• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Karnawał
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony prezentowe
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Karnawał
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony prezentowe
  • Strona główna
  • Gotowe na grilla
  • Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Cena: 119,90 zł / kg

kg
kup teraz
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)
Stek sezonowany New York wykrojony jest z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie rostbefu wołowego ze szlachetnej rasy Angus. Wołowina sezonowana jest techniką mieszaną. 3 tygodnie sezonowania dzielą się na 10 dniowy okres sezonowania w większych elementach na sucho, a następie kolejne min. 10-14 dni sezonowania na mokro. Smak się kondensuje, mięso kruszeje, a tłuszcz mięśniowy podbija smakowitość mięsa. Dzięki czemu możemy przygotować w krótkim czasie na grillu lub na patelni z tej wołowiny pysznego steka.

Grubość każdego steku, również steku New York z byka zawsze jest nieco inna i wynika z grubości elementu z którego został wykrojony. Rozsądna waga tego steku to około 320-350 g. Wybierając ilość wołowiny na te steki podajcie orientacyjną wartość: liczba steków pomnożona przez 350 g. W KOMENTARZU DO PRODUKTU LUB DO ZAMÓWIENIA PODAJCIE LICZBĘ STEKÓW JAKĄ SOBIE ŻYCZYCIE. Ostateczna wartość takiego zamówienia wyniknie z wagi mięsa. Uwzględnimy to oczywiście w rozliczeniu Waszego zamówienia.

Wołowina z której został wykrojony stek New York z byka jest pochodzenia polskiego z bydła rasy Angus, z elementu selekcjonowanego przez naszego rzeźnika. O tej rasie przeczytacie poniżej. Mamy również dostępne inne steki New York z rostbefu, które możecie zobaczyć TUTAJ. To steki sezonowane na sucho i na mokro.

Nie odkrawajcie ze steków okrywy tłuszczowej przed smażeniem. Pozwólcie, żeby tłuszcz zawarty w stekach podbił jeszcze bardziej smakowitość tego mięsa. Możecie użyć kawałka odkrojonego tłuszczu do natłuszczenia patelni przed smażeniem.

Mięso nie było wcześniej mrożone, więc nadaje się do mrożenia.
Artykuł sprzedawany na wagę, wykrajany jest na świeżo do każdego zamówienia.
Aberdeen Angus jest Szkocką rasą bydła mięsnego. Pochodzi z na północno-wschodnich krańcach Wielkiej Brytanii. Obecnie największe stada można spotkać w USA. Angus pojawił się w Polsce w latach 70. ubiegłego wieku. Posiada kilka charakterystycznych cech, dzięki którym jest łatwo rozpoznawalną rasą. Jest bydłem mięsnym, o lśniącej, gładkiej sierści, czarnej barwy, nie posiadają rogów. Mimo niewielkich rozmiarów ciała ma charakterystyczną budowę dla bydła mięsnego, wpisaną w prostokąt. Głowa jest mała, szyja dość krótka, umięśniona. Tułów jest silnie zbudowany, szczególnie w partii zadu, grzbietu i ud. Dorosłe krowy osiągają 500 kg, a buhaje 800 kg. Jest to bydło o cechach wybitnie mięsnych, dające wysokiej jakość elementy, z których pozyskuje się mięso idealnie nadające się do sezonowania.
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Kiełbasa myśliwska

Kiełbasa myśliwska

Doskonale wysuszona cienka kiełbasa wieprzowa. Kiełbasa średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, w naturalnym jelicie. Chuda suszona...
69,90 zł / kg
kg
Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Te burgery wołowe robimy z czystego rostbefu i antrykotu sezonowanych. Jest to antrykot i rostbef...
89,90 zł / kg
kg
Kiełbasa wołowa Gliniana Wędzarnia

Kiełbasa wołowa Gliniana Wędzarnia

Skład: 80% mięso wołowe, 20% mięso wieprzowe, pieprz, sól peklująca, ziele angielskie, majeranek, czosnek....
82,90 zł / kg
kg
Nowości
Tłuszcz kaczy

Tłuszcz kaczy

100% tłuszcz kaczy. Doskonały na kanapki lub do smażenia.
Składniki: 100% tłuszcz kaczy.
Po otwarciu przechowywać w...
20,90 zł / szt.
szt.
Zestaw świeżych kiełbasek firmowych TASTE STORE

Zestaw świeżych kiełbasek firmowych TASTE STORE

Zestaw naszych świeżych kiełbasek firmowych w różnych zestawach naturalnych przypraw i dodatków:
6 kiełbasek jagnięcych (ok....
74,90 zł / szt
szt
Boczek wędzony w naturalnym dymie od Dreszlera

Boczek wędzony w naturalnym dymie od Dreszlera

Boczek wędzony w naturalnym dymie, najprostszy skład, mięso przyprawione i uwędzone bez zbędnych sztucznych dodatków...
59,90 zł / kg
kg
Zestaw 4 selekcjonowanych steków sezonowanych bez kości

Zestaw 4 selekcjonowanych steków sezonowanych bez kości

Zestaw dwóch steków sezonowanych z mięsnej rasy Black Angus z byka na mokro oraz dwóch...
169,90 zł / szt
szt
Kiełbasa polska pieczona od Dreszlera

Kiełbasa polska pieczona od Dreszlera

Kiełbasa polska od braci Dreszlerów. Ręcznie robiona w małej masarni kiełbasa wędzona i pieczona. Leciutko...
48,90 zł / kg
kg
Kiełbasa sokołowska

Kiełbasa sokołowska

Wieprzowa cienka kiełbasa w naturalnym jelicie. Doskonała na grilla lub ruszt.
Zdjęcie z galerii
36,90 zł / kg
kg
Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
74,90 zł / kg
kg
Kiełbasa swojska z dzika

Kiełbasa swojska z dzika

Wspaniała podsuszana kiełbasa z mięsa dzika. Jest ręcznie robiona. Produkowana w małych ilościach w niewielkiej...
72,90 zł / kg
kg
Boczek wędzony w naturalnym dymie Wolarek

Boczek wędzony w naturalnym dymie Wolarek

Peklowany boczek, wędzony w naturalnym dymie i parzony boczek. Doskonały smażony dodatek do jejecznicy lub...
66,90 zł / kg
kg
Musztarda starofrancuska z całymi ziarnami gorczycy MAILLE

Musztarda starofrancuska z całymi ziarnami gorczycy MAILLE

Waga: 210 g.
15,90 zł / szt.
szt.
Słonina

Słonina

Na skwareczki i smalec.
18,90 zł / kg
kg
Stek Bavette polski Angus

Stek Bavette polski Angus

Dość tani, ale zaskakująco dobry stek wycinany z najlepszej części łaty wołowej. Stek budżetowy z...
Zdjęcie z galerii
79,90 zł / kg
kg
Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną mięsa wołowego ze szlachetnej rasy Angus...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg

Klienci, którzy kupili: Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin), kupili również:

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
154,90 zł / kg
kg
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
51,90 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
74,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła...
Zdjęcie z galerii
249,90 zł / kg
kg
Stek New York (Striploin)

Stek New York (Striploin)

Stek New York z naszej regularnej selekcjonowanej przez rzeźnika wołowiny wycinany jest z rostbefu -...
67,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy...
249,90 zł / kg
kg
Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Te burgery wołowe robimy z czystego rostbefu i antrykotu sezonowanych. Jest to antrykot i rostbef...
89,90 zł / kg
kg
Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Maślana, delikatna bułka z warszawskiej piekarni Aromat przeznaczona do przyrządzenia wyśmienitych burgerów. Fantastycznie smakuje z...
4,20 zł / szt
szt
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
144,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye (Entrecote)

Stek Rib Eye (Entrecote)

Stek Rib Eye cięty jest z najlepszej części antrykotu z tłustym oczkiem w środku (stąd...
59,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Hanger (onglet) stek polski Angus

Hanger (onglet) stek polski Angus

Hanger stek to specjalne cięcie znane wprawnym rzeźnikom. Mięsień pochodzi z najlepszej części wołowej przepony....
Zdjęcie z galerii
68,90 zł / kg
kg
Stek picanha (sirloin cap) sezonowany Angus

Stek picanha (sirloin cap) sezonowany Angus

Sirloin cap, w Polsce znany również jako rumsztyk, to stek wycinany z czubka wołowiny pierwszej...
96,90 zł / kg
kg
Kebaby wołowo-jagnięce

Kebaby wołowo-jagnięce

Doskonale doprawione kebaby z mieszanego mięsa wołowo-jagnięcego z dodatkiem świeżej mięty i kolendry. Świetnie wyglądają...
84,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Kontakt Puławska
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2023
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Kiełbasa myśliwska

Kiełbasa myśliwska

Doskonale wysuszona cienka kiełbasa wieprzowa. Kiełbasa średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, w naturalnym jelicie. Chuda suszona...
69,90 zł / kg
kg
Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Te burgery wołowe robimy z czystego rostbefu i antrykotu sezonowanych. Jest to antrykot i rostbef...
89,90 zł / kg
kg
Kiełbasa wołowa Gliniana Wędzarnia

Kiełbasa wołowa Gliniana Wędzarnia

Skład: 80% mięso wołowe, 20% mięso wieprzowe, pieprz, sól peklująca, ziele angielskie, majeranek, czosnek....
82,90 zł / kg
kg
Nowości
Tłuszcz kaczy

Tłuszcz kaczy

100% tłuszcz kaczy. Doskonały na kanapki lub do smażenia.
Składniki: 100% tłuszcz kaczy.
Po otwarciu przechowywać w...
20,90 zł / szt.
szt.