w naturalnym dymie od Dreszlera

Boczek wędzony w naturalnym dymie, najprostszy skład, mięso przyprawione i uwędzone bez zbędnych sztucznych dodatków...
69,90 zł / kg
kg
Ser Gran Ricotta Biraghi

Ser Gran Ricotta Biraghi

Oryginalna włoska Ricotta, super kremowy świeży ser. Fantastyczna jako składnik sosów, sałatek, do faszerowania warzyw,...
10,90 zł / szt
szt
Nowości
Oryginalny ser bułgarski kozi KONDOV

Oryginalny ser bułgarski kozi KONDOV

Ser kozi sałatkowy.
Skład: mleko kozie 99%, enzymy mikrobiologiczne, kultury bakterii, sól, chlorek wapnia.
Masa netto 150...
12,90 zł / szt
szt
Twaróg śmietankowy Strzałkowo

Twaróg śmietankowy Strzałkowo

Jeden z najlepszych i najczęściej nagradzanych twarogów w polskim przemyśle mleczarskim. Wraz z Twarogiem Wiejskim...
9,50 zł / szt.
szt.
Masło ze Strzałkowa

Masło ze Strzałkowa

Jedno z najsmaczniejszych prawdziwych maseł na rynku z uznanego zakładu mleczarskiego w Strzałkowie, woj. Wielkopolskie.
Spółdzielnia...
19,50 zł / szt
szt
Pierś kurczaka

Pierś kurczaka

Pierś kurczaka - doskonała na wiele sposobów i do wielu potraw - m.in. do faszerowania...
34,90 zł / kg
kg
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
149,90 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
199,90 zł / kg
kg
Wołowina zrazowa (Top Side)

Wołowina zrazowa (Top Side)

Wołowina bez kości z udźca wołowego. Pełna smaku, chuda i bardzo krucha po długim duszeniu....
85,90 zł / kg
kg
Stek New York (Striploin)

Stek New York (Striploin)

Stek New York z naszej regularnej selekcjonowanej przez rzeźnika wołowiny wycinany jest z rostbefu -...
85,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy...
259,90 zł / kg
kg
Antrykot jałówka ekstra marmurek Rib Eye

Antrykot jałówka ekstra marmurek Rib Eye

Antrykot wołowy z jałówki o wyjątkowej marmurkowości, z którego wycinamy steki Rib Eye. Trymowany i...
269,90 zł / kg
kg
Nowości
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
194,90 zł / kg
kg

Klienci, którzy kupili: Stek Bavette polski Angus, kupili również:

Hanger (onglet) stek polski Angus

Hanger (onglet) stek polski Angus

Hanger stek to specjalne cięcie znane wprawnym rzeźnikom. Mięsień pochodzi z najlepszej części wołowej przepony....
Zdjęcie z galerii
68,90 zł / kg
kg
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
64,90 zł / kg
kg
Stek z antrykotu (Entrecote)

Stek z antrykotu (Entrecote)

Steki cięte są z antrykotu wołowego z naszej podstawowej wołowiny selekcjonowanej. Te steki nie są...
89,90 zł / kg
kg
Stek New York (Striploin)

Stek New York (Striploin)

Stek New York z naszej regularnej selekcjonowanej przez rzeźnika wołowiny wycinany jest z rostbefu -...
85,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
179,90 zł / kg
kg
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
194,90 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
199,90 zł / kg
kg
Pierś indyka świeża

Pierś indyka świeża

Pierś indyka, którego mięso jest cenione nawet bardziej od kurczaka. Wynika to z jeszcze mniejszego...
Zdjęcie z galerii
49,90 zł / kg
kg
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek sezonowany New York wykrojony jest z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie rostbefu wołowego ze...
Zdjęcie z galerii
149,90 zł / kg
kg
Kości szpikowe, szpik kostny wołowy plastry Marrow

Kości szpikowe, szpik kostny wołowy plastry Marrow

Kości wołowe ze szpikiem, pocięte na kilkucentymetrowe plastry do pieczenia, do sosów i bulionów bądź...
Zdjęcie z galerii
17,90 zł / kg
kg
Stek picanha (sirloin cap) sezonowany Angus

Stek picanha (sirloin cap) sezonowany Angus

Sirloin cap, w Polsce znany również jako rumsztyk, to stek wycinany z czubka wołowiny pierwszej...
114,90 zł / kg
kg
2 Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

2 Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
39,90 zł / szt
szt
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Rostbef (Striploin)

Rostbef (Striploin)

Doskonała wołowina na steki, bitki, rumsztyki, boeuf Strogonowa. Pochodzi z polskiej rasy bydła. Rostbef to...
85,90 zł / kg
kg
Mięso na tatara z ligawy wołowej (Round)

Mięso na tatara z ligawy wołowej (Round)

Wysokiej jakości mielone mięso z ligawy wołowej. Zmielone na tatara. Ligawa wołowa to element wołowiny,...
89,90 zł / kg
kg
Rostbef z byka, sezonowany polski Angus (Striploin)

Rostbef z byka, sezonowany polski Angus (Striploin)

Dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną rostbef wołowy ze szlachetnej rasy Angus z małej...
149,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Company sp. z o.o., z siedzibą w Piasecznie ul. Jana Kazimierza 30, 05-500 Piaseczno, NIP: 1231533085, REGON: 525243733, KRS: 0001034294, Sąd Rejonowy dla M.ST. Warszawy w Warszawie, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Company sp. z o.o., który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2025
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Łopatka jagnięca bez kości, rasa Merynos

Łopatka jagnięca bez kości, rasa Merynos

Łopatka jagnięca - doskonała do pieczenia lub na gulasz.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na miejscu...
121,90 zł / kg
kg
Zestaw na pyszny rosół

Zestaw na pyszny rosół

Najlepszy zestaw na rosół musi zawierać co najmniej 3 różne rodzaje mięsa.
Proponujemy rosół wg naszego...
42,90 zł / szt
szt
Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Najwyższej jakości mięso stekowe z amerykańskiej wołowiny bydła Black Angus klasy 'Prime' sezonowanej min. 28...
469,90 zł / kg
kg
Boczek wędzony w naturalnym dymie od Dreszlera

Boczek wędzony w naturalnym dymie od Dreszlera

Boczek wędzony w naturalnym dymie, najprostszy skład, mięso przyprawione i uwędzone bez zbędnych sztucznych dodatków...
69,90 zł / kg
kg