• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Mięsa Ekologicze Certyfikowane
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Indyk naturalnie
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Zobacz wszystkie
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Makarony
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Mięsa Ekologicze Certyfikowane
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Indyk naturalnie
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Zobacz wszystkie
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Makarony
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
  • Strona główna
  • Mięso
  • Steki
  • Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)

Cena: 259,90 zł / kg

kg
kup teraz
Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin)
Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, najdelikatniejszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła mięsnego Limousine. Wołowina jest świeża, nie była wcześniej mrożona. Stek jest wykrajany przez naszego rzeźnika z wyselekcjonowanej polędwicy stekowej Limousine na Wasze zamówienie.

Grubość każdego steka, również steka filet mignon zawsze jest nieco inna i wynika z grubości elementu z którego został wykrojony. W tym przypadku grubości polędwicy wołowej. Rozsądna grubość steka filet mignon to 200 - 250 g. Wybierając ilość polędwicy na te steki podajcie orientacyjną wartość: liczba steków pomnożona przez 250 g. W KOMENTARZU DO PRODUKTU ALBO DO ZAMÓWIENIA PODAJCIE LICZBĘ STEKÓW, JAKĄ SOBIE ŻYCZYCIE. Ostateczna wartość takiego zamówienia wyniknie z wagi mięsa. Uwzględnimy to oczywiście w rozliczeniu Waszego zamówienia.

Steki filet mignon są wykrojone z najdelikatniejszej części polędwicy wołowej, która jest najdelikatniejszym, najmiększym i najbardziej wykwintnym elementem wołowiny. Sezonowana polędwica wołowa jest wyjątkowo kruchym i smakowitym elementem mięsa wołowego. Przyrządzając steka z tej polędwicy należy go najpierw koniecznie wyjąc z lodówki i doprowadzić do temperatury pokojowej. Im delikatniejszy rodzaj wołowiny tym szybciej uzyskacie pożądany stopień wysmażenia. Steki z polędwicy usmażycie szybciej niż steki z New York z rostbefu czy Rib-Eye z antrykotu. Nie ma sensu wcześniej marynować tego mięsa, gdyż jest mięciutkie i warto cieszyć się jego naturalnym smakiem.

My idealnego Steka Filet Mignon przygotujemy tak:
Włączamy piekarnik na 200 stopni. Doprowadzamy mięso do temperatury pokojowej i z obu płaskich stron posypujemy pieprzem młotkowanym. Rozgrzewamy porządnie patelnię z nieprzywierającym dnem i przyciszamy moc pod patelnią na 2/3. Kładziemy steki na patelni bez użycia żadnego tłuszczu i smażymy w ten sposób po dokładnie 3 minuty na każdą stronę. Steki natychmiast przekładamy do piekarnika i bez obracania pieczemy przez około 12 minut. W naszym piekarniku akurat tyle jest idealnie, żeby przygotować steka, w którym całe wnętrze jest równomiernie przygotowane trochę mniej niż na medium rare. Dotyczy to steka Filet Mignon z Limousine grubego na około 4 palce. Jest pyszny! cudownie miękki wewnątrz, ale zdecydowanie nie surowy w żadnym miejscu. Spróbujcie! Zanim podacie, zostawić steka na dobre dwie minuty na desce, żeby odpoczął i po przekrojeniu nie wypuścił wilgoci. Serwujcie z dostępem do dobrej gruboziarnistej soli, na przykład soli Maldon. Życzymy Wam radości w poszukiwaniu swojego ulubionego rodzaju i stopnia wysmażenia steka. Każdy kolejny to nowa przygoda kulinarna!

Wołowina z której został wykrojony ten Filet Mignon jest pochodzenia polskiego z ras bydła mięsnego, z elementu selekcjonowanego przez naszego rzeźnika. Mamy również dostępny Filet Mignon sezonowany z wołowiny rasy Black Angus, które możecie zobaczyć TUTAJ.

Steki z wołowiny Limousine są stosunkowo duże w przekroju. Mięso nie było wcześniej mrożone, więc nadaje się do mrożenia.
Artykuł sprzedawany jest na wagę: 1 stek waży ok. 250 g. Cały element wykrojony na steki Filet Mignon z polędwicy Limousine, ale nie podzielony na steki waży około 1,4-1,5 kg g. Wybierając opcję przygotowania W CAŁOŚCI wybierzcie orientacyjną wagę właśnie tej wartości lub jej wielokrotności.
Przed smażeniem koniecznie doprowadzić mięso do temperatury pokojowej. I cieszyć się smakiem!
Limousine należy do jednej z najpopularniejszych ras bydła mięsnego hodowanego na całym świecie. Pochodzi z Limousin i Marche, regionów Francji o górzystym ukształtowaniu powierzchni i o dużych wahaniach temperatur w ciągu roku. Początkowo była używana jako rasa pociągowa, dopiero później została rozpowszechniona jako typowa rasa mięsna. Od 1960 roku rozpoczął się import zwierząt na cały świat. Limousine należy do ras bydła mięsnego średniego kalibru. Krowy uzyskują 650-850 kg, a buhaje do 1200 kg. Mają gładką, dość krótką sierść, kolor umaszczenia od ciemnego wiśniowego do bułanego. Obie płcie posiadają nieduże rogi. Mają budowę typową dla bydła mięsnego. Silna i zbita konstytucja, kształt ciała wpisany w prostokąt. Mięso charakteryzuje się doskonałymi walorami smakowymi i soczystością, posiada równomiernie rozmieszczony tłuszcz między włóknami mięśniowymi (marmurkowość).

Marta
04-07-2022 20:13
Przepyszne mięso. Kruche, soczyste, smaczne

Joanna
13-11-2016 16:32
Mięso fantastyczne!
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Wołowina zrazowa (Top Side)

Wołowina zrazowa (Top Side)

Wołowina bez kości z udźca wołowego. Pełna smaku, chuda i bardzo krucha po długim duszeniu....
85,90 zł / kg
kg
Schab wieprzowy bez kości świeży

Schab wieprzowy bez kości świeży

Schab wieprzowy to element wieprzowiny doskonały do pieczenia w całości lub na tradycyjne dla polskiej...
Zdjęcie z galerii
39,90 zł / kg
kg
Kotlety schabowe z kością steki schabowe

Kotlety schabowe z kością steki schabowe

Bardzo lubimy te kotlety ze schabu wieprzowego z kością. Ze względu na różne możliwości ich...
39,90 zł / kg
kg
Pastrami wiejskie od Dreszlera

Pastrami wiejskie od Dreszlera

Suszony oraz podwędzany na zimno w dymie olchowym udziec wołowy, bogato doprawiony, marynowany na sucho,...
157,90 zł / kg
kg
Pierogi ruskie Babci Jasi

Pierogi ruskie Babci Jasi

Ręcznie robione domowe ruskie pierożki Babci Jasi z cienkiego ciasta, faszerowane gotowanymi ziemniakami i białym...
49,90 zł / kg
kg
Bajgiel z Aromatu

Bajgiel z Aromatu

Bajgiel z piekarni Aromat. Pieczywo naturalne, długo fermentujące, o bogatym smaku, zapachu i dłuższej trwałości....
5,90 zł / szt
szt
Kiełbasa lisiecka wieprzowa

Kiełbasa lisiecka wieprzowa

Tradycyjna lisiecka kiełbasa z Podhala grubo rozdrobniona, produkowana z szynki wieprzowej, wędzona i pieczona. Bardzo...
64,90 zł / kg
kg
Szynka włoska prosciutto di Parma DOP

Szynka włoska prosciutto di Parma DOP

Szynka parmeńska oryginalna Prosciutto di Parma DOP dojrzewająca 18 miesięcy. Wędlina włoska ze znakiem DOP.
Jest...
Zdjęcie z galerii
193,90 zł / kg
kg
Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Maślana, delikatna bułka z warszawskiej piekarni Aromat przeznaczona do przyrządzenia wyśmienitych burgerów. Fantastycznie smakuje z...
4,40 zł / szt
szt
Zestaw 4 selekcjonowanych steków sezonowanych bez kości

Zestaw 4 selekcjonowanych steków sezonowanych bez kości

Zestaw dwóch steków sezonowanych z mięsnej rasy Black Angus z byka na mokro oraz dwóch...
219,90 zł / szt
szt
Naleśniki z serem i owocami od Swiety

Naleśniki z serem i owocami od Swiety

Przepyszne naleśniki z ciasta biszkoptowego na słodko z kremowym twarogiem oraz owocami w różnych wariantach:...
od: 23,90 zł / szt
szt
Stek Bavette polski Angus

Stek Bavette polski Angus

Dość tani, ale zaskakująco dobry stek wycinany z najlepszej części łaty wołowej. Stek budżetowy z...
Zdjęcie z galerii
79,90 zł / kg
kg
Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Najwyższej jakości mięso stekowe z amerykańskiej wołowiny bydła Black Angus klasy 'Prime' sezonowanej min. 28...
469,90 zł / kg
kg
Zestaw na pyszny rosół

Zestaw na pyszny rosół

Najlepszy zestaw na rosół musi zawierać co najmniej 3 różne rodzaje mięsa.
Proponujemy rosół wg naszego...
42,90 zł / szt
szt
Pyzy z mięsem

Pyzy z mięsem

Tradycyjne kluski z surowych ziemniaków, faszerowane mięsem wieprzowym.
Cena za 1 tackę. Waga tacki ok. 0,5...
22,90 zł / szt
szt
Burrata ser włoski śmietankowy

Burrata ser włoski śmietankowy

Burrata to świeży włoski ser z mozzarelli i śmietany. Zewnętrzna powłoka jest mozzarellową skórką, natomiast...
14,90 zł / szt
szt

Klienci, którzy kupili: Stek Filet Mignon Limousine (Tenderloin), kupili również:

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
194,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła...
Zdjęcie z galerii
259,90 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
199,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
249,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
64,90 zł / kg
kg
2 Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

2 Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
39,90 zł / szt
szt
Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Maślana, delikatna bułka z warszawskiej piekarni Aromat przeznaczona do przyrządzenia wyśmienitych burgerów. Fantastycznie smakuje z...
4,40 zł / szt
szt
Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego karmionego naturalnymi paszami

Pierś kurczaka zagrodowego z wybranych, kontrolowanych ferm z Podlasia. Zwierzęta żywione paszami genetycznie niemodyfikowanymi -...
Zdjęcie z galerii
59,90 zł / kg
kg
Pierogi ruskie Babci Jasi

Pierogi ruskie Babci Jasi

Ręcznie robione domowe ruskie pierożki Babci Jasi z cienkiego ciasta, faszerowane gotowanymi ziemniakami i białym...
49,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
179,90 zł / kg
kg
Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek New York sezonowany z byka rasy Angus (Striploin)

Stek sezonowany New York wykrojony jest z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie rostbefu wołowego ze...
Zdjęcie z galerii
149,90 zł / kg
kg
2 Burgery wołowe Angus sezonowany Taste Store

2 Burgery wołowe Angus sezonowany Taste Store

Te burgery wołowe robimy z czystego rostbefu i antrykotu sezonowanych. Jest to antrykot i rostbef...
47,90 zł / szt
szt
Pierś kurczaka ekologicznego Limeko

Pierś kurczaka ekologicznego Limeko

Pierś kurczaka ekologicznego pochodzącego z certyfikowanej hodowli ekologicznej zlokalizowanej w LIMEKO Limanowej pod Tatrami. Zwierzęta...
95,90 zł / kg
kg
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
149,90 zł / kg
kg
Tomahawk stek Angus

Tomahawk stek Angus

Jest to specjalna odmiana cięcia steka cote de boeuf (czyli sezonowanego antrykotu) z zachowanym dłuższym...
Zdjęcie z galerii
169,90 zł / kg
kg
Mięso na tatara z ligawy wołowej (Round)

Mięso na tatara z ligawy wołowej (Round)

Wysokiej jakości mielone mięso z ligawy wołowej. Zmielone na tatara. Ligawa wołowa to element wołowiny,...
89,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Company sp. z o.o., z siedzibą w Piasecznie ul. Jana Kazimierza 30, 05-500 Piaseczno, NIP: 1231533085, REGON: 525243733, KRS: 0001034294, Sąd Rejonowy dla M.ST. Warszawy w Warszawie, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Company sp. z o.o., który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2025
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Wołowina zrazowa (Top Side)

Wołowina zrazowa (Top Side)

Wołowina bez kości z udźca wołowego. Pełna smaku, chuda i bardzo krucha po długim duszeniu....
85,90 zł / kg
kg
Schab wieprzowy bez kości świeży

Schab wieprzowy bez kości świeży

Schab wieprzowy to element wieprzowiny doskonały do pieczenia w całości lub na tradycyjne dla polskiej...
Zdjęcie z galerii
39,90 zł / kg
kg
Kotlety schabowe z kością steki schabowe

Kotlety schabowe z kością steki schabowe

Bardzo lubimy te kotlety ze schabu wieprzowego z kością. Ze względu na różne możliwości ich...
39,90 zł / kg
kg
Pastrami wiejskie od Dreszlera

Pastrami wiejskie od Dreszlera

Suszony oraz podwędzany na zimno w dymie olchowym udziec wołowy, bogato doprawiony, marynowany na sucho,...
157,90 zł / kg
kg