• PRZECZYTAJ
  • Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Na grilla
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczone mięsa
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Wędliny ze wsi
    • Zobacz wszystkie
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Kawior
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Na grilla
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczone mięsa
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Wędliny ze wsi
    • Zobacz wszystkie
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Kawior
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Strona główna
  • Mięso
  • Steki
  • Stek Filet Mignon

Stek Filet Mignon

Cena: 199,90 zł / kg

kg
kup teraz
Stek Filet Mignon
Stek Filet Mignon, to najszlachetniejszy sposród steków wołowych element polędwicy wołowej. Filet Mignon wycinany jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej.
UWAGA TEN STEK JEST STOSUNKOWO MAŁY - MA NIEWIELKI PRZEKRÓJ ALE JEST DOŚĆ WYSOKI! Można lekko rozbić steka podstawą dłoni, nie gubiąc zbytnio jego grubości. Jeżeli zależy Wam na steku o większym przekroju, wybierzcie steka z polędwicy Limousine albo Black Angus - linki znajdziecie poniżej.

Grubość każdego steka, również steka Filet Mignon zawsze jest nieco inna i wynika z grubości elementu z którego został wykrojony. W tym przypadku grubości polędwicy wołowej, która ma dość mały przekrój. Rozsądna waga steka Filet Mignon w tym przypadku to do 200 g i stek może mieć wtedy około 4-5 cm wysokości. Wybierając ilość polędwicy na te steki podajcie orientacyjną wartość: liczba steków pomnożona przez 200 g. W KOMENTARZU DO PRODUKTU LUB DO ZAMÓWIENIA PODAJCIE LICZBĘ STEKÓW JAKĄ SOBIE ŻYCZYCIE. Ostateczna wartość takiego zamówienia wyniknie z wagi mięsa. Uwzględnimy to oczywiście w rozliczeniu Waszego zamówienia.

Wołowina z której został wykrojony ten Filet Mignon jest pochodzenia polskiego z ras bydła mięsnego, z elementu selekcjonowanego przez naszego rzeźnika. Mamy również dostępny Filet Mignon z wołowiny rasy Limousine, który możecie zobaczyć TUTAJ oraz Filet Mignon sezonowany z wołowiny rasy Black Angus TUTAJ.

Mięso nie było wcześniej mrożone, więc nadaje się do mrożenia.
Artykuł sprzedawany na wagę, wykrajany na świeżo do każdego zamówienia: JEDEN STEK JEST NIEWIELKI I WAŻY OKOŁO 200 G. Cały element wykrojony na steki Filet Mignon, ale nie podzielony na nie waży około 500-600 g. Wybierając opcję PRZYGOTOWANIA W CAŁOŚCI wybierzcie orientacyjną wagę właśnie tej wartości lub jej wielokrotność.

My idealnego Steka Filet Mignon przygotujemy tak:
Włączamy piekarnik na 200 stopni. Doprowadzamy mięso do temperatury pokojowej i z obu płaskich stron posypujemy pieprzem młotkowanym. Rozgrzewamy porządnie patelnię z nieprzywierającym dnem i przyciszamy moc pod patelnią na 2/3. Kładziemy steki na patelni bez użycia żadnego tłuszczu i smażymy w ten sposób po dokładnie 3 minuty na każdą stronę. Steki natychmiast przekładamy do piekarnika i bez obracania pieczemy przez około 8 minut. W naszym piekarniku akurat tyle jest idealnie, żeby przygotować steka, w którym całe wnętrze jest równomiernie przygotowane na nieco mniej niż medium rare. Dotyczy to tego konkretnego rodzaju steka Filet Mignon grubego na 4-5 palców. Jest pyszny! Cudownie miękki wewnątrz, ale zdecydowanie nie surowy w żadnym miejscu. Spróbujcie!
Jeden z najbardziej znanych sposobów przyrządzania steka Filet Mignon to danie o nazwie Tournedos - File Mignon w całości, nie pokrojony na steki, podsmażony ze wszystkich stron, owinięty boczkiem - na przykład włoską Pancettą i dopieczony w piecu do odpowiedniego stopnia wysmażenia. Krojony jest na steki dopiero, kiedy mięso odpocznie po pieczeniu, żeby nie utraciło wilgotności. Jeżeli chcecie zrobić to danie, wybierzcie opcję PRZYGOTOWANIE W CAŁOŚCI, podczas zamawiania produktu. Rzeźnik nie wykroi wtedy steków ale wykroi Wam cały Filet z polędwicy.

My lubimy tego steka albo w towarzystwie jedynie wędzonej soli Maldon, z sosem Chimichurri.
Żeby zrobić sos Chimichurri weźcie gruby pęczek pietruszki i posiekajcie tylko listki, 2-3 ząbki czosnku, łyżkę stołową świeżego oregano lub łyżeczkę suszonego, kilka obrotów młynka soli do smaku, ćwierć łyżeczki ostrej papryki w proszku albo kilka plasterków świeżego chilli, chlust oliwy z oliwek i ćwierć wyciśniętego soku z limonki. Zmiksujcie to wszystko na gładki sos i podajcie ze stekiem. Do steka z Chimichurri idealnie pasują nam grzanki, albo opiekane ziemniaki, albo pieczone bataty. Smacznego!
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
49,90 zł / kg
kg
Karkówka do pieczenia

Karkówka do pieczenia

Karkówka wieprzowa przygotowana do pieczenia w specjalnej siatce. Ten artykuł sprzedajemy tylko w całości. Waga...
29,90 zł / kg
kg
Zrazy / bitki wołowe z pięknej zrazówki

Zrazy / bitki wołowe z pięknej zrazówki

Cienkie plastry chudziutkiej i obrobionej wołowiny zrazowej najwyższej jakości. Ubite i gotowe do obsmażenia, a...
63,90 zł / kg
kg
Ligawa

Ligawa

Luksusowe, zwarte mięso z udźca wołowego. Wyśmienite na zrazy, rumsztyki, tatara.
66,90 zł / kg
kg
Wołowina zrazowa

Wołowina zrazowa

Wołowina bez kości z udźca wołowego. Pełna smaku, chuda i bardzo krucha po długim duszeniu....
59,90 zł / kg
kg
Kiełbaski wieprzowe surowe z chili i kolendrą Taste Store

Kiełbaski wieprzowe surowe z chili i kolendrą Taste Store

Wyśmienite kiełbaski surowe w naturalnym flaku ręcznie robione. Nasza firmowa unikalna receptura, w skład której...
44,90 zł / kg
kg
Kiełbaski węgierskie z mangalicy

Kiełbaski węgierskie z mangalicy

Świetnie skomponowane oryginalne węgierskie kiełbaski paprykowane z mangalicy. Wieprzowina z której zrobione są kiełbaski charakteryzuje...
67,90 zł / kg
kg
Stek Rib-Eye z byka, sezonowany polski Angus

Stek Rib-Eye z byka, sezonowany polski Angus

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Polędwica sezonowana polski Angus

Polędwica sezonowana polski Angus

Polędwica wołowa ze szlachetnej rasy Angus, sezonowana minimum 2 tygodnie. Polędwice Angusa charakteryzują się dużą...
219,90 zł / kg
kg
Karkówka wieprzowa bez kości

Karkówka wieprzowa bez kości

Polska wieprzowina rasy Polska Zwisłoucha. Karkówka jest doskonała na grilla lub smażone kotlety....
32,90 zł / kg
kg
Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
69,90 zł / kg
kg
Schab wieprzowy bez kości świeży

Schab wieprzowy bez kości świeży

Schab wieprzowy to element wieprzowiny doskonały do pieczenia w całości lub na tradycyjne dla polskiej...
32,90 zł / kg
kg
Burgery wegańskie Beyond Meat

Burgery wegańskie Beyond Meat

Oryginalny wegański Beyond Burger produkowany w USA. Dobra alternatywa dla mięsa, której smak dość dobrze...
29,90 zł / szt
szt
Pasztet z dziczyzną premium z Bacówki

Pasztet z dziczyzną premium z Bacówki

Pasztet z dziczyzną, doskonały ze świeżym pieczywem i czerwonym winem. Polecany dla smakoszy.
Skład: mięso z...
55,90 zł / kg
kg
Ossobuco cielęce

Ossobuco cielęce

Udziec cielęcy cięty na Ossobuco. Nadaje się doskonale do potraw duszonych.
Nasz rzeźnik rozbiór cielęciny robi...
67,90 zł / kg
kg
Wątroba cielęca

Wątroba cielęca

Mięso bogate w wartości odżywcze, w tym witaminy i żelazo. Dobre do smażenia lub duszenia....
58,90 zł / kg
kg

Klienci, którzy kupili: Stek Filet Mignon, kupili również:

Stek Filet Mignon Limousine

Stek Filet Mignon Limousine

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy...
239,90 zł / kg
kg
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
139,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
56,90 zł / kg
kg
Stek Rib-Eye z byka, sezonowany polski Angus

Stek Rib-Eye z byka, sezonowany polski Angus

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka ekologicznego Limeko

Pierś kurczaka ekologicznego Limeko

Pierś kurczaka ekologicznego pochodzącego z certyfikowanej hodowli ekologicznej zlokalizowanej w LIMEKO Limanowej pod Tatrami. Zwierzęta...
77,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła...
Zdjęcie z galerii
239,90 zł / kg
kg
Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
69,90 zł / kg
kg
Pierś indyka

Pierś indyka

Pierś indyka, którego mięso jest cenione nawet bardziej od kurczaka. Wynika to z jeszcze mniejszego...
Zdjęcie z galerii
43,90 zł / kg
kg
Stek New York

Stek New York

Stek New York z naszej regularnej selekcjonowanej przez rzeźnika wołowiny wycinany jest z rostbefu -...
67,90 zł / kg
kg
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
49,90 zł / kg
kg
Cielęcina zadnia bez kości

Cielęcina zadnia bez kości

Doskonałe mięso na sznycle i do pieczenia w całości.
Nasz rzeźnik rozbiór cielęciny robi na miejscu...
88,90 zł / kg
kg
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus

Stek New York sezonowany z byka rasy Angus

Stek sezonowany New York wykrojony jest z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie rostbefu wołowego ze...
Zdjęcie z galerii
119,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
184,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Sznycle cielęce, eskalopki ze zrazówki cielęcej

Sznycle cielęce, eskalopki ze zrazówki cielęcej

Pokrojona w cienkie plastry cielęcina zrazowa. Kotlety są ubite i gotowe do przygotowania eskalopków czy...
94,90 zł / kg
kg
Rostbef

Rostbef

Doskonała wołowina na steki, bitki, rumsztyki, boeuf Strogonowa. Pochodzi z polskiej rasy bydła. Rostbef to...
69,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store Żoliborz & Sklep Internetowy
  • Kontakt Befsztyk Mokotów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2022
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
49,90 zł / kg
kg
Karkówka do pieczenia

Karkówka do pieczenia

Karkówka wieprzowa przygotowana do pieczenia w specjalnej siatce. Ten artykuł sprzedajemy tylko w całości. Waga...
29,90 zł / kg
kg
Zrazy / bitki wołowe z pięknej zrazówki

Zrazy / bitki wołowe z pięknej zrazówki

Cienkie plastry chudziutkiej i obrobionej wołowiny zrazowej najwyższej jakości. Ubite i gotowe do obsmażenia, a...
63,90 zł / kg
kg
Ligawa

Ligawa

Luksusowe, zwarte mięso z udźca wołowego. Wyśmienite na zrazy, rumsztyki, tatara.
66,90 zł / kg
kg