• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Koźlęcina
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Grill
  • Mięso
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Koźlęcina
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Pieczenie
  • Gotowce
  • Zestawy
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony
  • Strona główna
  • Gotowe na grilla
  • Zestaw selekcjonowanych steków sezonowanych z kością i bez kości

Zestaw selekcjonowanych steków sezonowanych z kością i bez kości

Cena: 479,90 zł / szt

szt
kup teraz
Zestaw selekcjonowanych steków sezonowanych z kością i bez kości
Zestaw steków sezonowanych z bydła rasy Angus z byka na mokro oraz steki z jałówki sezonowane na sucho. Okres sezonowania to od 21 do 28 dni. Poniżej dokładny opis każdego ze steków.

Grubość każdego pojedynczego steku jest nieco inna i wynika z grubości elementu z którego został wykrojony.

Zestaw składa się z:
1 x stek New York Angus z byka sezonowany na mokro 21 dni o przeciętnej wadze ok. 0,32 kg
1 x stek Rib Eye Angus z byka sezonowany na mokro 21 dni o przeciętnej wadze ok. 0,32 kg
1 x stek New York z jałówki sezonowany na sucho min. 28 dni o przeciętnej wadze ok. 0,32 kg
1 x stek Rib Eye z jałówki sezonowany na sucho min. 28 dni o przeciętnej wadze ok. 0,32 kg
1 x stek T-bone Angus z byka sezonowany na mokro 21 dni o przeciętnej wadze ok. 0,55 kg
1 x stek Tomahawk Angus z byka sezonowany na mokro 21 dni o przeciętnej wadze ok. 1 kg
1 x stek Cote de Boeuf z jałówki sezonowany na sucho min. 28 dni o przeciętnej wadze ok. 0,65 kg

Łączna waga zestawu ok. 3,5 kg.

Nie odkrawajcie ze steków okrywy tłuszczowej przed smażeniem. Pozwólcie, żeby tłuszcz zawarty w stekach podbił jeszcze bardziej smakowitość tego mięsa. Możecie użyć kawałka odkrojonego tłuszczu do natłuszczenia patelni przed smażeniem.

Wołowina z której zostały wykrojone steki są z bydła ras mięsnych pochodzenia polskiego, z elementów selekcjonowanych przez naszego rzeźnika. Mamy również dostępne inne zestawy steków, które możecie zobaczyć TUTAJ. To steki sezonowane na sucho i na mokro.

Mięso nie było wcześniej mrożone, więc nadaje się do mrożenia.
Artykuł sprzedawany na wagę, wykrajany jest na świeżo do każdego zamówienia.
ZESTAW ZAWIETA:

2 STEKI Z SEZONOWANE NA SUCHO Z JAŁÓWKI
Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli i doboru ras dają efekt w pięknie marmurkowanym mięsie - porównywalnym z amerykańską legendarną klasą Prime Beef. Ta wołowina idealnie nadaje się do długiego dojrzewania. Dlatego stek jest sezonowany na sucho w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez minimum 30 dni. Smak się kondensuje, mięso kruszeje, a tłuszcz mięśniowy podbija smakowitość mięsa. Dzięki temu uzyskuje niezrównaną delikatność struktury i pełnię wołowego aromatu.

2 STEKI SEZONOWANE MIETODĄ MIESZANĄ Z BYKA
Steki sezonowane wykrojone jest z dojrzewających przez minimum 3 tygodnie rostbefu i antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy Angus. Wołowina sezonowana jest techniką mieszaną. 3 tygodnie sezonowania dzielą się na 10 dniowy okres sezonowania w większych elementach na sucho, a następie kolejne min. 10-14 dni sezonowania na mokro. Smak się kondensuje, mięso kruszeje, a tłuszcz mięśniowy podbija smakowitość mięsa. Dzięki czemu możemy przygotować w krótkim czasie na grillu lub na patelni z tej wołowiny pysznego steka.

SEZONOWANY STEK T-BONE
Sezonowany na mokro 21 to charakterystyczny w kształcie stek T-bone z byka wybitnie mięsnej rasy Black Angus. W steku T-bone po bokach kości w kształcie litery T są dwa elementy mięsa wołowego - polędwica wołowa i rostbef wołowy. Stek musi być sezonowany, ponieważ dzięki kruszeniu twardszy od wołowiny rostbef staje się miękki i czas obróbki kulinarnej potrzebnej do przygotowania tego dwuelementowego steka się wyrównuje. Dodatkowo delikatna polędwica dzięki sezonowaniu z kością nabiera charakteru. Poniżej piszemy o dwóch znanych daniach, które powstają z tego rodzaju steka.

SEZONOWANY STEK TOMAHOWK
Stek sezonowany na mokro 21 dni z mięsnej rasy Black Angus to również bardzo charakterystyczny w kształcie stek Tomahowk. To stek z antrykotu z kością żebra wołowego. Jest to specjalna odmiana cięcia steka cote de boeuf (czyli sezonowanego antrykotu) z zachowanym dłuższym żebrem, ułatwiającym przewracanie steka podczas grillowania lub smażenia. Dodatkowo tkanka łączna przy kości podczas obróbki cieplnej podbija walory smakowe mięsa. Jest to bardzo duży stek, którego ciężar dochodzi do 1 kg. Wymaga dłuższej obróbki cieplnej.

SEZONOWANY STEK COTE DE BOEUF
Stek Cote de Boeuf z jałówki. To wyśmienity, sezonowany na sucho conajmniej 28 dni stek z Rib Eye z kawałkiem kości żebrowej. Wycięty jest z antrykotu wołowego bardzo wysokiej klasy stek wołowy o podbijającym smak mięsa marmurku.
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Tłuszcz gęsi

Tłuszcz gęsi

100% naturalny tłuszcz gęsi. Doskonały do kanapek jak i do smażenia.
Składniki: 100% tłuszcz gęsi.
Opakowanie 180...
24,90 zł / szt.
szt.
Kiełbasa 'palcówka'

Kiełbasa 'palcówka'

Palcówka to oryginalna kiełbasa kresowa wieprzowa dobrze doprawiana, ugniatana palcami, skąd wzięła się jej nazwa....
127,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Najlepsza na gulasz oczyszczona znakomita wołowina, pocięta na kilkucentymetrowe kawałki gotowe do przyrządzania....
Zdjęcie z galerii
56,90 zł / kg
kg
Szalony Piekarz Chleb Żytni

Szalony Piekarz Chleb Żytni

Skład: woda, mąka żytnia typ 700, zakwas żytni, mąka żytnia typ 2000, sól
14,90 zł / szt
szt
Nowości
Curry originals Madras CapeHerb Spice

Curry originals Madras CapeHerb Spice

Madras curry to pikantne czerwone curry na bazie pomidorów, pochodzące z Chennai (Madras) w południowo-wschodnich...
29,90 zł / szt
szt
Bagietka francuska z Aromatu

Bagietka francuska z Aromatu

Wykwintna francuska bagietka z piekarni Aromat. Pieczywo naturalne, długo fermentujące, o bogatym smaku, zapachu i...
9,90 zł / szt
szt
Czarny czosnek ekologiczny

Czarny czosnek ekologiczny

Czosnek fermentowany ekologiczny, naturalny antybiotyk o wysokiej zawartości przeciwutleniaczy, wspomagający odporność. UWAGA: NIE POSIADA SMAKU...
38,90 zł / szt
szt
Sos Barbecue Tiptree Wilkin & Sons

Sos Barbecue Tiptree Wilkin & Sons

Najwyższej jakości angielski sos do mięs Tiptree firmy Wilkin & Sons o smaku barbecue, wyłącznie...
29,90 zł / szt
szt
Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
74,90 zł / kg
kg
Pastrami Deli Club - uparowane plastry

Pastrami Deli Club - uparowane plastry

Wyśmienite pastrami powstające w Krakowie wg inspiracji smakiem słynnego Pastrami w kultowym Katz Delicatessen w...
Zdjęcie z galerii
35,90 zł / szt
szt
Szynka dla synka bez 'E' - Wędliny z Dębiny

Szynka dla synka bez 'E' - Wędliny z Dębiny

Bardzo delikatna szynka wieprzowa wytwarzana domowymi metodami z całego mięśnia, peklowana bez użycia soli peklującej...
71,90 zł / kg
kg
Salceson z Dębiny

Salceson z Dębiny

Salceson z Dębiny - ręcznie krojony, wyrabiany bez dodatku żelatyny.
Zdobył tytuł Marszałka Województwa Mazowieckiego w...
45,90 zł / kg
kg
Pasztetowa wędzona z Kuznocina

Pasztetowa wędzona z Kuznocina

Pyszna podwędzana pasztetowa do smarowania chleba. Wędlina na kanapki. Pasztetowa parzona o naturalnym składzie. Naturalnie...
43,90 zł / kg
kg
Ciabatta z Aromatu

Ciabatta z Aromatu

Ciabatta z piekarni Aromat. Treściwa pożywna duża bułka. Świetna do nafaszerowania mięsnym sosem albo wędliną....
9,90 zł / szt
szt
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła...
Zdjęcie z galerii
249,90 zł / kg
kg

Klienci, którzy kupili: Zestaw selekcjonowanych steków sezonowanych z kością i bez kości, kupili również:

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
74,90 zł / kg
kg
Karkówka marynowana w ziołach i przyprawach

Karkówka marynowana w ziołach i przyprawach

Karkówka wieprzowa świeżo marynowana w zalewie z oliwy z dodatkiem naturalnych ziół i przypraw bez...
42,90 zł / kg
kg
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
144,90 zł / kg
kg
Zestaw 10 burgerów firmowych TASTE STORE

Zestaw 10 burgerów firmowych TASTE STORE

Zestaw firmowych ręcznie robionych burgerów z mięs z naszego rozbioru. Burgery robimy z selekcjonowanej wołowiny...
119,90 zł / szt
szt
Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Entrecote)

Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Entrecote)

Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest...
1 199,00 zł / kg
kg
Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Rib Eye stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Entrecote)

Najwyższej jakości stek z jałówek z polskiej hodowli rasy o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody...
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
Kebaby wołowo-jagnięce

Kebaby wołowo-jagnięce

Doskonale doprawione kebaby z mieszanego mięsa wołowo-jagnięcego z dodatkiem świeżej mięty i kolendry. Świetnie wyglądają...
89,90 zł / kg
kg
Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)

Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)

Kości wołowe ze szpikiem, pocięte na kilkucentymetrowe plastry do pieczenia, do sosów i bulionów bądź...
Zdjęcie z galerii
16,90 zł / kg
kg
Skrzydełka kurczaka bejcowane w przyprawach i ziołach

Skrzydełka kurczaka bejcowane w przyprawach i ziołach

Skrzydełka kurczaka świeżo marynowane w zalewie z oliwy z dodatkiem ziół i przypraw naturalnych. Gotowe...
16,90 zł / kg
kg
Zestaw grillowy na 12-15 osób w naturalnej marynacie

Zestaw grillowy na 12-15 osób w naturalnej marynacie

Zestaw wyśmienitych, świeżych mięs specjalnie przygotowanych - przyprawionych i zamarynowanych - do wrzucenia na grilla....
345,90 zł / szt.
szt.
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
51,90 zł / kg
kg
Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon sezonowany polski Black Angus (Tenderloin)

Stek Filet Mignon cięty jest z najlepszej, środkowej części polędwicy wołowej ze szlachetnej rasy bydła...
Zdjęcie z galerii
249,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
214,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Najwyższej jakości mięso stekowe z amerykańskiej wołowiny bydła Black Angus klasy 'Prime' sezonowanej min. 28...
519,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością i tłuszczykiem steki jagnięce

Kotleciki jagnięce z kością i tłuszczykiem steki jagnięce

Kotleciki jagnięce z kością i z okrywą tłuszczową, dzięki której świetnie się sprawdzają przy smażeniu....
Zdjęcie z galerii
194,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Kontakt Puławska
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2023
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Tłuszcz gęsi

Tłuszcz gęsi

100% naturalny tłuszcz gęsi. Doskonały do kanapek jak i do smażenia.
Składniki: 100% tłuszcz gęsi.
Opakowanie 180...
24,90 zł / szt.
szt.
Kiełbasa 'palcówka'

Kiełbasa 'palcówka'

Palcówka to oryginalna kiełbasa kresowa wieprzowa dobrze doprawiana, ugniatana palcami, skąd wzięła się jej nazwa....
127,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Najlepsza na gulasz oczyszczona znakomita wołowina, pocięta na kilkucentymetrowe kawałki gotowe do przyrządzania....
Zdjęcie z galerii
56,90 zł / kg
kg