• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Karnawał
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony prezentowe
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Karnawał
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony prezentowe
  • Strona główna
  • Mięso
  • Steki
  • Stek Filet Mignon (Tenderloin)

Stek Filet Mignon (Tenderloin)

Cena: 199,90 zł / kg

kg
kup teraz
Stek Filet Mignon (Tenderloin)
Stek Filet Mignon, to najszlachetniejszy sposród steków wołowych element polędwicy wołowej. Filet Mignon wycinany jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej.
UWAGA TEN STEK JEST STOSUNKOWO MAŁY - MA NIEWIELKI PRZEKRÓJ ALE JEST DOŚĆ WYSOKI! Można lekko rozbić steka podstawą dłoni, nie gubiąc zbytnio jego grubości. Jeżeli zależy Wam na steku o większym przekroju, wybierzcie steka z polędwicy Limousine albo Black Angus - linki znajdziecie poniżej.

Grubość każdego steka, również steka Filet Mignon zawsze jest nieco inna i wynika z grubości elementu z którego został wykrojony. W tym przypadku grubości polędwicy wołowej, która ma dość mały przekrój. Rozsądna waga steka Filet Mignon w tym przypadku to do 200 g i stek może mieć wtedy około 4-5 cm wysokości. Wybierając ilość polędwicy na te steki podajcie orientacyjną wartość: liczba steków pomnożona przez 200 g. W KOMENTARZU DO PRODUKTU LUB DO ZAMÓWIENIA PODAJCIE LICZBĘ STEKÓW JAKĄ SOBIE ŻYCZYCIE. Ostateczna wartość takiego zamówienia wyniknie z wagi mięsa. Uwzględnimy to oczywiście w rozliczeniu Waszego zamówienia.

Wołowina z której został wykrojony ten Filet Mignon jest pochodzenia polskiego z ras bydła mięsnego, z elementu selekcjonowanego przez naszego rzeźnika. Mamy również dostępny Filet Mignon z wołowiny rasy Limousine, który możecie zobaczyć TUTAJ oraz Filet Mignon sezonowany z wołowiny rasy Black Angus TUTAJ.

Mięso nie było wcześniej mrożone, więc nadaje się do mrożenia.
Artykuł sprzedawany na wagę, wykrajany na świeżo do każdego zamówienia: JEDEN STEK JEST NIEWIELKI I WAŻY OKOŁO 200 G. Cały element wykrojony na steki Filet Mignon, ale nie podzielony na nie waży około 500-600 g. Wybierając opcję PRZYGOTOWANIA W CAŁOŚCI wybierzcie orientacyjną wagę właśnie tej wartości lub jej wielokrotność.

My idealnego Steka Filet Mignon przygotujemy tak:
Włączamy piekarnik na 200 stopni. Doprowadzamy mięso do temperatury pokojowej i z obu płaskich stron posypujemy pieprzem młotkowanym. Rozgrzewamy porządnie patelnię z nieprzywierającym dnem i przyciszamy moc pod patelnią na 2/3. Kładziemy steki na patelni bez użycia żadnego tłuszczu i smażymy w ten sposób po dokładnie 3 minuty na każdą stronę. Steki natychmiast przekładamy do piekarnika i bez obracania pieczemy przez około 8 minut. W naszym piekarniku akurat tyle jest idealnie, żeby przygotować steka, w którym całe wnętrze jest równomiernie przygotowane na nieco mniej niż medium rare. Dotyczy to tego konkretnego rodzaju steka Filet Mignon grubego na 4-5 palców. Jest pyszny! Cudownie miękki wewnątrz, ale zdecydowanie nie surowy w żadnym miejscu. Spróbujcie!
Jeden z najbardziej znanych sposobów przyrządzania steka Filet Mignon to danie o nazwie Tournedos - File Mignon w całości, nie pokrojony na steki, podsmażony ze wszystkich stron, owinięty boczkiem - na przykład włoską Pancettą i dopieczony w piecu do odpowiedniego stopnia wysmażenia. Krojony jest na steki dopiero, kiedy mięso odpocznie po pieczeniu, żeby nie utraciło wilgotności. Jeżeli chcecie zrobić to danie, wybierzcie opcję PRZYGOTOWANIE W CAŁOŚCI, podczas zamawiania produktu. Rzeźnik nie wykroi wtedy steków ale wykroi Wam cały Filet z polędwicy.

My lubimy tego steka albo w towarzystwie jedynie wędzonej soli Maldon, z sosem Chimichurri.
Żeby zrobić sos Chimichurri weźcie gruby pęczek pietruszki i posiekajcie tylko listki, 2-3 ząbki czosnku, łyżkę stołową świeżego oregano lub łyżeczkę suszonego, kilka obrotów młynka soli do smaku, ćwierć łyżeczki ostrej papryki w proszku albo kilka plasterków świeżego chilli, chlust oliwy z oliwek i ćwierć wyciśniętego soku z limonki. Zmiksujcie to wszystko na gładki sos i podajcie ze stekiem. Do steka z Chimichurri idealnie pasują nam grzanki, albo opiekane ziemniaki, albo pieczone bataty. Smacznego!
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Wieprzowina mielona Taste Store

Wieprzowina mielona Taste Store

Wieprzowina mielona to mięso mielone z wieprzowiny rasy Polska Zwisłoucha, o której szczegółowe informacje przeczytacie...
Zdjęcie z galerii
27,90 zł / kg
kg
Pierogi ruskie Babci Jasi

Pierogi ruskie Babci Jasi

Ręcznie robione domowe pierożki Babci Jasi z cienkiego ciasta, faszerowane gotowanymi ziemniakami i białym serem...
48,90 zł / kg
kg
Pierś indyka EKO Limeko

Pierś indyka EKO Limeko

Świeża pierś indyka z certyfikowanej hodowli ekologicznej LIMEKO w Limanowej. Zwierzęta hodowane na otwartym, dużym...
127,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Hummus classic z Hummus House

Hummus classic z Hummus House

Najlepszy hummus, jaki znamy. Kremowy dip z ciecierzycy, pasty sezamowej Tahini, cytryny i czosnku. ...
13,90 zł / szt
szt
Gulasz cielęcy

Gulasz cielęcy

Najlepsze na gulasz kawałki oczyszczonej wyśmienitej cielęciny pocięte na kilkucentymetrowe kawałki gotowe do przyrządzania.
Nasz rzeźnik...
Zdjęcie z galerii
83,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye (Entrecote)

Stek Rib Eye (Entrecote)

Stek Rib Eye cięty jest z najlepszej części antrykotu z tłustym oczkiem w środku (stąd...
59,90 zł / kg
kg
Bułka francuska z Aromatu

Bułka francuska z Aromatu

Mała bułka francuska z piekarni Aromat. Pieczywo naturalne, długo fermentujące, o bogatym smaku, zapachu i...
3,10 zł / szt
szt
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
51,90 zł / kg
kg
Sos winegret od Kasi z Podlasia

Sos winegret od Kasi z Podlasia

To sos winegret robiony ręcznie z naturalnych składników. Podstawą jest oliwa z oliwek...
27,90 zł / szt
szt
Pierogi z mięsem cielęco-indyczym Babci Jasi

Pierogi z mięsem cielęco-indyczym Babci Jasi

Ręcznie robione pierożki Babci Jasi z czystym mięsem cielęco-indyczym. Z dodatkiem podsmażonej cebulki, łagodnie przyprawione....
65,90 zł / kg
kg
Biały ocet sałatkowy Gino Toschi

Biały ocet sałatkowy Gino Toschi

Biały ocet sałatkowy z winogron Gino Toschi.
500 ml.
Zobacz szczegóły dotyczące składu oraz wartości odżywczych na...
Zdjęcie z galerii
22,90 zł / szt
szt
Rostbef (Striploin)

Rostbef (Striploin)

Doskonała wołowina na steki, bitki, rumsztyki, boeuf Strogonowa. Pochodzi z polskiej rasy bydła. Rostbef to...
71,90 zł / kg
kg
Pierogi z soczewicą Babci Jasi

Pierogi z soczewicą Babci Jasi

Ręcznie robione, 100% naturalne pierogi na cieniutkim cieście z soczewicą, ziemniakami i smażoną cebulką. Bez...
47,90 zł / kg
kg
Aceto Balsamico Di Modena MAZZETTI 6%

Aceto Balsamico Di Modena MAZZETTI 6%

Objętość: 250 ml.
14,90 zł / szt.
szt.
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
154,90 zł / kg
kg
Oscypek duży wędzony od Bachledy

Oscypek duży wędzony od Bachledy

Najwyższej jakości duży oscypek z mleka owczego w sezonie od wiosny do jesieni i z...
18,90 zł / szt
szt

Klienci, którzy kupili: Stek Filet Mignon (Tenderloin), kupili również:

Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy...
249,90 zł / kg
kg
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
154,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
74,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka ekologicznego Limeko

Pierś kurczaka ekologicznego Limeko

Pierś kurczaka ekologicznego pochodzącego z certyfikowanej hodowli ekologicznej zlokalizowanej w LIMEKO Limanowej pod Tatrami. Zwierzęta...
82,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła...
Zdjęcie z galerii
249,90 zł / kg
kg
Stek New York (Striploin)

Stek New York (Striploin)

Stek New York z naszej regularnej selekcjonowanej przez rzeźnika wołowiny wycinany jest z rostbefu -...
67,90 zł / kg
kg
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
51,90 zł / kg
kg
Pierś indyka

Pierś indyka

Pierś indyka, którego mięso jest cenione nawet bardziej od kurczaka. Wynika to z jeszcze mniejszego...
Zdjęcie z galerii
45,90 zł / kg
kg
Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Maślana, delikatna bułka z warszawskiej piekarni Aromat przeznaczona do przyrządzenia wyśmienitych burgerów. Fantastycznie smakuje z...
4,20 zł / szt
szt
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek sezonowany New York wykrojony jest z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie rostbefu wołowego ze...
Zdjęcie z galerii
119,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
184,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Cielęcina zadnia (udziec) bez kości

Cielęcina zadnia (udziec) bez kości

Doskonałe mięso na sznycle i do pieczenia w całości.
Nasz rzeźnik rozbiór cielęciny robi na miejscu...
89,90 zł / kg
kg
Sznycle cielęce, eskalopki ze zrazówki cielęcej

Sznycle cielęce, eskalopki ze zrazówki cielęcej

Pokrojona w cienkie plastry cielęcina zrazowa. Kotlety są ubite i gotowe do przygotowania eskalopków czy...
Zdjęcie z galerii
94,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Kontakt Puławska
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2023
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Wieprzowina mielona Taste Store

Wieprzowina mielona Taste Store

Wieprzowina mielona to mięso mielone z wieprzowiny rasy Polska Zwisłoucha, o której szczegółowe informacje przeczytacie...
Zdjęcie z galerii
27,90 zł / kg
kg
Pierogi ruskie Babci Jasi

Pierogi ruskie Babci Jasi

Ręcznie robione domowe pierożki Babci Jasi z cienkiego ciasta, faszerowane gotowanymi ziemniakami i białym serem...
48,90 zł / kg
kg
Pierś indyka EKO Limeko

Pierś indyka EKO Limeko

Świeża pierś indyka z certyfikowanej hodowli ekologicznej LIMEKO w Limanowej. Zwierzęta hodowane na otwartym, dużym...
127,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Hummus classic z Hummus House

Hummus classic z Hummus House

Najlepszy hummus, jaki znamy. Kremowy dip z ciecierzycy, pasty sezamowej Tahini, cytryny i czosnku. ...
13,90 zł / szt
szt