• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Koźlęcina
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Koźlęcina
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
  • Strona główna
  • Mięso
  • Steki
  • Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Cena: 249,90 zł / kg

kg
kup teraz
Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)
Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła mięsnego Limousine. Wołowina jest świeża, nie była wcześniej mrożona. Stek jest wykrajany przez naszego rzeźnika z wyselekcjonowanej polędwicy stekowej Limousine na Wasze zamówienie.

Grubość każdego steka, również steka filet mignon zawsze jest nieco inna i wynika z grubości elementu z którego został wykrojony. W tym przypadku grubości polędwicy wołowej. Rozsądna grubość steka filet mignon to 200 - 250 g. Wybierając ilość polędwicy na te steki podajcie orientacyjną wartość: liczba steków pomnożona przez 250 g. W KOMENTARZU DO PRODUKTU ALBO DO ZAMÓWIENIA PODAJCIE LICZBĘ STEKÓW, JAKĄ SOBIE ŻYCZYCIE. Ostateczna wartość takiego zamówienia wyniknie z wagi mięsa. Uwzględnimy to oczywiście w rozliczeniu Waszego zamówienia.

Steki filet mignon są wykrojone z najdelikatniejszej części polędwicy wołowej, która jest najdelikatniejszym, najmiększym i najbardziej wykwintnym elementem wołowiny. Sezonowana polędwica wołowa jest wyjątkowo kruchym i smakowitym elementem mięsa wołowego. Przyrządzając steka z tej polędwicy należy go najpierw koniecznie wyjąc z lodówki i doprowadzić do temperatury pokojowej. Im delikatniejszy rodzaj wołowiny tym szybciej uzyskacie pożądany stopień wysmażenia. Steki z polędwicy usmażycie szybciej niż steki z New York z rostbefu czy Rib-Eye z antrykotu. Nie ma sensu wcześniej marynować tego mięsa, gdyż jest mięciutkie i warto cieszyć się jego naturalnym smakiem.

My idealnego Steka Filet Mignon przygotujemy tak:
Włączamy piekarnik na 200 stopni. Doprowadzamy mięso do temperatury pokojowej i z obu płaskich stron posypujemy pieprzem młotkowanym. Rozgrzewamy porządnie patelnię z nieprzywierającym dnem i przyciszamy moc pod patelnią na 2/3. Kładziemy steki na patelni bez użycia żadnego tłuszczu i smażymy w ten sposób po dokładnie 3 minuty na każdą stronę. Steki natychmiast przekładamy do piekarnika i bez obracania pieczemy przez około 12 minut. W naszym piekarniku akurat tyle jest idealnie, żeby przygotować steka, w którym całe wnętrze jest równomiernie przygotowane trochę mniej niż na medium rare. Dotyczy to steka Filet Mignon z Limousine grubego na około 4 palce. Jest pyszny! cudownie miękki wewnątrz, ale zdecydowanie nie surowy w żadnym miejscu. Spróbujcie! Zanim podacie, zostawić steka na dobre dwie minuty na desce, żeby odpoczął i po przekrojeniu nie wypuścił wilgoci. Serwujcie z dostępem do dobrej gruboziarnistej soli, na przykład soli Maldon. Życzymy Wam radości w poszukiwaniu swojego ulubionego rodzaju i stopnia wysmażenia steka. Każdy kolejny to nowa przygoda kulinarna!

Wołowina z której został wykrojony ten Filet Mignon jest pochodzenia polskiego z ras bydła mięsnego, z elementu selekcjonowanego przez naszego rzeźnika. Mamy również dostępny Filet Mignon sezonowany z wołowiny rasy Black Angus, które możecie zobaczyć TUTAJ.

Steki z wołowiny Limousine są stosunkowo duże w przekroju. Mięso nie było wcześniej mrożone, więc nadaje się do mrożenia.
Artykuł sprzedawany jest na wagę: 1 stek waży ok. 250 g. Cały element wykrojony na steki Filet Mignon z polędwicy Limousine, ale nie podzielony na steki waży około 1,4-1,5 kg g. Wybierając opcję przygotowania W CAŁOŚCI wybierzcie orientacyjną wagę właśnie tej wartości lub jej wielokrotności.
Przed smażeniem koniecznie doprowadzić mięso do temperatury pokojowej. I cieszyć się smakiem!
Limousine należy do jednej z najpopularniejszych ras bydła mięsnego hodowanego na całym świecie. Pochodzi z Limousin i Marche, regionów Francji o górzystym ukształtowaniu powierzchni i o dużych wahaniach temperatur w ciągu roku. Początkowo była używana jako rasa pociągowa, dopiero później została rozpowszechniona jako typowa rasa mięsna. Od 1960 roku rozpoczął się import zwierząt na cały świat. Limousine należy do ras bydła mięsnego średniego kalibru. Krowy uzyskują 650-850 kg, a buhaje do 1200 kg. Mają gładką, dość krótką sierść, kolor umaszczenia od ciemnego wiśniowego do bułanego. Obie płcie posiadają nieduże rogi. Mają budowę typową dla bydła mięsnego. Silna i zbita konstytucja, kształt ciała wpisany w prostokąt. Mięso charakteryzuje się doskonałymi walorami smakowymi i soczystością, posiada równomiernie rozmieszczony tłuszcz między włóknami mięśniowymi (marmurkowość).

Marta
04-07-2022 20:13
Przepyszne mięso. Kruche, soczyste, smaczne

Joanna
13-11-2016 16:32
Mięso fantastyczne!
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Mostek wołowy bez kości polski Angus (Brisket)

Mostek wołowy bez kości polski Angus (Brisket)

Mostek wołowy jest doskonały do dłuższego pieczenia. Po upieczeniu może być podany wystudzony i na...
Zdjęcie z galerii
83,90 zł / kg
kg
Karkówka marynowana w ziołach i przyprawach

Karkówka marynowana w ziołach i przyprawach

Karkówka wieprzowa świeżo marynowana w zalewie z oliwy z dodatkiem naturalnych ziół i przypraw bez...
43,90 zł / kg
kg
Szalony Piekarz Chleb Gryczany Bezglutenowy

Szalony Piekarz Chleb Gryczany Bezglutenowy

Skład: woda, mąka gryczana niepalona, pestki słonecznika, pestki dyni, siemię lniane, sól, drożdże...
14,90 zł / szt
szt
Nowości
Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Entrecote)

Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Entrecote)

Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest...
1 199,00 zł / kg
kg
Szynka wieprzowa bez kości

Szynka wieprzowa bez kości

Szynkę wieprzową można upiec w całości, ugotować lub przygotować kotlety.
Wieprzowina z polskiej wieprzowiny rasy Polska...
34,90 zł / kg
kg
Żeberka wieprzowe z kością

Żeberka wieprzowe z kością

Żeberka wieprzowe to mięso do upieczenia lub uduszenia.
Zdjęcie z galerii
40,90 zł / kg
kg
Skrzydła indyka

Skrzydła indyka

Skrzydła indyka, dobre na rosół lub wywar.
19,90 zł / kg
kg
Pierś indyka

Pierś indyka

Pierś indyka, którego mięso jest cenione nawet bardziej od kurczaka. Wynika to z jeszcze mniejszego...
Zdjęcie z galerii
41,90 zł / kg
kg
Pierś kaczki świeża

Pierś kaczki świeża

Świeża pierś kaczki z polskich hodowli.
Jest pyszna upieczona w jabłkach lub pomarańczach....
Zdjęcie z galerii
85,90 zł / kg
kg
Parówki z indyka z Kuznocina

Parówki z indyka z Kuznocina

Parówki drobiowe z indyka z Kuznocina. W pełni naturalne parówki do podgrzania w wodzie, na...
Zdjęcie z galerii
61,90 zł / kg
kg
Antrykot Rib Eye Wagyu Crossbreed Japonia A3 (Entrecote)

Antrykot Rib Eye Wagyu Crossbreed Japonia A3 (Entrecote)


Wołowina Wagyu crossbreed to mięso z krzyżówki czarnego bydła hodowanego w Japonii z krowami...
Zdjęcie z galerii
849,90 zł / kg
kg
Nowości
Bażant mrożony

Bażant mrożony

Bażant mrożony doskonały do upieczenia.
Ten artykuł jest sprzedawany w całości. Waga 1 sztuki wynosi ok...
89,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
214,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Ciabatta z Aromatu

Ciabatta z Aromatu

Ciabatta z piekarni Aromat. Treściwa pożywna duża bułka. Świetna do nafaszerowania mięsnym sosem albo wędliną....
9,90 zł / szt
szt
Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot sezonowany z byka polski Angus (Entrecote)

Antrykot z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną mięsa wołowego ze szlachetnej rasy Angus...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Rostbef New York Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Striploin)

Rostbef New York Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Striploin)

Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest...
1 199,00 zł / kg
kg

Klienci, którzy kupili: Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin), kupili również:

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
154,90 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła...
Zdjęcie z galerii
249,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
214,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Pierogi ruskie Babci Jasi

Pierogi ruskie Babci Jasi

Ręcznie robione domowe pierożki Babci Jasi z cienkiego ciasta, faszerowane gotowanymi ziemniakami i białym serem...
49,90 zł / kg
kg
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
51,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
74,90 zł / kg
kg
Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Maślana, delikatna bułka z warszawskiej piekarni Aromat przeznaczona do przyrządzenia wyśmienitych burgerów. Fantastycznie smakuje z...
4,20 zł / szt
szt
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
144,90 zł / kg
kg
Tomahawk stek Angus

Tomahawk stek Angus

Jest to specjalna odmiana cięcia steka cote de boeuf (czyli sezonowanego antrykotu) z zachowanym dłuższym...
Zdjęcie z galerii
159,90 zł / kg
kg
Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Burgery wołowe Angus TASTE STORE

Te burgery wołowe robimy z czystego rostbefu i antrykotu sezonowanych. Jest to antrykot i rostbef...
89,90 zł / kg
kg
Pierś kurczaka ekologicznego Limeko

Pierś kurczaka ekologicznego Limeko

Pierś kurczaka ekologicznego pochodzącego z certyfikowanej hodowli ekologicznej zlokalizowanej w LIMEKO Limanowej pod Tatrami. Zwierzęta...
89,90 zł / kg
kg
Kaszanka od Dreszlera

Kaszanka od Dreszlera

Kaszanka wieprzowa od Dreszlera, wyjątkowo smaczna kaszanka o smaku i wyglądzie tych, które robili nasi...
34,90 zł / kg
kg
Oryginalna polędwica argentyńska 3/4 lbs Black Angus (Tenderloin)

Oryginalna polędwica argentyńska 3/4 lbs Black Angus (Tenderloin)

Polędwica z bydła rasy Angus. Jest to jedno z najwyżej cenionych mięs wołowych na świecie....
319,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Kontakt Puławska
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2023
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Mostek wołowy bez kości polski Angus (Brisket)

Mostek wołowy bez kości polski Angus (Brisket)

Mostek wołowy jest doskonały do dłuższego pieczenia. Po upieczeniu może być podany wystudzony i na...
Zdjęcie z galerii
83,90 zł / kg
kg
Karkówka marynowana w ziołach i przyprawach

Karkówka marynowana w ziołach i przyprawach

Karkówka wieprzowa świeżo marynowana w zalewie z oliwy z dodatkiem naturalnych ziół i przypraw bez...
43,90 zł / kg
kg
Szalony Piekarz Chleb Gryczany Bezglutenowy

Szalony Piekarz Chleb Gryczany Bezglutenowy

Skład: woda, mąka gryczana niepalona, pestki słonecznika, pestki dyni, siemię lniane, sól, drożdże...
14,90 zł / szt
szt
Nowości
Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Entrecote)

Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Entrecote)

Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest...
1 199,00 zł / kg
kg