• PRZECZYTAJ
  • Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Na grilla
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczone mięsa
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Wędliny ze wsi
    • Zobacz wszystkie
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Kawior
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Na grilla
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczone mięsa
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Wędliny ze wsi
    • Zobacz wszystkie
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Kawior
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Strona główna
  • Mięso
  • Steki
  • Stek Filet Mignon Limousine

Stek Filet Mignon Limousine

Cena: 239,90 zł / kg

kg
kup teraz
Stek Filet Mignon Limousine
Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła mięsnego Limousine. Wołowina jest świeża, nie była wcześniej mrożona. Stek jest wykrajany przez naszego rzeźnika z wyselekcjonowanej polędwicy stekowej Limousine na Wasze zamówienie.

Grubość każdego steka, również steka filet mignon zawsze jest nieco inna i wynika z grubości elementu z którego został wykrojony. W tym przypadku grubości polędwicy wołowej. Rozsądna grubość steka filet mignon to 200 - 250 g. Wybierając ilość polędwicy na te steki podajcie orientacyjną wartość: liczba steków pomnożona przez 250 g. W KOMENTARZU DO PRODUKTU ALBO DO ZAMÓWIENIA PODAJCIE LICZBĘ STEKÓW, JAKĄ SOBIE ŻYCZYCIE. Ostateczna wartość takiego zamówienia wyniknie z wagi mięsa. Uwzględnimy to oczywiście w rozliczeniu Waszego zamówienia.

Steki filet mignon są wykrojone z najdelikatniejszej części polędwicy wołowej, która jest najdelikatniejszym, najmiększym i najbardziej wykwintnym elementem wołowiny. Sezonowana polędwica wołowa jest wyjątkowo kruchym i smakowitym elementem mięsa wołowego. Przyrządzając steka z tej polędwicy należy go najpierw koniecznie wyjąc z lodówki i doprowadzić do temperatury pokojowej. Im delikatniejszy rodzaj wołowiny tym szybciej uzyskacie pożądany stopień wysmażenia. Steki z polędwicy usmażycie szybciej niż steki z New York z rostbefu czy Rib-Eye z antrykotu. Nie ma sensu wcześniej marynować tego mięsa, gdyż jest mięciutkie i warto cieszyć się jego naturalnym smakiem.

My idealnego Steka Filet Mignon przygotujemy tak:
Włączamy piekarnik na 200 stopni. Doprowadzamy mięso do temperatury pokojowej i z obu płaskich stron posypujemy pieprzem młotkowanym. Rozgrzewamy porządnie patelnię z nieprzywierającym dnem i przyciszamy moc pod patelnią na 2/3. Kładziemy steki na patelni bez użycia żadnego tłuszczu i smażymy w ten sposób po dokładnie 3 minuty na każdą stronę. Steki natychmiast przekładamy do piekarnika i bez obracania pieczemy przez około 12 minut. W naszym piekarniku akurat tyle jest idealnie, żeby przygotować steka, w którym całe wnętrze jest równomiernie przygotowane trochę mniej niż na medium rare. Dotyczy to steka Filet Mignon z Limousine grubego na około 4 palce. Jest pyszny! cudownie miękki wewnątrz, ale zdecydowanie nie surowy w żadnym miejscu. Spróbujcie! Zanim podacie, zostawić steka na dobre dwie minuty na desce, żeby odpoczął i po przekrojeniu nie wypuścił wilgoci. Serwujcie z dostępem do dobrej gruboziarnistej soli, na przykład soli Maldon. Życzymy Wam radości w poszukiwaniu swojego ulubionego rodzaju i stopnia wysmażenia steka. Każdy kolejny to nowa przygoda kulinarna!

Wołowina z której został wykrojony ten Filet Mignon jest pochodzenia polskiego z ras bydła mięsnego, z elementu selekcjonowanego przez naszego rzeźnika. Mamy również dostępny Filet Mignon sezonowany z wołowiny rasy Black Angus, które możecie zobaczyć TUTAJ.

Steki z wołowiny Limousine są stosunkowo duże w przekroju. Mięso nie było wcześniej mrożone, więc nadaje się do mrożenia.
Artykuł sprzedawany jest na wagę: 1 stek waży ok. 250 g. Cały element wykrojony na steki Filet Mignon z polędwicy Limousine, ale nie podzielony na steki waży około 1,4-1,5 kg g. Wybierając opcję przygotowania W CAŁOŚCI wybierzcie orientacyjną wagę właśnie tej wartości lub jej wielokrotności.
Przed smażeniem koniecznie doprowadzić mięso do temperatury pokojowej. I cieszyć się smakiem!
Limousine należy do jednej z najpopularniejszych ras bydła mięsnego hodowanego na całym świecie. Pochodzi z Limousin i Marche, regionów Francji o górzystym ukształtowaniu powierzchni i o dużych wahaniach temperatur w ciągu roku. Początkowo była używana jako rasa pociągowa, dopiero później została rozpowszechniona jako typowa rasa mięsna. Od 1960 roku rozpoczął się import zwierząt na cały świat. Limousine należy do ras bydła mięsnego średniego kalibru. Krowy uzyskują 650-850 kg, a buhaje do 1200 kg. Mają gładką, dość krótką sierść, kolor umaszczenia od ciemnego wiśniowego do bułanego. Obie płcie posiadają nieduże rogi. Mają budowę typową dla bydła mięsnego. Silna i zbita konstytucja, kształt ciała wpisany w prostokąt. Mięso charakteryzuje się doskonałymi walorami smakowymi i soczystością, posiada równomiernie rozmieszczony tłuszcz między włóknami mięśniowymi (marmurkowość).

Joanna
13-11-2016 16:32
Mięso fantastyczne!
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
184,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Ćwikła buraczana Radziwiłłowska od Marcinowskich

Ćwikła buraczana Radziwiłłowska od Marcinowskich

Ręcznie robiona, przepyszna ćwikła z Radziwiłłowa, z gospodarstwa Państwa Marcinowkich. Ta pyszna ćwikła to kulinarny...
11,90 zł / szt
szt
Pasztet z gęsi z Bacówki

Pasztet z gęsi z Bacówki

Najwyższej jakości pasztet z mięsa gęsiego. W skład wchodzi gęsina 80%, mięso z indyka 10%,...
66,90 zł / kg
kg
Pasztet z dziczyzny od Babci Jasi

Pasztet z dziczyzny od Babci Jasi

Domowy, ręcznie robiony pasztet z dziczyzny. 100% naturalny z mieszanego mięsa z dzika,...
79,90 zł / kg
kg
Szynka włoska prosciutto di Parma DOP

Szynka włoska prosciutto di Parma DOP

Szynka parmeńska oryginalna Prosciutto di Parma DOP dojrzewająca 18 miesięcy. Wędlina włoska ze znakiem DOP.
Jest...
Zdjęcie z galerii
179,90 zł / kg
kg
Szynka dziadka

Szynka dziadka

Szynka dziadka - wieprzowa szynka peklowana, o dużym przekroju, z tłuszczykiem. Bardzo soczysta.
Skład: mięso z...
115,90 zł / kg
kg
Pasztet z żurawiną z Bacówki

Pasztet z żurawiną z Bacówki

Pasztet wieprzowy z dodatkiem żurawiny. Świetny na śniadanie do bułki z masłem.
Skład: wieprzowina 72%, żurawina...
46,90 zł / kg
kg
Kaczka świeża

Kaczka świeża

Kaczka - najbardziej aromatyczna, gdy upieczona w ziołach i jabłkach.
Średnia waga 1 sztuki - 1,8kg...
26,90 zł / kg
kg
Szynka włoska

Szynka włoska

Szynka wieprzowa o dużym przekroju, parzona. Łagodna w smaku, przygotowana w stylu włoskim, nie wędzona....
56,90 zł / kg
kg
Kiełbasa podwawelska

Kiełbasa podwawelska

Doskonała kiełbasa wieprzowa. Świetna na kanapki i na ciepło. Polecamy na grilla.
35,90 zł / kg
kg
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
49,90 zł / kg
kg
Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
69,90 zł / kg
kg
Stokes Sos tatarski

Stokes Sos tatarski

Sos tatarski Stokesa to nasza ulubiona forma tego sosu, bo uwielbiamy Stokesa!

Skład: olej rzepakowy, jaja...
16,90 zł / szt
szt
Kiełbasa biała surowa kresowa Taste Store

Kiełbasa biała surowa kresowa Taste Store

Biała kiełbasa kresowa z czosnkiem i majerankiem. Kiełbasa w naturalnym jelicie wieprzowym. Kiełbasa o wyrazistym...
37,90 zł / kg
kg
Karkówka do pieczenia

Karkówka do pieczenia

Karkówka wieprzowa przygotowana do pieczenia w specjalnej siatce. Ten artykuł sprzedajemy tylko w całości. Waga...
29,90 zł / kg
kg
Przyprawa do wołowiny Zero Waste Mall

Przyprawa do wołowiny Zero Waste Mall

Mieszanka przypraw i ziół od Zero Waste Mall do wołowiny, szczególnie dedykowana daniom pieczonym i...
12,90 zł / szt
szt

Klienci, którzy kupili: Stek Filet Mignon Limousine, kupili również:

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
144,90 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
184,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła...
Zdjęcie z galerii
239,90 zł / kg
kg
Pierogi ruskie Babci Jasi

Pierogi ruskie Babci Jasi

Ręcznie robione domowe pierożki Babci Jasi z cienkiego ciasta, faszerowane gotowanymi ziemniakami i białym serem...
45,90 zł / kg
kg
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
49,90 zł / kg
kg
Stek Rib-Eye z byka, sezonowany polski Angus

Stek Rib-Eye z byka, sezonowany polski Angus

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
69,90 zł / kg
kg
Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Maślana, delikatna bułka z warszawskiej piekarni Aromat przeznaczona do przyrządzenia wyśmienitych burgerów. Fantastycznie smakuje z...
2,20 zł / szt
szt
Stek Filet Mignon

Stek Filet Mignon

Stek Filet Mignon, to najszlachetniejszy sposród steków wołowych element polędwicy wołowej. Filet Mignon wycinany jest...
199,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
56,90 zł / kg
kg
Tomahawk stek Angus

Tomahawk stek Angus

Jest to specjalna odmiana cięcia steka cote de boeuf (czyli sezonowanego antrykotu) z zachowanym dłuższym...
Zdjęcie z galerii
159,90 zł / kg
kg
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Oryginalna polędwica argentyńska 3/4 lbs Black Angus

Oryginalna polędwica argentyńska 3/4 lbs Black Angus

Polędwica z bydła rasy Angus. Jest to jedno z najwyżej cenionych mięs wołowych na świecie....
319,90 zł / kg
kg
Antrykot Rib Eye Black Angus Irlandzki Salt Grass

Antrykot Rib Eye Black Angus Irlandzki Salt Grass

Antrykot cięty na steki Rib Eye. Bydło rasy Black Angus z irlandzkiej hodowli zlokalizowanej 2...
199,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Pierś kurczaka ekologicznego Limeko

Pierś kurczaka ekologicznego Limeko

Pierś kurczaka ekologicznego pochodzącego z certyfikowanej hodowli ekologicznej zlokalizowanej w LIMEKO Limanowej pod Tatrami. Zwierzęta...
77,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store Żoliborz & Sklep Internetowy
  • Kontakt Befsztyk Mokotów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2022
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
184,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Ćwikła buraczana Radziwiłłowska od Marcinowskich

Ćwikła buraczana Radziwiłłowska od Marcinowskich

Ręcznie robiona, przepyszna ćwikła z Radziwiłłowa, z gospodarstwa Państwa Marcinowkich. Ta pyszna ćwikła to kulinarny...
11,90 zł / szt
szt
Pasztet z gęsi z Bacówki

Pasztet z gęsi z Bacówki

Najwyższej jakości pasztet z mięsa gęsiego. W skład wchodzi gęsina 80%, mięso z indyka 10%,...
66,90 zł / kg
kg
Pasztet z dziczyzny od Babci Jasi

Pasztet z dziczyzny od Babci Jasi

Domowy, ręcznie robiony pasztet z dziczyzny. 100% naturalny z mieszanego mięsa z dzika,...
79,90 zł / kg
kg