• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Mięsa Ekologicze Certyfikowane
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Indyk naturalnie
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Zobacz wszystkie
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Makarony
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Mięsa Ekologicze Certyfikowane
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Indyk naturalnie
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Zobacz wszystkie
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Makarony
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
  • Strona główna
  • Gotowe na grilla
  • Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Cena: 259,90 zł / kg

kg
kup teraz
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)
Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła mięsnego Black Angus. Wołowina wysokiej jakości sezonowana jest na sucho do 21 dni. Delikatny marmurek podbija smakowitość mięsa. Wołowina pochodzi z niewielkiej polskiej hodowli zlokalizowanej w okolicach Częstochowy. Mięso jest świeże, nigdy wcześniej nie było mrożone. Jest wykrajane przez naszego rzeźnika z wyselekcjonowanej sezonowanej polędwicy stekowej na Wasze zamówienie.

Grubość każdego steka, również steka Filet Mignon zawsze jest nieco inna i wynika z gruboście elementu z którego został wykrojony. W tym przypadku grubości polędwicy wołowej. Rozsądna waga tego steka Filet Mignon to 200 - 250 g. Wybierając ilość polędwicy na te steki podajcie orientacyjną wartość: liczba steków pomnożona przez 250 g. W KOMENTARZU DO PRODUKTU, ALBO DO ZAMÓWIENIA PODAJCIE LICZBĘ STEKÓW JAKĄ SOBIE ŻYCZYCIE. Ostateczna wartość takiego zamówienia wyniknie z wagi mięsa. Uwzględnimy to oczywiście w rozliczeniu Waszego zamówienia.

Steki Filet Mignon są wykrojone z najdelikatniejszej części polędwicy wołowej, która jest najdelikatniejszym, najmiększym i najbardziej wykwintnym elementem wołowiny. Sezonowana polędwica wołowa jest wyjątkowo kruchym i smakowitym elementem mięsa wołowego. Przyrządzając steka z polędwicy należy go najpierw koniecznie wyjąc z lodówki i doprowadzić do temperatury pokojowej. Im delikatniejszy rodzaj wołowiny tym szybciej uzyskuje żądany stan wysmażenia. Steki z polędwicy , a w szczególności z polędwicy sezonowanej na sucho usmażymy szybciej od steków z rostbefu czy antrykotu. Nie ma sensu wcześniej marynować tego mięsa, gdyż jest mięciutkie i warto cieszyć się jego naturalnym smakiem.

My idealnego Steka Filet Mignon przygotujemy tak:
Włączamy piekarnik na 200 stopni. Doprowadzamy mięso do temperatury pokojowej i z obu płaskich stron posypujemy pieprzem młotkowanym. Rozgrzewamy porządnie patelnię z nieprzywierającym dnem i przyciszamy moc pod patelnią na 2/3. Kładziemy steki na patelni bez użycia żadnego tłuszczu i smażymy w ten sposób po dokładnie 3 minuty na każdą stronę. Steki natychmiast przekładamy do piekarnika i bez obracania pieczemy przez około 6 minut. W naszym piekarniku akurat tyle jest idealnie, żeby przygotować steka, w którym całe wnętrze jest równomiernie przygotowane trochę mniej niż na medium rare. Dotyczy to steka Filet Mignon z Angusa sezonowanego, grubego na około 4 palce. Jest pyszny! Cudownie miękki wewnątrz, ale zdecydowanie nie surowy w żadnym miejscu. Spróbujcie! Przed samym wyjęciem z piekarnika możecie położyć na nim kawałek masła, żeby się rozpuściło. Zanim podacie, zostawcie steka na dobre dwie minuty na desce, żeby odpoczął i po przekrojeniu nie wypuścił wilgoci. Serwujcie z dostępem do dobrej gruboziarnistej soli, na przykład soli Maldon - wędzonej lub w płatkach. Życzymy Wam radości w poszukiwaniu swojego ulubionego rodzaju i stopnia wysmażenia steka. Każdy kolejny to nowa przygoda kulinarna!

Steki filet mignon mamy również z polskiego bydła rasy Limousine.

Steki z wołowiny rasy Black Angus mają przekrój średniej wielkości, jak na steka z polędwicy. Ta szlachetna wołowina sezonowana jest pochodzenia polskiego.
Mięso nie było wcześniej mrożone, więc nadaje się do mrożenia.
Artykuł sprzedawany jest na wagę: 1 stek waży ok. 200 - 250 g. Cały element wykrojony na steki Filet Mignon z polędwicy Black Angus, ale nie podzielony na steki waży około 1 kg. Wybierając opcję przygotowania W CAŁOŚCI wybierzcie orientacyjną wagę właśnie tej wartości lub jej wielokrotności.
Przed smażeniem koniecznie doprowadźcie mięso do temperatury pokojowej. I cieszcie się smakiem!
Aberdeen Angus jest szkocką rasą bydła mięsnego. Pochodzi z północno-wschodnich krańcow Wielkiej Brytanii. Obecnie największe stada można spotkać w USA. Angus pojawił się w Polsce w latach 70. ubiegłego wieku. Posiada kilka charakterystycznych cech, dzięki którym jest łatwo rozpoznawalną rasą. Jest bydłem mięsnym, o lśniącej, gładkiej sierści, czarnej barwy, nie posiadaj rogów. Mimo niewielkich rozmiarów ciała Angus ma charakterystyczną budowę dla bydła mięsnego, wpisaną w prostokąt. Głowa jest mała, szyja dość krótka, umięśniona. Tułów jest silnie zbudowany, szczególnie w partii zadu, grzbietu i ud. Dorosłe krowy osiągają 500 kg, a buhaje 800 kg. Jest to bydło o cechach wybitnie mięsnych, dające wysokiej jakość elementy, z których pozyskuje się mięso idealnie nadające się do sezonowania i na steki wołowe.

Michał
14-09-2020 01:46
Filet mignon to stek wołowy pobrany z mniejszego końca polędwicy
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Pastrami od Don Pastro 150g

Pastrami od Don Pastro 150g

Wyśmienite pastrami od Don Pastro wyrabiane w długotrwałym 2-tygodniowym procesie marynowania i dojrzewania. Delikatne i...
Zdjęcie z galerii
29,90 zł / szt
szt
Nowości
Zestaw na pyszny rosół

Zestaw na pyszny rosół

Najlepszy zestaw na rosół musi zawierać co najmniej 3 różne rodzaje mięsa.
Proponujemy rosół wg naszego...
42,90 zł / szt
szt
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Schab wieprzowy bez kości świeży

Schab wieprzowy bez kości świeży

Schab wieprzowy to element wieprzowiny doskonały do pieczenia w całości lub na tradycyjne dla polskiej...
Zdjęcie z galerii
39,90 zł / kg
kg
Pierogi z mięsem cielęco-indyczym Babci Jasi

Pierogi z mięsem cielęco-indyczym Babci Jasi

Ręcznie robione pierożki Babci Jasi z czystym mięsem cielęco-indyczym. Z dodatkiem marchewki i podsmażonej cebulki....
66,90 zł / kg
kg
2 Burgery wołowe Angus sezonowany Taste Store

2 Burgery wołowe Angus sezonowany Taste Store

Te burgery wołowe robimy z czystego rostbefu i antrykotu sezonowanych. Jest to antrykot i rostbef...
47,90 zł / szt
szt
Pasztetowa z borowikami

Pasztetowa z borowikami

Pasztetowa z borowikami. Pasztetowa z dodatkiem borowików do smarowania chleba. Wędlina na kanapki.
32,90 zł / kg
kg
Zakwas na żur Vitapol

Zakwas na żur Vitapol

Gotowy zakwas chlebowy do przygotowania żuru.
Skład: woda, mąka żytnia, sól.
Pojemność 500 ml....
10,90 zł / szt
szt
Kiełbasa biała parzona z indyka Frykasy

Kiełbasa biała parzona z indyka Frykasy

Wyśmienita kiełbasa biała parzaona z czystego mięsa indyczego z dodatkiem tłuszczu wieprzowego.

Skład: pierś indyka, udziec...
49,90 zł / kg
kg
Nowości
Filet wędzony od Indyk Naturalnie

Filet wędzony od Indyk Naturalnie

Bardzo delikatny, naturalnie wędzony filet z indyka z w pełni naturalnym składem. Mięso pochodzi hodowli...
149,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka

Pierś kurczaka

Pierś kurczaka - doskonała na wiele sposobów i do wielu potraw - m.in. do faszerowania...
34,90 zł / kg
kg
Pierogi z serem Babci Jasi

Pierogi z serem Babci Jasi

Ręcznie robione domowe pierogi Babci Jasi z białym serem na słodko, robione w naszej pracowni....
51,90 zł / kg
kg
Jaja certyfikowane EKO różnych rozmiarów 10 szt

Jaja certyfikowane EKO różnych rozmiarów 10 szt

10 jaj certyfikowanych EKO. Kury karmione certyfikowanymi paszami ekologicznymi.
Jaja różnych rozmiarów: M i L.
Hodowla naszego...
Zdjęcie z galerii
15,90 zł / szt
szt
Pręga bez kości łopatka wołowa bez kości Chuck

Pręga bez kości łopatka wołowa bez kości Chuck

Mięso z części łopatki wołowej. Kleiste i chude. Dobra na rosół i duszona w gulaszu....
69,90 zł / kg
kg
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Najlepsza na gulasz oczyszczona znakomita wołowina, pocięta na kilkucentymetrowe kawałki gotowe do przyrządzania....
Zdjęcie z galerii
69,90 zł / kg
kg
2 Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

2 Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
39,90 zł / szt
szt

Klienci, którzy kupili: Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin), kupili również:

Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy...
259,90 zł / kg
kg
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
169,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
154,90 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
179,90 zł / kg
kg
2 Burgery wołowe Angus sezonowany Taste Store

2 Burgery wołowe Angus sezonowany Taste Store

Te burgery wołowe robimy z czystego rostbefu i antrykotu sezonowanych. Jest to antrykot i rostbef...
47,90 zł / szt
szt
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek sezonowany New York wykrojony jest z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie rostbefu wołowego ze...
Zdjęcie z galerii
134,90 zł / kg
kg
2 Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

2 Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
39,90 zł / szt
szt
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Maślana, delikatna bułka z warszawskiej piekarni Aromat przeznaczona do przyrządzenia wyśmienitych burgerów. Fantastycznie smakuje z...
4,40 zł / szt
szt
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
249,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
64,90 zł / kg
kg
Kebaby Kofty wołowo-jagnięce

Kebaby Kofty wołowo-jagnięce

Doskonale doprawione kofty z mieszanego mięsa wołowo-jagnięcego z dodatkiem świeżej mięty i kolendry. Świetnie wyglądają...
31,90 zł / szt
szt
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
149,90 zł / kg
kg
Pierś indyka świeża

Pierś indyka świeża

Pierś indyka, którego mięso jest cenione nawet bardziej od kurczaka. Wynika to z jeszcze mniejszego...
Zdjęcie z galerii
49,90 zł / kg
kg
Kaszanka od Dreszlera

Kaszanka od Dreszlera

Kaszanka wieprzowa od Dreszlera, wyjątkowo smaczna kaszanka o smaku i wyglądzie tych, które robili nasi...
36,90 zł / kg
kg
Tomahawk stek Angus

Tomahawk stek Angus

Jest to specjalna odmiana cięcia steka cote de boeuf (czyli sezonowanego antrykotu) z zachowanym dłuższym...
Zdjęcie z galerii
169,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Company sp. z o.o., z siedzibą w Piasecznie ul. Jana Kazimierza 30, 05-500 Piaseczno, NIP: 1231533085, REGON: 525243733, KRS: 0001034294, Sąd Rejonowy dla M.ST. Warszawy w Warszawie, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Company sp. z o.o., który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2025
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Pastrami od Don Pastro 150g

Pastrami od Don Pastro 150g

Wyśmienite pastrami od Don Pastro wyrabiane w długotrwałym 2-tygodniowym procesie marynowania i dojrzewania. Delikatne i...
Zdjęcie z galerii
29,90 zł / szt
szt
Nowości
Zestaw na pyszny rosół

Zestaw na pyszny rosół

Najlepszy zestaw na rosół musi zawierać co najmniej 3 różne rodzaje mięsa.
Proponujemy rosół wg naszego...
42,90 zł / szt
szt
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Schab wieprzowy bez kości świeży

Schab wieprzowy bez kości świeży

Schab wieprzowy to element wieprzowiny doskonały do pieczenia w całości lub na tradycyjne dla polskiej...
Zdjęcie z galerii
39,90 zł / kg
kg