• Asortyment
  • O nas
    • Historia
    • Wirtualny spacer
    • Rekomendacje
  • Wiedza
    • Taste Store Blog
    • Porady ogólne
    • Przepisy
    • O wołowinie
    • O cielęcinie
    • O wieprzowinie
    • O drobiu
    • O jagnięcinie
    • O dziczyźnie
  • Zakupy i transport
    • Jak kupować
    • Koszt transportu
    • Kiedy i jak dowozimy - Warszawa i okolice
    • Kiedy i jak dowozimy - cała Polska
    • Program lojalnościowy
    • Zwrot wkładów mroźniczych
  • FAQ
  • Regulamin
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Kontakt
Logowanie Nowe konto
Taste Store
1. mięsny on-line od 2009 r.
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Karnawał
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony prezentowe
Taste Store
0
0,00 zł   usd eur gbp
  • Karnawał
  • Pieczenie
  • Mięso
    • Mięsa gotowe do przyrządzenia
    • Wołowina świeża i sezonowana
    • Wołowina Wagyu certyfikowana
    • Steki
    • Cielęcina świeża
    • Jagnięcina świeża
    • Mięso królicze
    • Wieprzowina świeża
    • Drób świeży i mrożony
    • Dziczyzna świeża i mrożona
    • Kiełbasy z surowego mięsa
    • Zobacz wszystkie
  • Wędliny
    • Masarnia Słota Jodłowa
    • Dębina i Kuznocin
    • Wędliny od Dreszlera
    • Gliniana Wędzarnia
    • Spiżarnia domowa i Wolarek
    • Wędliny kresowe
    • Wędliny markowskie
    • Wędliny z Bacówki
    • Wędliny z dziczyzny
    • Wędliny z podróży po Europie
    • Wędliny z Poznania
    • Zobacz wszystkie
  • Grill
  • Garmaż
    • Wyroby Babci Jasi
    • Dania rybne i galarety
    • Dania w słoikach
    • Gołąbki
    • Kluski, pyzy, kopytka i inne
    • Krokiety, paszteciki i inne
    • Naleśniki
    • Pierogi
    • Placki
    • Sałatki i surówki
    • Smalce i masła
    • Zobacz wszystkie
  • Spożywcze
    • Kawior
    • Hummusy, smarowidła
    • Ketchupy, musztardy
    • Octy i octy balsamiczne
    • Oliwy, oleje
    • Przetwory owocowe, słodkości
    • Przetwory warzywne i owocowe
    • Sosy, dodatki
  • Kiszonki
  • Nabiał
  • Pieczywo
  • Przyprawy
  • Vege
  • Bony prezentowe
  • Strona główna
  • Gotowe na grilla
  • Zestaw selekcjonowanych steków sezonowanych z kością i bez kości

Zestaw selekcjonowanych steków sezonowanych z kością i bez kości

Cena: 479,90 zł / szt

szt
kup teraz
Zestaw selekcjonowanych steków sezonowanych z kością i bez kości
Zestaw steków sezonowanych z bydła rasy Angus z byka na mokro oraz steki z jałówki sezonowane na sucho. Okres sezonowania to od 21 do 28 dni. Poniżej dokładny opis każdego ze steków.

Grubość każdego pojedynczego steku jest nieco inna i wynika z grubości elementu z którego został wykrojony.

Zestaw składa się z:
1 x stek New York Angus z byka sezonowany na mokro 21 dni o przeciętnej wadze ok. 0,32 kg
1 x stek Rib Eye Angus z byka sezonowany na mokro 21 dni o przeciętnej wadze ok. 0,32 kg
1 x stek New York z jałówki sezonowany na sucho min. 28 dni o przeciętnej wadze ok. 0,32 kg
1 x stek Rib Eye z jałówki sezonowany na sucho min. 28 dni o przeciętnej wadze ok. 0,32 kg
1 x stek T-bone Angus z byka sezonowany na mokro 21 dni o przeciętnej wadze ok. 0,55 kg
1 x stek Tomahawk Angus z byka sezonowany na mokro 21 dni o przeciętnej wadze ok. 1 kg
1 x stek Cote de Boeuf z jałówki sezonowany na sucho min. 28 dni o przeciętnej wadze ok. 0,65 kg

Łączna waga zestawu ok. 3,5 kg.

Nie odkrawajcie ze steków okrywy tłuszczowej przed smażeniem. Pozwólcie, żeby tłuszcz zawarty w stekach podbił jeszcze bardziej smakowitość tego mięsa. Możecie użyć kawałka odkrojonego tłuszczu do natłuszczenia patelni przed smażeniem.

Wołowina z której zostały wykrojone steki są z bydła ras mięsnych pochodzenia polskiego, z elementów selekcjonowanych przez naszego rzeźnika. Mamy również dostępne inne zestawy steków, które możecie zobaczyć TUTAJ. To steki sezonowane na sucho i na mokro.

Mięso nie było wcześniej mrożone, więc nadaje się do mrożenia.
Artykuł sprzedawany na wagę, wykrajany jest na świeżo do każdego zamówienia.
ZESTAW ZAWIETA:

2 STEKI Z SEZONOWANE NA SUCHO Z JAŁÓWKI
Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli i doboru ras dają efekt w pięknie marmurkowanym mięsie - porównywalnym z amerykańską legendarną klasą Prime Beef. Ta wołowina idealnie nadaje się do długiego dojrzewania. Dlatego stek jest sezonowany na sucho w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez minimum 30 dni. Smak się kondensuje, mięso kruszeje, a tłuszcz mięśniowy podbija smakowitość mięsa. Dzięki temu uzyskuje niezrównaną delikatność struktury i pełnię wołowego aromatu.

2 STEKI SEZONOWANE MIETODĄ MIESZANĄ Z BYKA
Steki sezonowane wykrojone jest z dojrzewających przez minimum 3 tygodnie rostbefu i antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy Angus. Wołowina sezonowana jest techniką mieszaną. 3 tygodnie sezonowania dzielą się na 10 dniowy okres sezonowania w większych elementach na sucho, a następie kolejne min. 10-14 dni sezonowania na mokro. Smak się kondensuje, mięso kruszeje, a tłuszcz mięśniowy podbija smakowitość mięsa. Dzięki czemu możemy przygotować w krótkim czasie na grillu lub na patelni z tej wołowiny pysznego steka.

SEZONOWANY STEK T-BONE
Sezonowany na mokro 21 to charakterystyczny w kształcie stek T-bone z byka wybitnie mięsnej rasy Black Angus. W steku T-bone po bokach kości w kształcie litery T są dwa elementy mięsa wołowego - polędwica wołowa i rostbef wołowy. Stek musi być sezonowany, ponieważ dzięki kruszeniu twardszy od wołowiny rostbef staje się miękki i czas obróbki kulinarnej potrzebnej do przygotowania tego dwuelementowego steka się wyrównuje. Dodatkowo delikatna polędwica dzięki sezonowaniu z kością nabiera charakteru. Poniżej piszemy o dwóch znanych daniach, które powstają z tego rodzaju steka.

SEZONOWANY STEK TOMAHOWK
Stek sezonowany na mokro 21 dni z mięsnej rasy Black Angus to również bardzo charakterystyczny w kształcie stek Tomahowk. To stek z antrykotu z kością żebra wołowego. Jest to specjalna odmiana cięcia steka cote de boeuf (czyli sezonowanego antrykotu) z zachowanym dłuższym żebrem, ułatwiającym przewracanie steka podczas grillowania lub smażenia. Dodatkowo tkanka łączna przy kości podczas obróbki cieplnej podbija walory smakowe mięsa. Jest to bardzo duży stek, którego ciężar dochodzi do 1 kg. Wymaga dłuższej obróbki cieplnej.

SEZONOWANY STEK COTE DE BOEUF
Stek Cote de Boeuf z jałówki. To wyśmienity, sezonowany na sucho conajmniej 28 dni stek z Rib Eye z kawałkiem kości żebrowej. Wycięty jest z antrykotu wołowego bardzo wysokiej klasy stek wołowy o podbijającym smak mięsa marmurku.
Nie dodano jeszcze żadnej opini.
Dodaj swoją opinię

Rekomendacje

Zestaw 10 burgerów firmowych TASTE STORE

Zestaw 10 burgerów firmowych TASTE STORE

Zestaw firmowych ręcznie robionych burgerów z mięs z naszego rozbioru. Burgery robimy z selekcjonowanej wołowiny...
119,90 zł / szt
szt
Wołowina stir fry pokrojona do przygotowania dania

Wołowina stir fry pokrojona do przygotowania dania

Rostbef wołowy z naszej selekcjonowanej wołowiny, pokrojona na paski do przygotowania dania stir fry. Poniżej...
69,90 zł / kg
kg
Siekana na tatara polędwica wołowa

Siekana na tatara polędwica wołowa

Siekana ręcznie polędwica wołowa selekcjonowana Premium. Polędwica wołowa na tatara jest bardzo delikatna, miękka i...
29,90 zł / szt
szt
Short Ribs Polski Angus

Short Ribs Polski Angus

Żebra wołowe. Jeden ze smakowitszych elementów sezonowanej wołowiny polski Angus. Element z kością, idealny do...
Zdjęcie z galerii
69,90 zł / kg
kg
Mięso na tatara z ligawy wołowej (Round)

Mięso na tatara z ligawy wołowej (Round)

Wysokiej jakości mielone mięso z ligawy wołowej. Zmielone na tatara. Ligawa wołowa to element wołowiny,...
74,90 zł / kg
kg
Chipsy Pastrami Deli Beef Jerk

Chipsy Pastrami Deli Beef Jerk

100% suszone pastrami przygotowane według oryginalnej receptury.
Produkt polecamy również miłośnikom Beef Jerk!
Skład: mostek wołowy, sól,...
23,90 zł / szt
szt
Rostbef New York Wagyu Crossbreed Japonia A3 (Striploin)

Rostbef New York Wagyu Crossbreed Japonia A3 (Striploin)

Wołowina Wagyu crossbreed to mięso z krzyżówki czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście...
Zdjęcie z galerii
729,00 zł / kg
kg
Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Najwyższej jakości mięso stekowe z amerykańskiej wołowiny bydła Black Angus klasy 'Prime' sezonowanej min. 28...
489,90 zł / kg
kg
Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Bułka burgerowa z Aromatu Burgerówka

Maślana, delikatna bułka z warszawskiej piekarni Aromat przeznaczona do przyrządzenia wyśmienitych burgerów. Fantastycznie smakuje z...
4,20 zł / szt
szt
New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

New York Stek z jałówki sezonowany na sucho min.30 dni (Striploin)

Najwyższej jakości steki z rostbefu z polskich jałówek o cechach wybitnie mięsnych. Unikalne metody hodowli...
Zdjęcie z galerii
144,90 zł / kg
kg
Antrykot Rib Eye Wagyu Crossbreed Japonia A3 (Entrecote)

Antrykot Rib Eye Wagyu Crossbreed Japonia A3 (Entrecote)


Wołowina Wagyu crossbreed to mięso z krzyżówki czarnego bydła hodowanego w Japonii z krowami...
Zdjęcie z galerii
729,00 zł / kg
kg
Nowości
Zestaw 4 selekcjonowanych steków sezonowanych bez kości

Zestaw 4 selekcjonowanych steków sezonowanych bez kości

Zestaw dwóch steków sezonowanych z mięsnej rasy Black Angus z byka na mokro oraz dwóch...
169,90 zł / szt
szt
Kotlety schabowe z kością steki schabowe

Kotlety schabowe z kością steki schabowe

Bardzo lubimy te kotlety ze schabu wieprzowego z kością. Ze względu na różne możliwości ich...
28,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye (Entrecote)

Stek Rib Eye (Entrecote)

Stek Rib Eye cięty jest z najlepszej części antrykotu z tłustym oczkiem w środku (stąd...
59,90 zł / kg
kg
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
144,90 zł / kg
kg
Karkówka marynowana w ziołach i przyprawach

Karkówka marynowana w ziołach i przyprawach

Karkówka wieprzowa świeżo marynowana w zalewie z oliwy z dodatkiem naturalnych ziół i przypraw bez...
38,90 zł / kg
kg

Klienci, którzy kupili: Zestaw selekcjonowanych steków sezonowanych z kością i bez kości, kupili również:

Karkówka marynowana w ziołach i przyprawach

Karkówka marynowana w ziołach i przyprawach

Karkówka wieprzowa świeżo marynowana w zalewie z oliwy z dodatkiem naturalnych ziół i przypraw bez...
38,90 zł / kg
kg
Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery TASTE STORE 100% wołowiny, z czego min. 60% sezonowanej

Burgery wołowe to nasze klasyczne burgery robione ręcznie z antrykotu świeżego i stekowego antrykotu sezonowanego...
Zdjęcie z galerii
74,90 zł / kg
kg
Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Kotleciki jagnięce z kością świeże, rasa Merynos

Najdelikatniejsza jagnięcina. Świetne mięso na wykwintne pieczone kotleciki z kością.
Nasz rzeźnik rozbiór jagnięciny robi na...
184,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Kotleciki jagnięce z kością i tłuszczykiem steki jagnięce

Kotleciki jagnięce z kością i tłuszczykiem steki jagnięce

Kotleciki jagnięce z kością i z okrywą tłuszczową, dzięki której świetnie się sprawdzają przy smażeniu....
Zdjęcie z galerii
164,90 zł / kg
kg
Sprawdź dostępność:
Kebaby wołowo-jagnięce

Kebaby wołowo-jagnięce

Doskonale doprawione kebaby z mieszanego mięsa wołowo-jagnięcego z dodatkiem świeżej mięty i kolendry. Świetnie wyglądają...
84,90 zł / kg
kg
Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Entrecote)

Antrykot Rib Eye Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Entrecote)

Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest...
1 199,00 zł / kg
kg
Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)

Kości szpikowe, szpik kostny wołowy (Marrow)

Kości wołowe ze szpikiem, pocięte na kilkucentymetrowe plastry do pieczenia, do sosów i bulionów bądź...
Zdjęcie z galerii
16,90 zł / kg
kg
Rostbef New York Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Striploin)

Rostbef New York Wagyu Kogoshima Japonia A5 (Striploin)

Wołowina Wagyu to mięso z czarnego bydła hodowanego na egzotycznej wyspie w mieście Kagoshima. Jest...
1 199,00 zł / kg
kg
Kiełbaski jagnięce surowe z kolendrą Taste Store

Kiełbaski jagnięce surowe z kolendrą Taste Store

Wyśmienite ręcznie robione kiełbaski w naturalnym flaku w stylu merguez. Nasza autorska, unikalna receptura, w...
89,90 zł / kg
kg
Stek T-bone sezonowany Angus

Stek T-bone sezonowany Angus

Steki T-bone sezonowane około 3 tygodni z polskiej hodowli bydła rasy Angus. Zawdzięczają swoją nazwę...
Zdjęcie z galerii
144,90 zł / kg
kg
Wołowina mielona Taste Store

Wołowina mielona Taste Store

Ta mielona wołowina przygotowana jest z mięsa wołowego ras mięsnych, ze świeżego rozbioru w naszym...
Zdjęcie z galerii
51,90 zł / kg
kg
Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Antrykot US Prime Black Angus Rib Eye (Entrecote)

Najwyższej jakości mięso stekowe z amerykańskiej wołowiny bydła Black Angus klasy 'Prime' sezonowanej min. 28...
489,90 zł / kg
kg
Short Ribs Polski Angus

Short Ribs Polski Angus

Żebra wołowe. Jeden ze smakowitszych elementów sezonowanej wołowiny polski Angus. Element z kością, idealny do...
Zdjęcie z galerii
69,90 zł / kg
kg
Uszka z grzybami leśnymi Babci Jasi wigilijne

Uszka z grzybami leśnymi Babci Jasi wigilijne

Zachęcamy do zamawiania pierogów Babci Jasi już teraz i mrożenia ich, ponieważ w okresie przedświątecznym...
99,90 zł / kg
kg
Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek Rib Eye z byka, sezonowany polski Angus (Entrecote)

Stek wykrojony z dojrzewającego przez min. 3 tygodnie techniką mieszaną antrykotu wołowego ze szlachetnej rasy...
Zdjęcie z galerii
129,90 zł / kg
kg
Mięso na tatara z ligawy wołowej (Round)

Mięso na tatara z ligawy wołowej (Round)

Wysokiej jakości mielone mięso z ligawy wołowej. Zmielone na tatara. Ligawa wołowa to element wołowiny,...
74,90 zł / kg
kg

Newsletter

Bądź na bieżąco w nowościami i promocjami!
Zapoznałem się z informacją o przetwarzaniu danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Taste Store Łukasz Prokopowicz prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą Łukasz Prokopowicz, z siedzibą w Warszawie, przy ul. Stanisława Dygata 3, lok. U1, 01-748 Warszawa, e-mail: sklep@tastestore.pl. Twoje dane osobowe przetwarzane są w celu wysyłania Newslettera od Taste Store, który może zawierać informacje handlowe. Zgodę można wycofać w każdym czasie w sposób określony w Polityce prywatności. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajduje się w naszej Polityce prywatności sklepu internetowego Taste Store.  Pole jest obowiązkowe do wypełnienia

Informacje

  • Kontakt Taste Store
  • Kontakt Puławska
  • Regulamin
  • Polityka prywatności

Szybki kontakt

Taste Store Meats & More:
tel. 668 668 500
tel. 22 254 11 11
Nie zdążyliśmy odebrać?
Skontaktuj się z nami przez Messengera Odpowiemy!
Czynne: pon.-pt.: 9-19 / sob.: 9-15


Social media

Copyright © 2023
oprogramowanie sklepu: AptusShop projekt i strony: Aptus.pl
Zestaw 10 burgerów firmowych TASTE STORE

Zestaw 10 burgerów firmowych TASTE STORE

Zestaw firmowych ręcznie robionych burgerów z mięs z naszego rozbioru. Burgery robimy z selekcjonowanej wołowiny...
119,90 zł / szt
szt
Wołowina stir fry pokrojona do przygotowania dania

Wołowina stir fry pokrojona do przygotowania dania

Rostbef wołowy z naszej selekcjonowanej wołowiny, pokrojona na paski do przygotowania dania stir fry. Poniżej...
69,90 zł / kg
kg
Siekana na tatara polędwica wołowa

Siekana na tatara polędwica wołowa

Siekana ręcznie polędwica wołowa selekcjonowana Premium. Polędwica wołowa na tatara jest bardzo delikatna, miękka i...
29,90 zł / szt
szt
Short Ribs Polski Angus

Short Ribs Polski Angus

Żebra wołowe. Jeden ze smakowitszych elementów sezonowanej wołowiny polski Angus. Element z kością, idealny do...
Zdjęcie z galerii
69,90 zł / kg
kg