• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Karnawał
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony prezentowe
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Karnawał
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony prezentowe
  • Strona główna
  • Gotowe na grilla
  • Tomahawk stek Angus

Tomahawk stek Angus

Cena: 164,90 zł / kg

kg
kup teraz
Tomahawk stek Angus
Tomahawk stek Angus
Jest to specjalna odmiana cięcia steka cote de boeuf (czyli sezonowanego antrykotu) z zachowanym dłuższym żebrem, ułatwiającym przewracanie steka podczas grillowania lub smażenia. Dodatkowo tkanka łączna przy kości podczas obróbki cieplnej dodaje mięsu walorów smakowych. Jest to bardzo duży stek, którego waga oscyluje ok. 1 kg.
Wymaga dłuższej obróbki cieplnej: my preferujemy najpierw obsmażyć z obu stron po 2-3 minuty na mocno rozgrzanej patelni, a następnie piec w piekarniku przez 10-12 min.
Aberdeen Angus jest Szkocką rasą bydła mięsnego. Pochodzi z na północno-wschodnich krańcach Wielkiej Brytanii. Obecnie największe stada można spotkać w USA. Angus pojawił się w Polsce w latach 70. ubiegłego wieku. Posiada kilka charakterystycznych cech, dzięki którym jest łatwo rozpoznawalną rasą. Jest bydłem mięsnym, o lśniącej, gładkiej sierści, czarnej barwy, nie posiadają rogów. Mimo niewielkich rozmiarów ciała ma charakterystyczną budowę dla bydła mięsnego, wpisaną w prostokąt. Głowa jest mała, szyja dość krótka, umięśniona. Tułów jest silnie zbudowany, szczególnie w partii zadu, grzbietu i ud. Dorosłe krowy osiągają 500 kg, a buhaje 800 kg. Jest to bydło o cechach wybitnie mięsnych, dające wysokiej jakość elementy, z których pozyskuje się mięso idealnie nadające się do sezonowania.
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Golonka peklowana

Golonka peklowana

Golonki poznańskie surowe bez kości peklowane w siatce. Przygotowane do pieczenia lub gotowania.
Ten artykuł jest...
37,90 zł / kg
kg
Udka kurczaka

Udka kurczaka

Udka kurczaka do pieczenia, z rożna lub na zupę.

Jak piec mięsa: BEFSZTYK Blog...
16,90 zł / kg
kg
Burrata ser włoski z truflami

Burrata ser włoski z truflami

Burrata to świeży włoski ser z mozzarelli i śmietany. Zewnętrzna powłoka jest mozzarellową skórką, natomiast...
14,90 zł / szt
szt
Kiełbasa myśliwska

Kiełbasa myśliwska

Doskonale wysuszona cienka kiełbasa wieprzowa. Kiełbasa średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, w naturalnym jelicie. Chuda suszona...
69,90 zł / kg
kg
Polędwica sopocka

Polędwica sopocka

Wieprzowa polędwica wędzona i parzona.
59,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye (Entrecote)

Stek Rib Eye (Entrecote)

Stek Rib Eye cięty jest z najlepszej części antrykotu z tłustym oczkiem w środku (stąd...
59,90 zł / kg
kg
Bajgiel z sezamem z Aromatu

Bajgiel z sezamem z Aromatu

Bajgiel z piekarni Aromat. Fantastyczny na śniadanie z jajem na twardo, albo dojrzewającym serem Korycińskim...
5,60 zł / szt
szt
Mleko świeże ze Strzałkowa 3,2%

Mleko świeże ze Strzałkowa 3,2%

UWAGA: produkt płynny w delikatnym opakowaniu. Jego dostępność przy wysyłce kurierskiej poza Warszawę i okolice,...
6,20 zł / szt
szt
Sprawdź dostępność:
Ser żółty Tuchel

Ser żółty Tuchel

Tuchel to 36-miesięczny ser dojrzewający z Korycina o słodko-orzechowym posmaku. Pełnotłusty, naturalny, podpuszczkowy, wyrabiany ręcznie...
74,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Skrzydełka kurczaka

Skrzydełka kurczaka

Skrzydełka kurczaka dobre do pieczenia, grillowania lub na zupę.
13,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Nogi kaczki mrożone

Nogi kaczki mrożone

Nogi kaczki mrożone doskonałe do upieczenia w całości lub po odfiletowaniu z jabłkami. Pakowane po...
Zdjęcie z galerii
68,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Poliki wołowe (Cheek)

Poliki wołowe (Cheek)

Poliki wołowe to jeden z najpyszniejszych elementów z tak zwanej piątej ćwiartki, czyli podrobów wołowych....
Zdjęcie z galerii
56,90 zł / kg
kg
Podgardle wieprzowe

Podgardle wieprzowe

Podgardle wieprzowe jest doskonałe na skwareczki i smalec lub jako dodatek do pasztetów.
18,90 zł / kg
kg
Masło ze Strzałkowa

Masło ze Strzałkowa

Jedno z najsmaczniejszych prawdziwych maseł na rynku z uznanego zakładu mleczarskiego w Strzałkowie, woj. Wielkopolskie.
Spółdzielnia...
18,90 zł / szt
szt
Paszteciki z mięsem

Paszteciki z mięsem

Paszteciki faszerowane mięsem wołowo-wieprzowym i pieczone. Doskonałe do czerwonego barszczu lub jako danie bankietowe....
57,90 zł / kg
kg

Klienci, którzy kupili: Tomahawk stek Angus, kupili również:

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
144,90 zł / kg
kg
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
144,90 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy...
249,90 zł / kg
kg
Cote de Boeuf sezonowany na sucho 30 dni

Cote de Boeuf sezonowany na sucho 30 dni

Najwyższej jakości stek z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli i doboru...
Zdjęcie z galerii
149,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła...
Zdjęcie z galerii
249,90 zł / kg
kg
Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
74,90 zł / kg
kg
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek sezonowany New York wykrojony jest z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie rostbefu wołowego ze...
Zdjęcie z galerii
119,90 zł / kg
kg
Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Maślana, delikatna bułka z warszawskiej piekarni Aromat przeznaczona do przyrządzenia wyśmienitych burgerów. Fantastycznie smakuje z...
4,20 zł / szt
szt
Kebaby wołowo-jagnięce

Kebaby wołowo-jagnięce

Doskonale doprawione kebaby z mieszanego mięsa wołowo-jagnięcego z dodatkiem świeżej mięty i kolendry. Świetnie wyglądają...
84,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
184,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Stek Filet Mignon (Tenderloin)

Stek Filet Mignon (Tenderloin)

Stek Filet Mignon, to najszlachetniejszy sposród steków wołowych element polędwicy wołowej. Filet Mignon wycinany jest...
199,90 zł / kg
kg
Kiełbaski jagnięce surowe z kolendrą Taste Store

Kiełbaski jagnięce surowe z kolendrą Taste Store

Wyśmienite ręcznie robione kiełbaski w naturalnym flaku w stylu merguez. Nasza autorska, unikalna receptura, w...
89,90 zł / kg
kg
Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Te burgery wołowe robimy z czystego rostbefu i antrykotu sezonowanych. Jest to antrykot i rostbef...
89,90 zł / kg
kg
Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną mięsa wołowego ze szlachetnej rasy Angus...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Kontakt Puławska
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2023
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Golonka peklowana

Golonka peklowana

Golonki poznańskie surowe bez kości peklowane w siatce. Przygotowane do pieczenia lub gotowania.
Ten artykuł jest...
37,90 zł / kg
kg
Udka kurczaka

Udka kurczaka

Udka kurczaka do pieczenia, z rożna lub na zupę.

Jak piec mięsa: BEFSZTYK Blog...
16,90 zł / kg
kg
Burrata ser włoski z truflami

Burrata ser włoski z truflami

Burrata to świeży włoski ser z mozzarelli i śmietany. Zewnętrzna powłoka jest mozzarellową skórką, natomiast...
14,90 zł / szt
szt
Kiełbasa myśliwska

Kiełbasa myśliwska

Doskonale wysuszona cienka kiełbasa wieprzowa. Kiełbasa średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, w naturalnym jelicie. Chuda suszona...
69,90 zł / kg
kg