• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Koźlęcina
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Koźlęcina
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
  • Strona główna
  • Mięso
  • Wołowina świeża i sezonowana
  • Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)

Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)

Cena: 16,90 zł / kg

kg
kup teraz
Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)
Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)
Kości wołowe ze szpikiem, pocięte na kilkucentymetrowe plastry do pieczenia, do sosów i bulionów bądź rosołów. Szpik wołowy to bomba energetyczna i witaminowa. Jest bardzo bogaty w łatwo przyswajalne żelazo, w aminokwasy, fosfor, witaminy, mikroelementy i kwasy omega-3. Szpik może zastąpić tłuszcz w dowolnym daniu. Żeby przyrządzić kości szpikowe, najpierw należy je umyć. Można je piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do momentu, aż pojawią się na nim charakterystyczne bąbelki. W naszym piekarniku trwa to około 20 minut. Wcześniej można szpik posypać solą i pieprzem, albo natrzeć czosnkiem. Przed podaniem posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki i podajemy z cytryną do pokropienia i z grzankami, można czosnkowymi.
Jedna porcja kości szpikowych waży około 120-130 gr, w zależności od szerokości przekroju kości. Jeżeli zależy Wam na konkretnej liczbie sztuk, wybierzcie w zamówieniu orientacyjną wagę, a w uwagach do produktu lub zamówienia wpiszcie liczbę sztuk, którą sobie życzycie.
Szpik kostny jedliśmy już i podawaliśmy na wiele sposobów. My klasycznie przygotowujemy go w wersji jak w opisie powyżej. Stanowi tu tłuszcz do podawania na grzankach. Na przykład na przystawkę zamiast pieczywa z oliwą, czy masłem czosnkowym. Świetnie smakuje i z bułką i z chlebem. Zwłaszcza jako starter przed stekiem. Albo przed mięsami grillowymi, podawany na ciemnym chlebie z korniszonami.
Z kości szpikowych można też przyrządzić sos wszystkich sosów: demi-glace. Wykonanie tego sosu-matki - bazy innych sosów przyrządzonej z kości szpikowych wymaga sporo pracy, która się opłaca! Demi-glace jest niezwykle wydajny. Dodajemy dosłownie łyżeczkę tego gęstego, aromatycznego sosu do innego sosu na bazie dowolnego mięsa. W sieci znajdziecie masę przepisów na demi-glace. Są one podobne, bo ostatecznie najważniejsza jest cierpliwość i czas, czyli 2 dni na jego przygotowanie :)

Artur
11-12-2021 20:28
Rewelacja. Szpik kosmos. Polecam.

Maciej
12-04-2018 20:08
To naprawdę masło bogów. Jest przepyszne, po zjedzeniu szpiku z 1,5 kostki jestem syty i baaardzo szczęśliwy, że istnieje befsztyk.pl
Kto lubi pyszne jedzenie, polecam.

Łukasz
13-02-2018 12:26
Polecam i demi glase kozak :)
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Stek New York (Striploin)

Stek New York (Striploin)

Stek New York z naszej regularnej selekcjonowanej przez rzeźnika wołowiny wycinany jest z rostbefu -...
67,90 zł / kg
kg
Pierogi z mięsem cielęco-indyczym Babci Jasi

Pierogi z mięsem cielęco-indyczym Babci Jasi

Ręcznie robione pierożki Babci Jasi z czystym mięsem cielęco-indyczym. Z dodatkiem podsmażonej cebulki, łagodnie przyprawione....
66,90 zł / kg
kg
Cielęcina mielona Taste Store

Cielęcina mielona Taste Store

Mięso doskonałe m.in. na delikatne klopsiki lub pulpeciki dla dzieci.
Nasz rzeźnik rozbiór cielęciny robi na...
59,90 zł / kg
kg
Nogi kurczaka zagrodowego

Nogi kurczaka zagrodowego

Nogi kurczaka ekologicznego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
29,90 zł / kg
kg
Mięso na tatara z ligawy wołowej (Round)

Mięso na tatara z ligawy wołowej (Round)

Wysokiej jakości mielone mięso z ligawy wołowej. Zmielone na tatara. Ligawa wołowa to element wołowiny,...
74,90 zł / kg
kg
Żołądki drobiowe

Żołądki drobiowe

Żołądki drobiowe - znakomite podane w formie flaczków drobiowych.
Prosimy o zamawianie min. 1 kg żołądków...
9,90 zł / kg
kg
Serduszka drobiowe

Serduszka drobiowe

Serduszka drobiowe odpowiednie do duszenia w sosie.
Prosimy o zamawianie min. 1 kg serduszek - zamówienia...
13,90 zł / kg
kg
Wątróbka drobiowa kurza

Wątróbka drobiowa kurza

Wątróbka drobiowa kurza surowa, która doskonale nadaje się do dań pieczonych, smażonych i duszonych. My...
Zdjęcie z galerii
9,90 zł / kg
kg
Pręga bez kości (Chuck)

Pręga bez kości (Chuck)

Mięso z części łopatki wołowej. Kleiste i chude. Dobra na rosół i duszona w gulaszu....
57,90 zł / kg
kg
Pierś indyka

Pierś indyka

Pierś indyka, którego mięso jest cenione nawet bardziej od kurczaka. Wynika to z jeszcze mniejszego...
Zdjęcie z galerii
41,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye (Entrecote)

Stek Rib Eye (Entrecote)

Stek Rib Eye cięty jest z najlepszej części antrykotu z tłustym oczkiem w środku (stąd...
59,90 zł / kg
kg
Grasica cielęca mrożona

Grasica cielęca mrożona

Przysmak o wysokich walorach zdrowotnych. Polecana dla dzieci. Tylko na specjalne zamówienie.
Ten artykuł jest sprzedawany...
Zdjęcie z galerii
44,90 zł / kg
kg
Nogi kaczki mrożone

Nogi kaczki mrożone

Nogi kaczki mrożone doskonałe do upieczenia w całości lub po odfiletowaniu z jabłkami. Pakowane po...
Zdjęcie z galerii
68,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Kabanosy końskie

Kabanosy końskie

Bardzo chude, dobrze przyprawione i wysuszone kabanosy z koniny. 

65,90 zł / kg
kg
Parówki cielęce od Dreszlera

Parówki cielęce od Dreszlera

Parówki cielęce w naturalnej osłonce baraniej od Dreszlera. Świetnie przyprawione. Delikatny, wykwintny smak. Jedzone chętnie...
75,90 zł / kg
kg
Cote de Boeuf sezonowany na sucho 30 dni

Cote de Boeuf sezonowany na sucho 30 dni

Najwyższej jakości stek z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli i doboru...
Zdjęcie z galerii
149,90 zł / kg
kg

Klienci, którzy kupili: Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow), kupili również:

Szponder wołowy z kością (Short Rib)

Szponder wołowy z kością (Short Rib)

Żebra wołowe z kością pokrojone na odcinki do wykorzystania podczas gotowania rosołu. Zawierają dość dużo...
44,90 zł / kg
kg
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
51,90 zł / kg
kg
Wątroba cielęca

Wątroba cielęca

Wątroba cielęca świeża. Wątróbka cielęca to wartościowy element piątej ćwiartki zawierająca między innymi takie składniki...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Pręga z kością Ossobuco Limousine

Pręga z kością Ossobuco Limousine

Mięso z nogi wołowej. Kleiste i chude, dobre na rosół i do duszenia. Mięso ze...
Zdjęcie z galerii
49,90 zł / kg
kg
Karkówka wieprzowa bez kości

Karkówka wieprzowa bez kości

Polska wieprzowina rasy Polska Zwisłoucha. Karkówka jest doskonała na grilla lub smażone kotlety....
39,90 zł / kg
kg
Ogon wołowy (Oxtail)

Ogon wołowy (Oxtail)

Ogon wołowy sprzedawany jest tylko w całości. 1 sztuka waży ok. 1 kg.
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Wątróbka jagnięca

Wątróbka jagnięca

Wątróbka jagnięca jest elementem piątej ćwiartki. Wątróbka jagnięca to najdelikatniejsza wątróbka o bogatym, przyjemnym smaku....
41,90 zł / kg
kg
Jagnięcina mielona

Jagnięcina mielona

Delikatne mielone mięso jagnięce. Dobre do kołdunów litewskich, doskonałe jako składnik diety dla maluchów.
Nasz rzeźnik...
Zdjęcie z galerii
69,90 zł / kg
kg
Mięso na tatara z ligawy wołowej (Round)

Mięso na tatara z ligawy wołowej (Round)

Wysokiej jakości mielone mięso z ligawy wołowej. Zmielone na tatara. Ligawa wołowa to element wołowiny,...
74,90 zł / kg
kg
Skrzydła indyka

Skrzydła indyka

Skrzydła indyka, dobre na rosół lub wywar.
19,90 zł / kg
kg
Żeberka wieprzowe z kością

Żeberka wieprzowe z kością

Żeberka wieprzowe to mięso do upieczenia lub uduszenia.
Zdjęcie z galerii
40,90 zł / kg
kg
Wieprzowina mielona Taste Store

Wieprzowina mielona Taste Store

Wieprzowina mielona to mięso mielone z wieprzowiny rasy Polska Zwisłoucha, o której szczegółowe informacje przeczytacie...
Zdjęcie z galerii
33,90 zł / kg
kg
Poliki wołowe (Cheek)

Poliki wołowe (Cheek)

Poliki wołowe to jeden z najpyszniejszych elementów z tak zwanej piątej ćwiartki, czyli podrobów wołowych....
Zdjęcie z galerii
56,90 zł / kg
kg
Boczek do pieczenia bez żeber

Boczek do pieczenia bez żeber

Boczek bez żeber wytrybowany - po upieczeniu doskonały na zimno, jako domowa wędlina. Krojony w...
35,90 zł / kg
kg
Słonina

Słonina

Na skwareczki i smalec.
18,90 zł / kg
kg
Kaszanka od Dreszlera

Kaszanka od Dreszlera

Kaszanka wieprzowa od Dreszlera, wyjątkowo smaczna kaszanka o smaku i wyglądzie tych, które robili nasi...
34,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Kontakt Puławska
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2023
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Stek New York (Striploin)

Stek New York (Striploin)

Stek New York z naszej regularnej selekcjonowanej przez rzeźnika wołowiny wycinany jest z rostbefu -...
67,90 zł / kg
kg
Pierogi z mięsem cielęco-indyczym Babci Jasi

Pierogi z mięsem cielęco-indyczym Babci Jasi

Ręcznie robione pierożki Babci Jasi z czystym mięsem cielęco-indyczym. Z dodatkiem podsmażonej cebulki, łagodnie przyprawione....
66,90 zł / kg
kg
Cielęcina mielona Taste Store

Cielęcina mielona Taste Store

Mięso doskonałe m.in. na delikatne klopsiki lub pulpeciki dla dzieci.
Nasz rzeźnik rozbiór cielęciny robi na...
59,90 zł / kg
kg
Nogi kurczaka zagrodowego

Nogi kurczaka zagrodowego

Nogi kurczaka ekologicznego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
29,90 zł / kg
kg