• PRZECZYTAJ
  • Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Na grilla
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczone mięsa
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Wędliny ze wsi
    • Zobacz wszystkie
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Kawior
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Na grilla
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczone mięsa
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Wędliny ze wsi
    • Zobacz wszystkie
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Kawior
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Strona główna
  • Wędliny
  • Mięso
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Wędliny ze wsi
    • Inne wędliny
    • Bankietowe zestawy wędlin
    • Dla Dzieci
  • Garmaż
  • Art. spożywcze
  • Gotowe na grilla
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Firmowe pieczone specjały
  • Kawior
  • Kiszonki i zakwasy
  • Przyprawy

Czego szukasz?

Produkty wegańskie i wegetariańskieProdukty certyfikowane ekologiczne lub bezglutenoweZ jakiego mięsa szukasz wędliny?
Garmaż Babci Jasi
gwarancja
gdzie parkować
Befsztyk Blog
Rabaty dla restauracji
SSL na befsztyk.pl
Karta rabatowa
schab, ze strusia, strusina, strus, struś, ser, kiszonki, jagnięcina, gęś, majonez, dojrzewający, naturalne, sos, stokes, gulasz, grill, sos grillowy, schab pieczony, włoski, bbq

Wędliny

Wędliny
Nasz sklep istnieje od 1994 roku. Tworząc go postanowiliśmy nie korzystać z zaopatrzenia dużych zakładów mięsnych, lecz szukać małych, regionalnych masarni na terenie całej Polski. Bliski nam jest ruch Slow Food, który kultywuje idee ochrony prawa do smaku i jego odkrywania zamiast biernego przyjmowania. Naszym celem jest zaopatrzenie sklepu w wędliny bez ulepszaczy i konserwantów, peklowane przy użyciu soli kamiennej z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw, wędzonych w naturalnym dymie w tradycyjnych wędzarniach opalanych drewnem. Dzięki temu przez wiele lat istnienia udało nam się wyszukać i sprowadzić wiele nieznanych do tej pory wędlin i regionalnych przysmaków.
Aby pomóc Państwu w odnalezieniu ulubionych smaków, podzieliliśmy wyroby z naszej bogatej oferty według regionów, z których pochodzą.
Masarnia Słota Jodłowa
Pan Janusz Słota ma masarnię w okolicach Jasła. Jego wyroby, w tym przede wszystkim kiełbasa swojska, są czymś po prostu niesamowitym:).
Słota jest rodzinną firmą założoną w 1990 roku przez obecnego właściciela Janusza Słotę. Specjalizuje się w produkcji wyrobów tradycyjnych, głównie kiełbasy swojskiej. Największym atutem tego wyrobu jest naturalny smak i zapach otrzymywany w drodze czterogodzinnego wędzenia gorącym dymem w komorach wędzarniczych opalanych drewnem bukowym.

Masarnia Słota Jodłowa

Dębina i Kuznocin
Dostarczane przez Pana Andrzeja dwa razy w tygodniu wyjątkowe wędliny z wieprzowiny i dziczyzny pochodzące z dwóch małych wytwórni zlokalizowanych w Dębinie i Kuznocinie

Dębina i Kuznocin

Wędliny od Dreszlera
Masarnia Dreszler spod Nowego Miasta Lubawskiego jest firmą rodzinną z prawie 70-letnią tradycją. Jest odznaczona znakiem Dziedzictwa Kulinarnego oraz członkostwem w organizacji Slow Food Polska. Początki firmy sięgają 1948 roku, kiedy to Benedykt Dreszler założył małą masarnię, która do dziś produkuje wędliny w sposób tradycyjny. Surowce potrzebne do wyrobu wędlin pozyskiwane są od okolicznych dostawców natomiast wędliny nie zawierają żadnych dodatków i wypełniaczy. Receptury wykorzystywane do produkcji wędlin pamiętają jeszcze czasy przedwojenne i oparte są na naturalnych przyprawach.

Wędliny od Dreszlera

Spiżarnia domowa i Wolarek
To wędliny z małych gospodarskich masarni wyszukanych przez nas w różnych częściach Polski: z Nowej Wsi Szlacheckiej, z Kóz, z Podhala, od Wolarka. Peklowane w tradycyjnych solankach, a następnie wędzone w naturalnym dymie.

Spiżarnia domowa i Wolarek

Wędliny kresowe
Wędliny i wyroby garmażeryjne pochodzące ze wschodnich terenów Polski oraz z Litwy. Wielkie bogactwo smaków i aromatów według zachowanych od stuleci receptur.

Wędliny kresowe

Wędliny markowskie
Znany ze swoich unikalnych i niezwykle smacznych wyrobów niewielki zakład zlokalizowany w okolicach Łańcuta, woj. Podkarpackie. Produkcja na małą skalę zgodnie z tradycyjnymi metodami i recepturami. Naturalne składniki, przyprawy, pieprz, sól i niewielki dodatek soli peklującej. Wędzenie wyłącznie naturalnym dymem olchowym. Produkty bezglutenowe.

Wędliny markowskie

Wędliny z Bacówki
Wędliny z zakładu zlokalizowanego w Małopolsce, w miejscowości Rajbrot. Wyrabiane są z selekcjonowanego mięsa wieprzowego, wołowego i cielęcego. Lubimy je za wyraźny smak uzyskiwany wyłącznie mięsem i naturalnymi przyprawami (brak jakichkolwiek ulepszaczy smaku) i dobry skład. Producent został wyróżniony w wielu branżowych konkursach, m.in.: PERŁA 2012 za pasztet z dziczyzny, Medal targów Smaki Regionu 2012 za szynkę naturalną, Agro Polska za parówki cielęce.

Wędliny z Bacówki

Wędliny z dziczyzny
Mięso dzikich zwierząt jest chudsze od mięsa zwierząt rzeźnych.100 g to zaledwie ok. 120 kcal. Polecane jest w związku z tym osobom na diecie. Zawiera dużo białka bogatego w aminokwasy egzogenne (organizm sam ich nie potrafi wytworzyć). Obfituje w witaminy, zwłaszcza z grupy B, i minerały – wapń, fosfor, magnez – ławo przyswajalne. Walory zdrowotne dziczyzny wynikają także z diety dzikich zwierząt. Żywią się roślinami, które oferuje im natura. Poza tym ich mięso jest wolne od antybiotyków i substancji chemicznych dodawanych do pasz. Ma specyficzne właściwości kulinarne – musi skruszeć. Mięso mrożone jest już dojrzałe, czyli wystarczająco miękkie - skruszałe. Wystarczy je odmrozić i przyrządzić według wybranego przepisu.

Wędliny z dziczyzny

Wędliny z podróży po Europie
Poza pracą, naszą pasją są podróże. Odwiedzając najdalsze zakątki Europy poszukujemy nowych smaków, które wprowadzamy do oferty naszego sklepu. Polecamy m.in dojrzewające szynki i kiełbasy.

Wędliny z podróży po Europie

Wędliny z Poznania
Specjały z Poznania i okolic. Wyśmienicie przyprawione tradycyjne metki, leberka, frankfurterki. Nasz sklep zaczynał przeszło 20 lat temu swoją działalność oferując te właśnie wyroby! Do dziś nie zmieniły się ani trochę.

Wędliny z Poznania

Wędliny ze wsi
Wędliny z Podlasia produkowane w małych wiejskich masarniach, tak zwane swojskie. Przygotowane bezpośrednio po świniobiciu i dostarczane regularnie do naszego sklepu świeżo po wędzeniu.

Wędliny ze wsi

Inne wędliny
Z ofert znanych polskich masarni wybraliśmy najlepsze oraz najczęściej wybierane przez naszych Klientów pozycje.

Inne wędliny

Bankietowe zestawy wędlin
W tym dziale proponujemy Państwu zestawy skomponowane ze wybranych przez nas wędlin. Są to wypróbowane kompozycje bankietowe, które zagościły już na niejednej imprezie naszych Klientów. Doskonałe na wesela, imprezy towarzyszące chrzcinom, komuniom i wiele innych.

Bankietowe zestawy wędlin

Dla Dzieci
Oto propozycje naturalnych wędlin odpowiednich dla najmłodszych.

Dla Dzieci

Sortuj: Nazwa Cena Nowość Bestseller
Na stronę: 12 30 60
Baleron Wolarek

Baleron Wolarek

Karkówka peklowana w naturalnej pekli z soli kamiennej, wędzona w naturalnym dymie olchowym i parzona....
55,90 zł / kg
kg
Bekon wędzony

Bekon wędzony

Bekon dojrzewający, surowy, wędzony w naturalnym dymie. Miękki i soczysty.
113,90 zł / kg
kg
Boczek puński, boczek wędzony i parzony

Boczek puński, boczek wędzony i parzony

Boczek puński jest produkowany na kresach według unikalnej receptury i faktycznie ma wyjątkowy smak. Jest...
111,90 zł / kg
kg
Boczek wędzony w naturalnym dymie od Dreszlera

Boczek wędzony w naturalnym dymie od Dreszlera

Boczek wędzony w naturalnym dymie, najprostszy skład, mięso przyprawione i uwędzone bez zbędnych sztucznych dodatków...
52,90 zł / kg
kg
Boczek wędzony w naturalnym dymie Wolarek

Boczek wędzony w naturalnym dymie Wolarek

Peklowany boczek, wędzony w naturalnym dymie i parzony boczek. Doskonały smażony dodatek do jejecznicy lub...
62,90 zł / kg
kg
Boczek węgierski wędzony w plastrach

Boczek węgierski wędzony w plastrach

Boczek wędzony delikatnie, pokrojony na plasterki. Bardzo smakowity i wygodny w przygotowaniu. Świetny dodatek do...
34,90 zł / szt.
szt.
Bresaola Sottofesa

Bresaola Sottofesa

Bresaola Sottofesa to wykwintna włoska wędlina z polędwicy wołowej. Ma słonawy smak i kruchą strukturę....
182,90 zł / kg
kg
Chipsy Pastrami Deli Beef Jerk

Chipsy Pastrami Deli Beef Jerk

100% suszone pastrami przygotowane według oryginalnej receptury.
Produkt polecamy również miłośnikom Beef Jerk!
Skład: mostek wołowy, sól,...
18,90 zł / szt
szt
Filet z indyka wędzony, dojrzewający od Dreszlera

Filet z indyka wędzony, dojrzewający od Dreszlera

Przepyszna 100% pierś indyka peklowana na sucho w autorskiej mieszance naturalnych ziół i przypraw, wędzona...
83,90 zł / kg
kg
Frankfurterki

Frankfurterki

Frankfurterki to legendarne niemal kiełbaski wieprzowe. Cieniutkie, surowe, wędzone. Wyśmienite ugotowane lub podsmażone na śniadanie.
Skład:...
43,90 zł / kg
kg
Golonka peklowana

Golonka peklowana

Golonki poznańskie bez kości peklowane w siatce. Przygotowane do pieczenia lub gotowania.
Ten artykuł jest sprzedawany...
28,90 zł / kg
kg
Guanciale di Puro Suino wędlina dojrzewająca suszona

Guanciale di Puro Suino wędlina dojrzewająca suszona

Oryginalna włoska wykwintna wędlina dojrzewająca z podgardla wieprzowego, w pieprzu młotkowanym. Ma charakterystyczny aromat, bez...
76,90 zł / kg
kg
Pokaż wszystkie produkty
Następna ›54321

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store Żoliborz & Sklep Internetowy
  • Kontakt Befsztyk Mokotów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2022
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Smalec z kaczki 100%

Smalec z kaczki 100%

22,90 zł / szt
szt
Polędwica Wagyu Kogoshima Japonia

Polędwica Wagyu Kogoshima Japonia

Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest...
1 399,00 zł / kg
kg
Tort wędlin TASTE STORE

Tort wędlin TASTE STORE

UWAGA: ARTYKUŁ NIEDOSTĘPNY DLA WYSYŁEK KURIERSKICH.

Tort przygotowany po raz pierwszy na urodziny syna właścicieli okazał...
269,90 zł / szt.
szt.
Sprawdź dostępność:
Indyk cały świeży

Indyk cały świeży

Indyk nadaje się do upieczenia w całości, ewentualnie z nadzieniem.
Ten artykuł jest sprzedawany tylko w...
29,90 zł / kg
kg