• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Wielkanoc
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Wielkanoc
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
  • Strona główna
  • Gotowe na grilla
  • Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Cena: 249,90 zł / kg

kg
kup teraz
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)
Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła mięsnego Black Angus. Wołowina wysokiej jakości sezonowana jest na sucho do 21 dni. Delikatny marmurek podbija smakowitość mięsa. Wołowina pochodzi z niewielkiej polskiej hodowli zlokalizowanej w okolicach Częstochowy. Mięso jest świeże, nigdy wcześniej nie było mrożone. Jest wykrajane przez naszego rzeźnika z wyselekcjonowanej sezonowanej polędwicy stekowej na Wasze zamówienie.

Grubość każdego steka, również steka Filet Mignon zawsze jest nieco inna i wynika z gruboście elementu z którego został wykrojony. W tym przypadku grubości polędwicy wołowej. Rozsądna waga tego steka Filet Mignon to 200 - 250 g. Wybierając ilość polędwicy na te steki podajcie orientacyjną wartość: liczba steków pomnożona przez 250 g. W KOMENTARZU DO PRODUKTU, ALBO DO ZAMÓWIENIA PODAJCIE LICZBĘ STEKÓW JAKĄ SOBIE ŻYCZYCIE. Ostateczna wartość takiego zamówienia wyniknie z wagi mięsa. Uwzględnimy to oczywiście w rozliczeniu Waszego zamówienia.

Steki Filet Mignon są wykrojone z najdelikatniejszej części polędwicy wołowej, która jest najdelikatniejszym, najmiększym i najbardziej wykwintnym elementem wołowiny. Sezonowana polędwica wołowa jest wyjątkowo kruchym i smakowitym elementem mięsa wołowego. Przyrządzając steka z polędwicy należy go najpierw koniecznie wyjąc z lodówki i doprowadzić do temperatury pokojowej. Im delikatniejszy rodzaj wołowiny tym szybciej uzyskuje żądany stan wysmażenia. Steki z polędwicy , a w szczególności z polędwicy sezonowanej na sucho usmażymy szybciej od steków z rostbefu czy antrykotu. Nie ma sensu wcześniej marynować tego mięsa, gdyż jest mięciutkie i warto cieszyć się jego naturalnym smakiem.

My idealnego Steka Filet Mignon przygotujemy tak:
Włączamy piekarnik na 200 stopni. Doprowadzamy mięso do temperatury pokojowej i z obu płaskich stron posypujemy pieprzem młotkowanym. Rozgrzewamy porządnie patelnię z nieprzywierającym dnem i przyciszamy moc pod patelnią na 2/3. Kładziemy steki na patelni bez użycia żadnego tłuszczu i smażymy w ten sposób po dokładnie 3 minuty na każdą stronę. Steki natychmiast przekładamy do piekarnika i bez obracania pieczemy przez około 6 minut. W naszym piekarniku akurat tyle jest idealnie, żeby przygotować steka, w którym całe wnętrze jest równomiernie przygotowane trochę mniej niż na medium rare. Dotyczy to steka Filet Mignon z Angusa sezonowanego, grubego na około 4 palce. Jest pyszny! Cudownie miękki wewnątrz, ale zdecydowanie nie surowy w żadnym miejscu. Spróbujcie! Przed samym wyjęciem z piekarnika możecie położyć na nim kawałek masła, żeby się rozpuściło. Zanim podacie, zostawcie steka na dobre dwie minuty na desce, żeby odpoczął i po przekrojeniu nie wypuścił wilgoci. Serwujcie z dostępem do dobrej gruboziarnistej soli, na przykład soli Maldon - wędzonej lub w płatkach. Życzymy Wam radości w poszukiwaniu swojego ulubionego rodzaju i stopnia wysmażenia steka. Każdy kolejny to nowa przygoda kulinarna!

Steki filet mignon mamy również z polskiego bydła rasy Limousine.

Steki z wołowiny rasy Black Angus mają przekrój średniej wielkości, jak na steka z polędwicy. Ta szlachetna wołowina sezonowana jest pochodzenia polskiego.
Mięso nie było wcześniej mrożone, więc nadaje się do mrożenia.
Artykuł sprzedawany jest na wagę: 1 stek waży ok. 200 - 250 g. Cały element wykrojony na steki Filet Mignon z polędwicy Black Angus, ale nie podzielony na steki waży około 1 kg. Wybierając opcję przygotowania W CAŁOŚCI wybierzcie orientacyjną wagę właśnie tej wartości lub jej wielokrotności.
Przed smażeniem koniecznie doprowadźcie mięso do temperatury pokojowej. I cieszcie się smakiem!
Aberdeen Angus jest szkocką rasą bydła mięsnego. Pochodzi z północno-wschodnich krańcow Wielkiej Brytanii. Obecnie największe stada można spotkać w USA. Angus pojawił się w Polsce w latach 70. ubiegłego wieku. Posiada kilka charakterystycznych cech, dzięki którym jest łatwo rozpoznawalną rasą. Jest bydłem mięsnym, o lśniącej, gładkiej sierści, czarnej barwy, nie posiadaj rogów. Mimo niewielkich rozmiarów ciała Angus ma charakterystyczną budowę dla bydła mięsnego, wpisaną w prostokąt. Głowa jest mała, szyja dość krótka, umięśniona. Tułów jest silnie zbudowany, szczególnie w partii zadu, grzbietu i ud. Dorosłe krowy osiągają 500 kg, a buhaje 800 kg. Jest to bydło o cechach wybitnie mięsnych, dające wysokiej jakość elementy, z których pozyskuje się mięso idealnie nadające się do sezonowania i na steki wołowe.
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Żeberka wieprzowe z kością

Żeberka wieprzowe z kością

Żeberka wieprzowe to mięso do upieczenia lub uduszenia.
Zdjęcie z galerii
38,90 zł / kg
kg
Kotlety z piersi kurczaka

Kotlety z piersi kurczaka

Ubite kotlety z oczyszczonej piersi kurczaka. Gotowe do przyrządzenia w panierce lub zamarynowania, a następnie...
od: 39,90 zł / kg
kg
Burrata ser włoski z truflami

Burrata ser włoski z truflami

Burrata to świeży włoski ser z mozzarelli i śmietany. Zewnętrzna powłoka jest mozzarellową skórką, natomiast...
14,90 zł / szt
szt
Tik Tieki / Tip-Topy

Tik Tieki / Tip-Topy

Tip-topy to kilkucentymetrowe cienkie kiełbaski podsuszane wieprzowe dojrzewające. Doskonałe jako przekąska.
129,90 zł / kg
kg
Parówki z jelenia z Kuznocina

Parówki z jelenia z Kuznocina

Wyjątkowe i jedyne takie na rynku parówki wytwarzane z mięsa jelenia z dodatkiem tłuszczu wieprzowego....
48,90 zł / kg
kg
Kiełbasa biała surowa kresowa Taste Store

Kiełbasa biała surowa kresowa Taste Store

Biała kiełbasa kresowa z czosnkiem i majerankiem. Kiełbasa w naturalnym jelicie wieprzowym. Kiełbasa o wyrazistym...
46,90 zł / kg
kg
Kiełbasa jagnięca Gliniana Wędzarnia

Kiełbasa jagnięca Gliniana Wędzarnia

Skład: 70% mięso jagnięce, 30% mięso wieprzowe, sól peklująca, pieprz, ziele angielskie, czosnek.
100 g wędliny...
159,90 zł / kg
kg
Nowości
Szynka wieprzowa bez kości

Szynka wieprzowa bez kości

Szynkę wieprzową można upiec w całości, ugotować lub przygotować kotlety.
Wieprzowina z polskiej wieprzowiny rasy Polska...
27,90 zł / kg
kg
Polędwica wieprzowa świeża

Polędwica wieprzowa świeża

Polędwica wieprzowa to najdelikatniejszy element mięsa wieprzowego, uważany za jego najlepszą część. Polędwica, a właściwie...
Zdjęcie z galerii
45,90 zł / kg
kg
Kaszanka od Dreszlera

Kaszanka od Dreszlera

Kaszanka wieprzowa od Dreszlera, wyjątkowo smaczna kaszanka o smaku i wyglądzie tych, które robili nasi...
34,90 zł / kg
kg
Skrzydła indyka

Skrzydła indyka

Skrzydła indyka, dobre na rosół lub wywar.
19,90 zł / kg
kg
Pierś indyka

Pierś indyka

Pierś indyka, którego mięso jest cenione nawet bardziej od kurczaka. Wynika to z jeszcze mniejszego...
Zdjęcie z galerii
43,90 zł / kg
kg
Pierś kaczki świeża

Pierś kaczki świeża

Świeża pierś kaczki z polskich hodowli.
Jest pyszna upieczona w jabłkach lub pomarańczach....
Zdjęcie z galerii
85,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Burgery drobiowe MINI TASTE STORE

Burgery drobiowe MINI TASTE STORE

Burgery drobiowe z mięsa indyczego w rozmiarze mini. Waga jednego burgera to 100 g. Mięso...
49,90 zł / kg
kg
Oscypek mały wędzony od Bachledy

Oscypek mały wędzony od Bachledy

Najwyższej jakości dwa małe oscypki z surowego mleka owczego w sezonie od wiosny do jesieni...
8,90 zł / szt.
szt.

Klienci, którzy kupili: Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin), kupili również:

Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy...
249,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
154,90 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Te burgery wołowe robimy z czystego rostbefu i antrykotu sezonowanych. Jest to antrykot i rostbef...
89,90 zł / kg
kg
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek sezonowany New York wykrojony jest z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie rostbefu wołowego ze...
Zdjęcie z galerii
119,90 zł / kg
kg
Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
74,90 zł / kg
kg
Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Maślana, delikatna bułka z warszawskiej piekarni Aromat przeznaczona do przyrządzenia wyśmienitych burgerów. Fantastycznie smakuje z...
4,20 zł / szt
szt
Stek Filet Mignon (Tenderloin)

Stek Filet Mignon (Tenderloin)

Stek Filet Mignon, to najszlachetniejszy sposród steków wołowych element polędwicy wołowej. Filet Mignon wycinany jest...
199,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Tomahawk stek Angus

Tomahawk stek Angus

Jest to specjalna odmiana cięcia steka cote de boeuf (czyli sezonowanego antrykotu) z zachowanym dłuższym...
Zdjęcie z galerii
149,90 zł / kg
kg
Kebaby wołowo-jagnięce

Kebaby wołowo-jagnięce

Doskonale doprawione kebaby z mieszanego mięsa wołowo-jagnięcego z dodatkiem świeżej mięty i kolendry. Świetnie wyglądają...
84,90 zł / kg
kg
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
144,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
184,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Pierś indyka

Pierś indyka

Pierś indyka, którego mięso jest cenione nawet bardziej od kurczaka. Wynika to z jeszcze mniejszego...
Zdjęcie z galerii
43,90 zł / kg
kg
Kaszanka od Dreszlera

Kaszanka od Dreszlera

Kaszanka wieprzowa od Dreszlera, wyjątkowo smaczna kaszanka o smaku i wyglądzie tych, które robili nasi...
34,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Kontakt Puławska
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2023
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Żeberka wieprzowe z kością

Żeberka wieprzowe z kością

Żeberka wieprzowe to mięso do upieczenia lub uduszenia.
Zdjęcie z galerii
38,90 zł / kg
kg
Kotlety z piersi kurczaka

Kotlety z piersi kurczaka

Ubite kotlety z oczyszczonej piersi kurczaka. Gotowe do przyrządzenia w panierce lub zamarynowania, a następnie...
od: 39,90 zł / kg
kg
Burrata ser włoski z truflami

Burrata ser włoski z truflami

Burrata to świeży włoski ser z mozzarelli i śmietany. Zewnętrzna powłoka jest mozzarellową skórką, natomiast...
14,90 zł / szt
szt
Tik Tieki / Tip-Topy

Tik Tieki / Tip-Topy

Tip-topy to kilkucentymetrowe cienkie kiełbaski podsuszane wieprzowe dojrzewające. Doskonałe jako przekąska.
129,90 zł / kg
kg