• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Karnawał
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony prezentowe
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Karnawał
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony prezentowe
  • Strona główna
  • Mięso
  • Wołowina świeża i sezonowana
  • Rostbef z byka, sezonowany polski Angus (Striploin)

Rostbef z byka, sezonowany polski Angus (Striploin)

Cena: 119,90 zł / kg

kg
kup teraz
Rostbef z byka, sezonowany polski Angus (Striploin)
Dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną rostbef wołowy ze szlachetnej rasy Angus z małej hodowli z okolic Częstochowy lub z Wielkopolski.
3 tygodnie sezonowania dzielą się na 10 dniowy okres sezonowania w większych elementach na sucho, a następie kolejne min. 10-14 dni sezonowania na mokro. Dzięki temu mięso uzyskuje doskonałą dlikatność i bardzo przyzwoitą kondensację smaku.
Smakuje najlepiej oprószony jedynie pieprzem, delikatnie obtoczony w oliwie i w takiej postaci wrzucony na rozgrzaną patelnię lub grill. Tuż przed podaniem trzeba jeszcze posolić.
1 szt. waży 0,2 - 0,4 kg.
Aberdeen Angus jest Szkocką rasą bydła mięsnego. Pochodzi z na północno-wschodnich krańcach Wielkiej Brytanii. Obecnie największe stada można spotkać w USA. Angus pojawił się w Polsce w latach 70. ubiegłego wieku. Posiada kilka charakterystycznych cech, dzięki którym jest łatwo rozpoznawalną rasą. Jest bydłem mięsnym, o lśniącej, gładkiej sierści, czarnej barwy, nie posiadają rogów. Mimo niewielkich rozmiarów ciała ma charakterystyczną budowę dla bydła mięsnego, wpisaną w prostokąt. Głowa jest mała, szyja dość krótka, umięśniona. Tułów jest silnie zbudowany, szczególnie w partii zadu, grzbietu i ud. Dorosłe krowy osiągają 500 kg, a buhaje 800 kg. Jest to bydło o cechach wybitnie mięsnych, dające wysokiej jakość elementy, z których pozyskuje się mięso idealnie nadające się do sezonowania.
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Stek Rib Eye (Entrecote)

Stek Rib Eye (Entrecote)

Stek Rib Eye cięty jest z najlepszej części antrykotu z tłustym oczkiem w środku (stąd...
59,90 zł / kg
kg
Włoski boczek Pancetta

Włoski boczek Pancetta

Oryginalna włoska pancetta - boczek dojrzewający. Przepyszna wędlina z pięknym białym tłuszczykiem. Można jeść w...
Zdjęcie z galerii
106,90 zł / kg
kg
Cielęcina przednia łopatka cielęca bez kości

Cielęcina przednia łopatka cielęca bez kości

Delikatne mięso, doskonałe m.in. na gulasz lub do zmielenia.
Nasz rzeźnik rozbiór cielęciny robi na miejscu...
79,90 zł / kg
kg
Poliki wołowe (Cheek)

Poliki wołowe (Cheek)

Poliki wołowe to jeden z najpyszniejszych elementów z tak zwanej piątej ćwiartki, czyli podrobów wołowych....
Zdjęcie z galerii
56,90 zł / kg
kg
Boczek wędzony w naturalnym dymie od Dreszlera

Boczek wędzony w naturalnym dymie od Dreszlera

Boczek wędzony w naturalnym dymie, najprostszy skład, mięso przyprawione i uwędzone bez zbędnych sztucznych dodatków...
59,90 zł / kg
kg
Siekana na tatara polędwica wołowa

Siekana na tatara polędwica wołowa

Siekana ręcznie polędwica wołowa selekcjonowana Premium. Polędwica wołowa na tatara jest bardzo delikatna, miękka i...
29,90 zł / szt
szt
Kości szpikowe wołowe cięte wzdłuż (Marrow)

Kości szpikowe wołowe cięte wzdłuż (Marrow)

Kości wołowe ze szpikiem, pocięte na kilkucentymetrowe plastry do pieczenia, do sosów i bulionów bądź...
21,90 zł / kg
kg
Nowości
Hanger (onglet) stek polski Angus

Hanger (onglet) stek polski Angus

Hanger stek to specjalne cięcie znane wprawnym rzeźnikom. Mięsień pochodzi z najlepszej części wołowej przepony....
Zdjęcie z galerii
68,90 zł / kg
kg
Stek Bavette polski Angus

Stek Bavette polski Angus

Dość tani, ale zaskakująco dobry stek wycinany z najlepszej części łaty wołowej. Stek budżetowy z...
Zdjęcie z galerii
79,90 zł / kg
kg
Bułka francuska z Aromatu

Bułka francuska z Aromatu

Mała bułka francuska z piekarni Aromat. Pieczywo naturalne, długo fermentujące, o bogatym smaku, zapachu i...
3,10 zł / szt
szt
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
51,90 zł / kg
kg
Antrykot bez kości (Entrecote)

Antrykot bez kości (Entrecote)

Świetna wołowina na rosół lub steki. Jakością nie ustępuje rostbefowi - jest krucha i soczysta....
56,90 zł / kg
kg
Parówki z indyka z Kuznocina

Parówki z indyka z Kuznocina

Parówki drobiowe z indyka z Kuznocina. W pełni naturalne parówki do podgrzania w wodzie, na...
Zdjęcie z galerii
61,90 zł / kg
kg
Wieprzowina mielona Taste Store

Wieprzowina mielona Taste Store

Wieprzowina mielona to mięso mielone z wieprzowiny rasy Polska Zwisłoucha, o której szczegółowe informacje przeczytacie...
Zdjęcie z galerii
27,90 zł / kg
kg
Rostbef (Striploin)

Rostbef (Striploin)

Doskonała wołowina na steki, bitki, rumsztyki, boeuf Strogonowa. Pochodzi z polskiej rasy bydła. Rostbef to...
71,90 zł / kg
kg
Polędwica wołowa premium (Tenderloin)

Polędwica wołowa premium (Tenderloin)

Najdelikatniejsze i najwyższej jakości mięso wołowe klasy premium. Dobre m.in. na steki, tatara, carpaccio.
Nasza podstawowa...
179,90 zł / kg
kg

Klienci, którzy kupili: Rostbef z byka, sezonowany polski Angus (Striploin), kupili również:

Nogi kurczaka zagrodowego

Nogi kurczaka zagrodowego

Nogi kurczaka ekologicznego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
34,90 zł / kg
kg
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
51,90 zł / kg
kg
Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną mięsa wołowego ze szlachetnej rasy Angus...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Kotlety z piersi kurczaka

Kotlety z piersi kurczaka

Ubite kotlety z oczyszczonej piersi kurczaka. Gotowe do przyrządzenia w panierce lub zamarynowania, a następnie...
od: 39,90 zł / kg
kg
Rostbef (Striploin)

Rostbef (Striploin)

Doskonała wołowina na steki, bitki, rumsztyki, boeuf Strogonowa. Pochodzi z polskiej rasy bydła. Rostbef to...
71,90 zł / kg
kg
Kotlety z piersi indyka

Kotlety z piersi indyka

Ubite kotlety z piersi indyka gotowe do obtoczenia w panierce lub przyprawienia i wrzucenia na...
46,90 zł / kg
kg
Hanger (onglet) stek polski Angus

Hanger (onglet) stek polski Angus

Hanger stek to specjalne cięcie znane wprawnym rzeźnikom. Mięsień pochodzi z najlepszej części wołowej przepony....
Zdjęcie z galerii
68,90 zł / kg
kg
Stek Bavette polski Angus

Stek Bavette polski Angus

Dość tani, ale zaskakująco dobry stek wycinany z najlepszej części łaty wołowej. Stek budżetowy z...
Zdjęcie z galerii
79,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)

Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)

Kości wołowe ze szpikiem, pocięte na kilkucentymetrowe plastry do pieczenia, do sosów i bulionów bądź...
Zdjęcie z galerii
16,90 zł / kg
kg
Polędwica sezonowana polski Angus

Polędwica sezonowana polski Angus

Polędwica wołowa ze szlachetnej rasy Angus, sezonowana minimum 2 tygodnie. Polędwice Angusa charakteryzują się dużą...
Zdjęcie z galerii
229,90 zł / kg
kg
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek sezonowany New York wykrojony jest z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie rostbefu wołowego ze...
Zdjęcie z galerii
119,90 zł / kg
kg
Schab wieprzowy bez kości świeży

Schab wieprzowy bez kości świeży

Schab wieprzowy to element wieprzowiny doskonały do pieczenia w całości lub na tradycyjne dla polskiej...
Zdjęcie z galerii
35,90 zł / kg
kg
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
154,90 zł / kg
kg
Pierś indyka

Pierś indyka

Pierś indyka, którego mięso jest cenione nawet bardziej od kurczaka. Wynika to z jeszcze mniejszego...
Zdjęcie z galerii
45,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Kontakt Puławska
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2023
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Stek Rib Eye (Entrecote)

Stek Rib Eye (Entrecote)

Stek Rib Eye cięty jest z najlepszej części antrykotu z tłustym oczkiem w środku (stąd...
59,90 zł / kg
kg
Włoski boczek Pancetta

Włoski boczek Pancetta

Oryginalna włoska pancetta - boczek dojrzewający. Przepyszna wędlina z pięknym białym tłuszczykiem. Można jeść w...
Zdjęcie z galerii
106,90 zł / kg
kg
Cielęcina przednia łopatka cielęca bez kości

Cielęcina przednia łopatka cielęca bez kości

Delikatne mięso, doskonałe m.in. na gulasz lub do zmielenia.
Nasz rzeźnik rozbiór cielęciny robi na miejscu...
79,90 zł / kg
kg
Poliki wołowe (Cheek)

Poliki wołowe (Cheek)

Poliki wołowe to jeden z najpyszniejszych elementów z tak zwanej piątej ćwiartki, czyli podrobów wołowych....
Zdjęcie z galerii
56,90 zł / kg
kg